Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія
Чудеса Ґурама Петріашвілі
Random
Після традиційних і звичних казок твори Ґурама Петріашвілі стають «ковтком свіжого повітря». В одній книзі зібрано стільки мрій, стільки тепла та добра, стільки сподівань і віри, що ці розповіді можуть розігнати будь-яку темряву і стати жаданим промінчиком сонця.
 
Кожна історія має свою мораль, а деякі з них навіть нагадують притчі з нотками фантазії та яскраво змальованим сюжетом. «Динозаврик» розповість про мрію та про пошуки сенсу існування, адже не можна ж «все життя… змарнувати на їжу». «Шапкар» та «Маляр і понурий пан» навчать безкорисності, навчать допомагати нужденним та просто втішати людей. Про натхнення можна дізнатися з казок «Скрипаль та пташки», «Метелик», а «Тусик і Олюсик» відкриють читачам світ дружби. «Тетрсулела» розкаже про справедливість та несправедливість цього світу.
 
Звісно, у Маленькому Місті не все так безхмарно. Там можна зустріти і несправедливість, і заздрість, і злість, навіть підступність, байдужість, гординю... І вічна боротьба добра та зла покриває Маленьке Місто та його жителів: інколи перемагає світло, іноді темрява. Але надія залишається завжди. Тож понурий пан чекатиме Маляра,що звеселить усіх дітей, балерина та скрипаль віритимуть у свій талант, і навіть клоун намагатиметься вирвати людей із полону їх тягарів.
 
Симпатичні ілюстрації Марини Шутурми, що іноді є веселими, а іноді сумними, але завжди глибокими та змістовними та яскрава передмова Івана Андрусюка, сповнена емоціями та щирою любов’ю до грузинського Казкаря, довершили твори Ґурама Петріашвілі та дійсно створили «Чудеса Маленького Міста».
 
Казки Ґурама Петріашвілі ніколи не здаватимуться поверхневими: в глибині сторінок ховається велика істина життя. «Чудеса Маленького Міста» не втратять своєї актуальності і цінності, і тоді, коли маленька людина переступить поріг з дитинства до зрілості. І я б сміливо поставила кожне з «Чудес Маленького Міста» в один ряд із найкращими творами світової дитячої літератури.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage