Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Повчальні казочки від Зірки Мензатюк
Random
Щонайперше ця книга привертає увагу своїм форматом: вона дуже велика, дитина не зможе тримати її в руках, а має покласти на стіл чи на ліжко. Книга розрахована на читання з батьками. У цьому казковому збірнику дуже багато гарних ілюстрацій, значно більше, ніж самого тексту, що вже пояснено у назві книги «Казочки-куцохвостики».
 
Але неможна сказати, що це якісь «куці» казки. Кожна з них має свою композицію, розрахована на читання вголос або на те, що дитина, яка ще не вміє добре читати, вчитиметься це робити саме завдяки цим творам.

 
Тематика казочок звична: на прикладі сну дитині пояснюється, що в році чотири сезони, в кожному з яких по три місяці, а в кожному тижні по сім днів; новий рік розпочинався з весни, але місяці домовилися, що святкуватимуть його прихід взимку; дітей батько назвав так, як потім стали називати дні тижня; квіткові царівни-барви створили веселку з сімох кольорів; кожна з семи нот має свій характер, як і п’ять пальців на руці; у сузір’ї Воза є маленька зірочка, яку називають вершником, і бачать її лише ті, хто має гострий зір; з гумором розповідається, з чого може бути створена біла смуга Чумацького шляху на небосхилі; завдяки тому, в який бік дивляться ріжки місяця, можна легко дізнатися, росте він чи старіє; квіти сперечаються, хто з них як цвіте, а ось дощик квітне парасольками. Разом із головною героїнею Марійкою маленький читач дізнається, що всміхатися можуть тільки люди і сонечко, а весна настає там, де у зелене єднаються жовта і блакитна фарби.
 
Кожна з цих маленьких казочок про щось розповідає дитині, у казковій формі допомагає вчитися. Радує, що ці казки мають національний український колорит, якій не заважає їхньому сприйняттю: синя і жовта фарби асоціюються з кольорами українського прапору, дощ іде на Хрещатику, а ноти створюють мелодію, присвячену Україні.
 
Висновок: Добрий збірник повчальних казочок для дошкільнят.
 
Наталія Дев’ятко
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage