Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Кізима Олеся
«Песик Чапа» Оксани Кротюк: все починається з малого
Random
Знайомтесь, це – Чапа, милий та дружелюбний песик, який хоч і маленький, але хоче все-все вміти! Саме він та інші герої цієї книжечки залюбки розкажуть непосидам-дошкільнятам про свої пригоди – добрі, веселі та повчальні, – а дорослі читачі, цілком можливо, впізнаватимуть в них і себе!
 
Ціна у Спільноті Старого Лева
105 грн
Зареєструватися
Песик Чапа обкладинка
Тираж закінчився
 
«Дитяча книжка має давати відповіді на питання, які хвилюють дитину»
 
Це літературне кредо української журналістки та письменниці, відомої авторки прозових творів і віршів для дітей Оксани Кротюк. «Песик Чапа» – четверта книжечка, котра нещодавно побачила світ у «Видавництві Старого Лева» (попередні – «Абетка», «Чап-чалапу, гусоньки!», «От би мені коника!»). Над художнім оформленням новинки працювала ілюстраторка Женя Миронюк.
 
Це збірка з 15-ти невеликих за обсягом оповідань, кожне з яких супроводжується кумедними ілюстраціями. Герої історій – маленькі хлопчики і дівчатка, а також їхні пухнасті домашні улюбленці – зображені у звичайних буденних ситуаціях. Ось, наприклад, Валя залишилася вдома сама, їй нудно, вона з нетерпінням очікує повернення бабусі з аптеки. Як бути, коли гратися зовсім не хочеться? Правильно: узятися до роботи, посильної за віком (полити вазони, скласти іграшки, замести підлогу), адже «в роботі час швидко минає». Чи хлопчик Марко, до якого приїхав дідусь у гості: разом їм до снаги навіть домашнє прибирання перетворити на цікаву та захоплюючу гру (а ще дідусь, точнісінько, як і Марко, розмальовуючи, іноді виходить за лінію малюнка))!
 
Дуже потішними є оповідки про тваринок, як-от «Сірик і Барсик»: про білого песика Барсика, який любив усе на літеру «Б», та сірого Сірика, котрому подобалось усе на «С». У ній авторка, перелічуючи все, що вусо-лапо-хвостикам до вподоби на відповідну букву, неначе пропонує своїм юним читачам теж побавитись у веселу гру «Улюблена літера», мовляв, а скільки слів на неї зможете назвати і ви? А от сіреньке кошеня з «Все йому цікаво» повсякчас потрапляє у найрізноманітніші пригоди, роблячи шкоду ну зовсім ненавмисне, чесно-чесно: просто все йому цікаво.
 
Скарбничка мудрості для найменших
 
«Передумав», «Подарунок», «Хто дружити не вміє?» та «Скупий Васько» – ці історії хочеться виділити за особливий виховний момент, просто та вміло закладений у кожну з історій.
 
 
Окремо зупинюсь на історії «Хто дружити не вміє?» У ній йдеться про хлопчика Юрчика, який спробував потоваришувати з песиком Дружком. «Щодня Юрчик гойдав песика на гойдалці, спускав його з гірки, катав на каруселі. Щоб Дружок у негоду не змерз, Юрчик надягав йому на лапи шкарпетки, а на голову – шапочку. Але песикові це не подобалось, і він їх скидав. А ще хлопчик частував Дружка всілякими ласощами: і рум’яних яблук у полив’яну мисочку покладе, і груш, і смачненьких цукерок. Та песик тільки сумно кидав погляд на мисочку й відвертався. Тоді хлопчик грав йому на дудочці чи на барабані. І тут песик чомусь залазив під ліжко». Природньо, що така «дружба» не могла протривати довго: коли Юрчик, покупавши Дружка, взявся ще й за фен, той зрештою утік від хлопчика…
 
«Песик Чапа» – це справжня книгознахідка для всіх турботливих батьків діточок дошкільного віку, читання якої стане важливим кроком у зростанні кожної маленької Людини, адже все, як відомо, починається з малого.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage