Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

КітПес
Random
«Про котів та про собак» - справді вірші на дотепний смак. Наприкінці читання думаєш: чи не помилково тут вказано авторство Григорія Фальковича? Бо ж, видається, ніби ці римовані рядки написали не хто інші, як самі герої поезій – котики й собачки. Можливо, коли пан Фалькович надсилав свої вірші до видавництва, то хатні улюбленці змовилися, і його поезію замінили власною? Навіть якщо й так, то наші чотирилапі друзі вирішили залишитися анонімами. На сторінках книги оживає «пухнастий монолог», покликаний донести до нас думки мурчиків та гавчиків.
 
На перший погляд - це вірші для дітей. Однак поезії будуть цікавими читачам різного віку. А саме цього й прагнув автор: показати, що в серці кожного з нас живе дитина. На цей раз знаний майстер дитячої поезії, а крім цього лауреат премії імені Шолом-Алейхема (2012), міжнародної премії імені Володимира Винниченка «В галузі української літератури, мистецтва та за благодійницьку діяльність» та премії імені Павла Тичини, вирішив написати про наших «вусо-лапих» друзів.
 
П'ятнадцять поезій (8 про собак та 7 про котиків) розповідають нам про знайомі кожному ситуації з нашими улюбленцями. Доволі прості, цікаві рими, немов граючись клубком слів, створюють яскраві панорами і легко запам’ятовуються. Для малечі вони будуть пізнавальними: діти дізнаються про квітку бульденеж, що котон – то бавовна тощо. Вірші змусять фантазувати: уявляти собі бежевий колір та кота завбільшки зі слона; зроблять дітей добрими та уважними до тих, хто слабший, адже є такі песики та котики, які не мають власного дому та потребують захисту та турботи.
 
А дорослих, інколи таких заклопотаних, ці веселі та милі віршики зроблять хоч на мить усміхненими. І таких митей буде, як мінімум, буде п'ятнадцять. Цю цифру варто помножити на два, адже кожну поезію супроводжує малюнок. Ілюстрації належать пензлю Наталії Ярової, київської художниці, для якої анімалістичний жанр є улюбленим. Дітлахам ці милі та ніжні малюнки з цікавими сценками, що оживають при читанні, безперечно сподобаються.
 
Це світла книга з інтонаційно точним мовним малюнком, із своєю пухнастою душею. Я впевнений, що ті читачі, що досі не мають чотириногого улюбленця в хаті, неодмінно захочуть мати такого «вусо-лапого» друга.
 
Михайло Федишак
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage