Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Кізима Олеся
«День народження ялинки» Оксани Були: коли в найпростіших речах – мільйон магії
Random
Зима – особлива і дуже казкова пора року, чарівність якої чи не найповніше відчувається в природі, серед закутаних у сніжні шати полів, лісів, гір. Саме з нею асоціюється й таке поняття, як очікування дива – родом з дитинства і підсвідомого, наповненого пахощами мандаринок, домашньої випічки, хвої, з шоколадно-горіхово-медовим присмаком, всеохоплюючого, трепетного й, без сумніву, неодмінного. Зима – це також особлива пора і для всіх туконі.
 
Магія пензля
 
«День народження ялинки» – це вже четверта книжка-картинка серії історій про добрих духів лісу – туконі. Авторкою тексту та ілюстрацій є відома українська художниця Оксана Була. «Коли спостерігаєш за природою – там все ідеально, все на своєму місці, і кожен сезон дуже особливий – як «книжка-картинка». Буває, побачиш саме таку гілочку біля саме такого листочка, і кольорове враження, яке вони справляють разом, хочеться бачити знову і знову. Де шукати кольори? Надворі. В лісі. На небі. Чи потрібно витримувати малюнок в певній кольоровій гамі? Точно відомо – кольори надто цікава річ, щоб їх ігнорувати», – ділиться художниця, привідкриваючи завісу таїнства творення палітри кольорів у своїй новій книжці. Зелені, коричневі, ніжні рожеві, сніжно-білі барви – все поєднується в особливій гармонії, забезпечуючи відчуття цілковитого «занурення» у зимову казку.
 
 
Магія слова
 
Більшість днів народження у лісі відзначають влітку. Це й не дивно, адже саме найтепліша пора року – найсприятливіша для зростання, зміцнення та підготовки до суворої зими. Також й усі ялинки народжуються влітку – про них піклується ялинковий туконі, зокрема готує їх до зустрічі з першою зимою. Однак є одна дуже особлива для всіх туконі ялинка, про яку він не в змозі подбати, бо народжується вона якраз взимку. Завжди в один і той же час, але щоразу в іншому місці, яке неодмінно потрібно знайти. Та кому це під силу? Лише одному-єдиному доброму духу. Той, чиїм обов'язком є пошук найособливішої ялинки, має й ще одну дуже важливу місію для деяких лісових звірів. Хто ж це?
 
 
Магія анімації
 
Чудовим анонсом-подарунком для всіх шанувальників туконі став вихід буктрейлера до «Дня народження ялинки», який створив Євген Гетманець, буквально вдихнувши рух в одношарові зображення. «Коли кажу «вдихнув рух» – це дуже важливо, бо не те саме що «змусив рухатись» чи «оживив». Для мене момент поєднання анімації і малюнка особливо сакральний, тому що в найпростіших речах може бути мільйон магії», – розповідає про буктрейлер Оксана Була. І справді: достатньо його хоча б раз переглянути, щоб відчути особливу магію пензля і слова книжок-картинок про туконі – магію світла, добра і турботи.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage