Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Мясоєдов Денис
Новели про чоловіків та життя. Відгук на книгу «Айвенко, або Чоловіки – це…»
Random
Жінки та чоловіки по-різному дивляться на світ, відчувають простір навколо, закохуються та розкривають всесвіт своїх почуттів. Деякі вважають, що ми ніби з різних планет. Насправді ми доповнюємо життя одне одного, насичуємо його кольорами, різними смаками, ароматами, енергіями, цікавими подіями та дивовижними моментами. Можливо, тому чоловікам завжди цікаво читати історії про них, створені жінками. Це ніби глядач в театрі в якийсь момент зайшов за куліси, щоб побачити зсередини дійство, не втручаючись в хід вистави, але побачивши значно більше.
 
Людмила Таран у своїй новій книзі «Айвенко, або Чоловіки – це…» змалювала читачеві чотирнадцять абсолютно різних та насичених історій. Кожна з них розкривається через самобутні чоловічі портрети. Авторка майстерно оголяє такий різний чоловічий світ, наповнений силою, осмисленням, роздумами, переживаннями та коханням.
 
Долі чоловіків, мов пазли, складаються у малій прозі та затягують у стрімкий вихор подій. Як переростає справа чоловіка та його захоплення у потужне, яскраве та світле почуття, коли у житті з’являється жінка, яка поділяє його пристрасть. Тоді стають йому не цікаві інтрижки на боці, навіть розмови про них з іншими чоловіками не приносять задоволення, бо перед очима образ тієї, що розпалила пристрасть.
 
Дійсно не може бути чоловічий світ окремо від жіночого, і Людмила Таран це доводить відверто та правдиво. Наприклад, вдова, котра романтизує спогади про близьку людину, якої вже немає, та згадує коханого чоловіка, наповнюючи теплом, чуйністю та добротою його образ. Можливо, він і не був аж таким позитивним, чесним, уважним та чуттєвим. Але скільки любові та пожертви у жіночих спогадах, що просто хочеться, аби були на світі такі чоловіки.
 
Драматизм стосунків, подорож як каталізатор життєвих зрушень, історії кохання мимоволі та некваплива розповідь створюють свій магнетизм і підкреслюють чітку й гармонійну думку авторки.
 
У книзі також є цікавою новела «Фавн». Вона про чоловіка, який працював у радянські часи під прикриттям з органами КДБ та користувався шаленим успіхом у жінок, хоча й був не завжди доброї думки про них. Авторка майстерно показує читачеві його сутність, проникає у саму свідомість та неперевершено аналізує вчинки героя. Після всіх своїх, на перший погляд, гидотних вчинків він приходить до Бога, чим письменниця показує, що всі люди взаємопов’язані в єдиній системі існування. Врешті заслуговують на прощення та переосмислення своїх дій.
 
Книга «Айвенко, або Чоловіки – це…» – новели про різні місця й час, українське село та міста, чоловіче та жіноче, про все те, що ми інколи не помічаємо у своєму житті навколо.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage