Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Як захистити дитину від теплового удару
Random
З настанням літньої спеки виникає не лише можливість поніжитися на сонечку, але й загроза отримати тепловий удар. В групу ризику найперше потрапляють діти, а наслідки можуть бути дуже серйозними. Про те, як виявити та уникнути теплового удару розповідає дитячий лікар Лариса Семко.
 
Як запобігти?
 
Тепловий удар є наслідком перегріву організму. Перегрітися можна не тільки під час відпочинку на пляжі або рухливих ігор на повітрі, а навіть у власній оселі. Щоб цього не сталося, робіть вдома вологе прибирання, провітрюйте кімнати кілька разів на день. Слідкуйте, щоб в розпорядженні маляти завжди була питна вода. Не забувайте нагадувати дитині пити чисту воду кімнатної температури. Не завадить іноді протирати тіло дитини вологими серветками або змоченим у прохолодній воді рушничком.
 
Щоб запобігти тепловому удару, вдягайте малюка на вулицю в легкий одяг з натуральних тканин. Обов’язково прикривайте голову панамкою, капелюшком чи хустинкою. Не виводьте дитину на вулицю в обідній час, коли сонце таке палюче. Слідкуйте за кількістю води, яку п’є малеча.
 
Як розпізнати?
 
Зневоднення організму часто призводить до теплового удару, тому його ви можете впізнати по надмірній спразі у дитини, відсутності поту, слабкому пульсу. Під час теплового удару можливі блювота та судоми, підвищення температури тіла до 40 градусів. Ви можете побачити на тілі дитини почервонілі ділянки шкіри, подібні на сонячні опіки.
 
Як лікувати?
 
Якщо ви помітили ознаки перегріву на вулиці, потрібно відвести малечу у затінок, по можливості зняти взуття та одяг для того, щоб знизити температуру тіла. Потім дати води, але не дуже холодної, щоб дитина не підхопила застуду та запалення горла. Також допоможуть вологі серветки, мокрі примочки. Якщо після цих дій ви не побачите змін на краще у стані дитини - викликайте «швидку».
 
Вдома «лікуватись» можна під прохолодним душем, і знову ж таки, пити воду. Якщо стан малюка досить тяжкий — викликайте лікарів.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage