Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Груленко Євгенія
«Забагато моркви» – історія про дружбу і підтримку
Random
Прочитавши один раз дитячу книжку «Забагато моркви» Кеті Гадсон, хочеться знову і знову повертатися до неї та поринати у світ, що виникає у фантазіях під час читання. І йдеться не лише про малят: я певна, що дорослим буде цікаво не менше, аніж діткам. 
 
Адже казки навчають багато чому новому не тільки малечу, а й батьків, тому усім корисно читати дитячу літературу, навіть якщо вам більше п'яти років Підморгує
 
Авторка  Євгенія Груленко
Чому ж вчить книжка «Забагато моркви»?
- Не накопичуй непотрібних речей
- Ділись з друзями
- Приходь на допомогу
- Дружба і підтримка – понад усе
Проте, цінність твору не обмежується його моральними надбаннями. «Забагато моркви» – це казка, у якій також прослідковується народна мудрість: повторення – основа навчання. Перелічування персонажів і постійне повторювання їхніх імен розвиває пам'ять, а відповідно і прискорює розвиток. Тому, надзвичайно важливо читати дітям казки з таким сюжетом.
 
Самі персонажі – позитивні та оптимістичні створіння. Головний герой книжки Кролик ніколи не впадає у відчай, хай би що з ним трапилося, адже він має надійних друзів. А ще – свою колекцію моркви. Однак його тривожить, що моркв'яна колекція просто не поміститься в його нірці. Як добре, що друзі – Бобер, Білка, Черепаха та Пташка – мають великі, щирі серця і виручають Кролика повсякчас, не вимагаючи нічого взамін. Добре, що доля любить відважних і сміливих та вкінці історії таки віддячує кожному за допомогу іншим.
 
 
Особливо чудово в книзі, що на розвороті написане одне-два речення, які допомагають батькам будувати історію разом із дитиною, доповнювати її, не обмежуючись просто читанням, а залучаючи фантазію. Також є допоміжні написи: таблички, списки, емблеми, які можна довго обговорювати та поєднувати до історії. Колоритні ілюстрації, спонукають до розглядання і концентрації уваги, вміння виділяти об'єкт із простору і будувати зв'язну розповідь. Тож ще одна функція цієї книжки – стати частинкою для спільного проведення часу батьків із малечею.
 
Врешті-решт, «Забагато моркви» – це саме те, що потрібно прочитати дитині в теплий літній вечір, адже ці історія має безпосередній зв'язок із природою, розповідає про її мешканців, їхні звички, домівки тощо.
 
 
На сам кінець зазначу, що в книзі багато тонкого гумору. Де ж дитині його черпати, як не з літератури? Він повсюди: у смішних картинках, в паузах, в реченнях, які варто читати з серйозними виразом обличчя, від чого стає ще смішніше. Для зручності ключові фрази виділено великими літерами, тому одразу зрозуміло, що інтонація має ставати біль драматичною, а подія – відповідно загострюватися. При цьому читання відбувається на одному подиху.
 
Ця захоплива історія орієнтована на дітей 18+ місяців, та стане чудовим вибором для спільного читання з батьками і веселого проведення дозвілля. Однозначно має бути у кожній домашній бібліотеці, адже, безперечно, до розглядання і пригадування можна повертатися знову і знову, якщо навіть сюжет уже вивчено напам'ять. Такі книги не втрачають своєї актуальності, адже щоразу малюк буде розуміти сюжет все глибше і, врешті-решт, зможе перенести такі важливі поняття як дружба і взаємодопомога у своє життя.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage