Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

10 фактів про Надійку Гербіш
Нещодавно українська письменниця, перекладачка, дружина, мама й мандрівниця, авторка серії казок «Мандрівки з Чарівним Атласом», «Пуанти для Анни» та бестселера «Теплі історії до кава» Надійка Гербіш поспілкувалась із своїми читачами у рамках проєкту «Запитай у автора», відповідаючи на їхні численні запитання про життя, творчість, мрії та плани. Якщо ж ви пропустили цю розмову – не засмучуйтесь. Ми підготували для вас 10 цікавих фактів про Надійку, які дізнались від неї самої.

Про письменництво і кордони
 
Внутрішній поклик та бажання писати не залежить від країни. Якби я проживала в іншій країні, можливо, я б писала інакше чи про щось інше. Навіть не можливо, а точно. Бо все-таки обставини, в яких ми живемо, якщо не визначають, то впливають на нас. Але я думаю, що я всеодно писала б. Через те, що інколи є щось таке, чого ти не можеш не робити. І, напевно, письмо для мене – це щось таке.
 
Про дитячі мрії
 
Я хотіла бути мамою, хотіла мандрувати світом, хотіла писати книжки. Це все збулося. Хоча скільки я себе пам’ятаю, також хотіла бути археологинею. Але нею не стала. Поки що.
 

Що надихає на написання книг
 
Просто життя. Життя різне: радісне і якісь сумні моменти, хвилювання та переживання. Вони всі впливають та надихають. Тому що хочеться фіксувати думки та враження, які зринають з цього приводу. І письмо дає таку можливість та нагоду.
 
Про свої негативні риси
 
Надмірна емоційність, надмірна вразливість, невитравний ідеалізм. Хоча ці риси водночас і хороші, але вони також завдають болю мені і відповідно моїм найближчим. Бо вони бачать мене у ці моменти хвилювання, мого болю чи в якихось моїх внутрішніх зсувах або зламах, які я проходжу. У цих рисах є щось хороше – вони допомагають писати, надихають, допомагають відчувати інших людей. Це додає певної емпатичності і розширює чи, навіть, поглиблює світовідчуття. Але це те, що у щоденному житті втомлює та заважає. Та нічого – намагаємося жити з самими собою, вчитися. І я вдячна людям, які мене люблять та приймають такою, яка я є.
 
Про найкращий спогад з дитинства
 
Їх багато. Я дякую Богу за щасливе дитинство. Не знаю чи найкращий, але цей спогад дуже часто зринає – військовий намет на подвір’ї, який ставив мені мій дідусь, якого я дуже любила і люблю, хоча його вже немає.

Про улюблений фільм та книгу
 
Я насправді дуже мало дивлюся фільмів, тому якщо я вже собі щось обираю – то він мені заходить. «Міст шпигунів» з Томом Генксом, «Життя інших», «Це прекрасне життя» – люблю ці фільми. Улюблених книг дуже багато, хочеться зараз перераховувати і перераховувати. Я скоріше назву улюблених авторів. Це Толкін, Лондон, О. Генрі, Освальд, Чемберс.
 
 
Про найбожевільніший вчинок
 
Я дуже люблю це слово «божевільний». Часто наші шалені вчинки приводять до чогось дуже класного. Мій найбожевільніший вчинок – напевно те, що я вийшла заміж у 18 років.
 
Мандрівки з Чарівним Атласом: Париж обкладинка
Тираж закінчився
105 грн
У КОШИК Icon
Про перекладацькі мрії
 
Я перекладала багато книжок, і, звісно, є автори, які мені такі рідні-рідні. У мене є давня мрія перекласти книжки Лори Інглз-Вайлдер. Але зараз також хочеться перекладати не лише на українську, а й українських авторів на англійську, адже тепер я дедалі більше відкриваю таких авторів, яких хочеться показати цілому світу.
 
Про вміння читати думки
 
Я б не хотіла читати думки, в жодному разі. Мені подобається конфіденційність, яку дав нам Бог. Мені подобається, що деякі люди більше звіряють своє серце, а дехто не хоче відкривати його іншим. І це їхнє право. Але коли вони відкривають серце і ти розумієш, що ти можеш відкрити серце у відповідь, – це щось надзвичайне, це якась дотичність до вічності і чогось позаземного. А читати думки самотужки – ні, це нецікаво.
 
Про гру на музичних інструментах
 
Чи граю я на якомусь музичному інструменті? Скоріше, підіграю. Коли я співаю, мені подобається підігравати собі на фортепіано, але я не назву це гранням. Також колись я бринькала на гітарі, і мені це також дуже подобалося.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage