Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Їзда на велосипеді поліпшує пам`ять, - вчені
Random
Низка досліджень доводять, що різні види фізичної діяльності активізують роботу мозку, поліпшують пам`ять і здатність опрацьовувати інформацію та допомагають впоратися зі стресовими ситуація, наприклад, іспитами, інтерв`ю чи різними науковими завданнями.
 
 
Часто роботу людського мозку порівнюють з роботою м`язів: щоб він краще працював, потрібно постійно практикуватися у запам’ятовуванні слів, читати тощо. Проте фізичні вправи, будь-то біг, гра у футбол чи катання на велосипеді, так само активізують мозкову діяльність.
 
Результати дослідження, проведеного нещодавно британським нейрофізіологом Беном Мартіногом з Інституту Френсіса Кріка у Лондоні, показують, що заняття спортом мають безпосередній вплив на зміцнення пам`яті та здатність до навчання. Гіпокамп, який відповідає за пам`ять, активно реагує на фізичні навантаження. Це підтверджують спостереження за групою дітей, дорослих і людей старшого віку. Інше дослідження німецьких вчених демонструє, що помірна ходьба або їзда на велосипеді допомагає запам`ятовувати нові слова, що сприяє вивченню іноземних мов.
 
Також фізичні вправи допомагають зосереджуватися та зберігати концентрацію на конкретному завданні. Це доводить експеримент, проведений серед голландських школярів. 20-хвилинні перерви на аеробні вправи між заняттями значно поліпшують увагу дітей.
 
Інше дослідження, проведене у США, було зосереджено на впливі позакласних спортивних занять на учнів. Діти, звичайно, протягом року стають здоровішими. Менш передбачуваним результатом стало те, що спорт допомагає робити кілька завдань одночасно, менше відволікатися, а також опрацьовувати отриману на уроках інформацію більш ефективно та швидше. І для цього не потрібно виділяти кілька годин на тренування, достатньо 10-20 хвилин прогулянки чи гри з м`ячем щодня.
 
Окрім того, спорт - чудовий спосіб впоратися зі стресом та підняти настрій, а ще – підвищити творчу активність та отримати заряд бадьорості і натхнення на нові проекти.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage