Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Вітер змін гудів над нашими головами
Random
Чверть століття тому звичайні люди "руйнували імперію". Серед них були старі, і малі; чоловіки і жінки; селяни і городяни; бідні і заможні... Народ прагнув змін і дух свободи прокинувся у серцях українців. Звичайно не лише Україна виходила на мітинги за незалежність, але книга Зірки Мензатюк все ж таки розповідає про події на території нашої держави, зокрема, у селі на Буковині поблизу Чернівців.
 
Головна героїня - звичайна школярка Яринка. Вона живе з батьками у Києві, а літо проводить у бабусі в селі. Саме там і розгортається більша частина подій. На березі Прута дівчинка знаходить нових друзів, безліч пригод і навіть перше кохання. Всі герої цієї історії живі і справжні: Орися, Ігрек, Півоня - вони мають власне життя і про кожного з них можна написати окрему книгу.
 
Загалом мені цей твір сподобався. Трішки нагадав нещодавно прочитану "Дорога уходит в даль...", але там боролися з Російською імперією, а тут вже з Радянською. Методи і особливості боротьби практично однакові: підпільні організації, страх перед існуючою владою та віра у світле і краще майбутнє. Я не вважаю Совєтську епоху кращою від будь-якого іншого періоду, але зневажати історію, якою б вона не була, я не можу. Часом здавалось, що авторка нав'язує свою думку, тож чотири зірочки за це.
 
Повість дуже гарно написана, мова жива і колоритна, не перенавантажена діалектами і складними для розуміння висловами. В будь-якому разі, я б могла рекомендувати цю книгу: читається з задоволенням, а від деяких єпізодів у мене навіть мурашки по шкірі пробігали.
 
P.S. Видавництво Старого Лева зробило просто чудову книжку. Я в захваті від обкладинки і взагалі дуже все гарно і зовні і всередині.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage