Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Чарівні світи Діани Вінн Джонс
Random
Ольга Галай, Yakaboo.com
 
Завдяки казкам ми можемо мандрувати чарівними світами, а часом і створювати свої власні. Дорослим в їхньому повсякденному житті часом не вистачає чогось надзвичайного. «Мандрівний замок Хаула» Діани Вінн Джонс саме те, що потрібно у такому випадку. За допомогою книг ми часто намагаємось втекти від реальності. А якщо це книга про вигаданий, наповнений магічними речами світ, то ще й повертатись назад не захочеться. 
Про Діану Вінн Джонс
 
Діана Вінн Джонс народилася 16 серпня 1934 року в передмісті Лондона в сім’ї вчителів. В неї було ще дві молодші сестри. Діана дуже любила читати, але грошей на книги не було. Тому вже в дванадцять років вона вперше написала повість для своїх сетер, і вже тоді вирішила стати письменницею.
 
Навчаючись в коледжі святої Анни при Оксфордському університеті, Діана відвідувала лекції Дж. Толкіна та К.С. Льюїса.
 
Письменниця вийшла заміж і народила трьох синів. Для них вона і почала писати твори. Її перша книга вийшла в 1973 році. Також вона писала п’єси для Лондонського театру.
 
Діана Вінн Джонс – авторка понад 40 книг, але найбільшу популярність вона здобула завдяки серії книг «Світи Крестомансі» та роману «Мандрівний замок Хаула».
До теми. Купити книгу "Мандрівний замок Хаула"
В 2004 році «Мандрівний замок Хаула» був екранізований японським режисером аніме Хаяо Міядзакі. А в 2007 році письменниця отримала Всесвітню премію фентезі.
 
Мрії мають здатність здійснюватись, головне не зупинятись
 
Софі – найстарша дитина в сім’ї. Це як вирок. Вона розумна і працьовита. Любить своїх рідних і піклується про них. Після смерті батька залишається працювати в крамниці капелюшків, якою керує її мачуха. А її сестри залишають рідну домівку. Їх чекають цікаві пригоди і щасливе життя. А вона, Софі, назавжди лишиться в комірчині з капелюшками.
 
 
Одного дня неподалік містечка з’являється Мандрівний замок чарівника Хаула. Ніхто ніколи не бачив того чарівника, але подейкують, що він заманює молодих дівчат у замок, а потім з’їдає їхні серця.
 
Софі мала б боятися Хаула, якби не прикра подія, що трапилась з нею в крамничці. Відьма Пустирищ перетворила її на стару жінку. Хоробра і вольова Софі не опускає руки і вирушає на пошуки щастя. Головне – вірити в себе.
  
У вигаданому світі можливо все, навіть неможливе
 
Діана Вінн Джонс створила чарівний світ, в якому існує кілька магічних порталів, що ведуть до паралельних реальностей. В цьому світі звичними є чоботи-скороходи, люди легко можуть стати учнями чарівника, опудала оживають, а яєчню вам приготує вогняний демон, що живе у каміні. А ще, читаючи «Мандрівний замок Хаула», ви не просто перенесетесь в чарівний світ, а й забезпечите себе гарним настроєм. Чудове почуття гумору авторки не раз примусить вас посміхнутись.
 
 
Легко розрізнити, що добре, а що погане. Важливо зрозуміти своє місце і знайти себе. Все як в реальному житті. Герої книги, навіть позитивні, наділені різноманітними властивостями характеру, що не завжди їм допомагають. Добра і розумна дівчинка може не витримати і накричати на відьму, поважна літня жінка дозволяє собі говорити дурниці, не думаючи про наслідки, а могутній чарівник інколи буває таким телепнем. Ми всі не ідеальні, потрібно про це пам’ятати і вчитись на своїх помилках.
 
«Мандрівний замок Хаула» – книга про добро і зло, про сім’ю і кохання, про наші звичні переживання, перенесені у чарівний світ. Вона розрахована на дітей середнього шкільного віку. Але це не означає, що дорослим зась. Ми всі залишаємось дітьми, і так інколи сподіваємось на диво.
 
Тож беріть книгу, кота, горнятко кави, загортайтесь у плед і мандруйте чарівними світами. А якщо ви зробите це разом зі своїми дітьми, то це вже і буде маленьке диво.
 
Пряма мова
 
“Відповідь Хаула була напрочуд ввічлива і пишномовна. Він казав: «Ні».”
 
“- Мені погано, – заявив Хаул. – піду приляжу. Можливо помру.”
 
“- Невгамовна стара дурепа, норовлива Софі, – сказав Хаул. – Чи правильно я припускаю, що ви повертали ручку на дверях чорним донизу і потикали туди свого довгого носа?
– Тільки палець, – з гідністю відповіла Софі.”
 
Схожі книги: К. С. Льюїс «Хроніки Нарнії», О. Волков «Чарівник Смарагдового міста»
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage