Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Джордж і незламний код»: Про нові пригоди Джорджа та Енні
Random
Четверта книга з нашої із Санькою улюбленої серії про Джорджа — так само крута і цікава, як і попередні три. В ній йдеться про такий собі техноапокаліпсис, роботів-андроїдів, машину Тьюрінга і зародження Життя. А на плечі Джорджа й Енні, як завжди, лягає вже звичне їм завдання: врятувати планету і пофіксити все те, що наламали божевільні дорослі.
 
 
Про авторів. Стівен Гокінг і його донька Люсі додаткових рекомендацій не потребують. Про їхні книги з серії «про Джорджа» я писала тут  , тут і тут . «Джордж і незламний код» прийшов до нас через якісь кілька тижнів після смерті Стівена Гокінга, і Санька з цього приводу дуже сумувала. І побивалася: невже це дійсно остання книжка про Джорджа? Виявляється, ні: у 2016 році Стівен і Люсі встигли видати ще одну, п’яту книжку — «Джордж і Блакитний Місяць», тому чекатимемо на переклад. А поки…
 
 
Про сюжет. Уявіть собі, що банкомати, авіакаси, термінали в супермаркетах і всі-всі електронні пристрої геть збожеволіли. Уявіть, що хтось зумів хакнути абсолютно всі комп’ютерні мережі на світі. Уявість світ, в якому нема не те що Інтернету, а й навіть електрики. А містом бігають банди мародерів і неідентифіковані роботи Звучить моторошно, чи не так? А Джордж із Енні, як завжди, беруться в цьому розібратися. При цьому вони не можуть покластися на допомогу батьків, які з різних причин застрягли в різних місцях, мусять вдавати перед Космосом, що готують шкільний проект для Енні про походження життя, і небезпека для них — більш ніж реальна, а допомогу отримати нема звідки.
 
До теми. Купити книжку «Джордж і незламний код»
Звісно, закінчиться усе щасливо, але історія примусить героїв (та й читачів) добряче понервувати. Крім того, у ній з’являться нові яскраві персонажі — як-от сестрички-близнючки Джоржджа чи андроїд Еббот. І звісно, не обійдеться від чергового божевільного генія — до речі, нового. А ще друзі традиційно гулятимуть у космосі — ловитимуть сніжинки на Енцеладі, втікатимуть від погоні на Місяці і побувають на нелегальній космічній станції.
 
 
Про враження. Незламний код — це ключова тема книжки. Про що ж ідеться? Про супер-пароль, який не зможуть зламати найкрутіші хакери? Про унікальний «код життя» — людську ДНК? Чи про щось третє — про те, що тримає людей укупі, навіть коли все іде шкереберть?
 
Окрім цікавих, але суто наукових чи технічних питань (наприклад, історії комп’ютерів), «Джордж і незламний код» апелює до проблем, які є загальнолюдськими. Книга спонукає задуматися про те, як воно може бути, коли звичні нам речі вийдуть з ладу, а уклад життя суттєво зміниться. Також Стівен Гокінг і його донька вкотре порушують проблему виникнення життя, зокрема, міркують над тим, чи воно стало  наслідком закономірних, а чи випадкових процесів. А ще звертають увагу на внутрішню дилему Джорджа, який почувається чужим зі своїми батьками-веганами й еко-активістами і волів би жити якщо вже й не з геніальним вченим Еріком, то принаймні з комп’ютерами (бо з ними все простіше). І дуже цікаво, що і чому він вибере, коли йому випаде така нагода.
 
Загалом у мене склалося враження, що «Джордж і незламний код» — книжка дещо складніша, ніж попередні — але у хорошому сенсі.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage