Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Вчимо хімію... на кухні!
Random
Протягом чотирьох тижнів письменниця і в минулому — вчителька з хімії Юля Смаль проводила онлайн-досліди на кухні за мотивами своїх пізнавальних книжок «Цікава хімія. Життєпис речовин» і «Лесеві історії. Експериментуй і дізнавайся». Герої цих видань, а за сумісництвом — її діти Оленка і Лесик, допомагали робити експерименти в домашніх умовах.
Чільна ілюстрація - Наталі Олійник із книжки «Лесеві історії. Експериментуй і дізнавайся»
 
Проєкт «Експериментуємо зі Старим Левом» запустили, аби урізноманітнити дистанційне навчання з хімії і переконати, що знання пригодяться не лише на контрольній, а й у повсякденному житті. Юля Смаль доступно розповідає про взаємодію речовин, пояснює наукові факти, дає практичні лайфхаки, паралельно жартує і чаклує. На її кухонній лабораторії відбуваються, на перший погляд, алхімічні дива, але завдяки чітким поясненням, глядачі розуміють чому і як виникають певні хімічні реакції.
 
8 освітніх відео включають у себе понад два десятки дослідів. Письменниця показала, як писати «невидимі» листи, готувати «зубну пасту» для слона та «хімічити» з водою, вуглекислим газом, яйцями і кольорами. Перед кожним дослідом вона нагадує про правила техніки безпеки і заохочує до експериментів не лише вчителів і школярів, а й батьків.
 
Якщо ви любите пізнавати світ, експериментувати і спокійно ставитеся до гармидеру на кухні, то гайда проводити онлайн-досліди з Юлею Смаль.
 
Дослід «Таємні письмена»
 

Дослід «Хімія кольорів»
 

Досліди з вуглекислим газом
 

Дослід «Великодні забави»
 

Досліди із водою 
 
 
Досліди із водою №2
 

Дослід «Зубна паста для слона»
 

Дослід у темряві 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage