Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Британські батьки все менше читають своїм дітям, – дослідники
Random
Вчені провели нове дослідження, результати якого показали, що у Британії кількість дітей дошкільного віку, яким щоденно читають, зменшилася майже на 20% за останні 5 років. Ці дані викликали серйозне занепокоєння англійців у контексті розвитку дитини.
 
 
У щорічному опитуванні, проведеному журналом «Nielsen Book Research», взяли участь понад півтори тисячі британських батьків. Якщо 2013 року у 69% родин дошкільнятам читали щодня, зараз цей показник знизився до 51%. Серед причин, чому малюкам не читають регулярно, родини називали нестачу енергії наприкінці дня (19%), або те, що діти віддають перевагу іншим заняттям (16%).
 
Дослідження було профінансоване видавництвом «Egmont». Представниця компанії Елісон Девід заявила, що зниження частки дітей, яким читають, корелюється збільшенням майже на 20% кількості малюків, котрі щоденно переглядають відеоматеріали в інтернеті. Також Девід зауважила, що «крутий спад» у читанні з маленькими дітьми «свідчить про значну загрозу для розвитку дитини з потенційним довготерміновим соціальним впливом».
 
Як показують результати опитування, 21% батьків дітей 3-4 років «не відчувають себе комфортно у книжкових магазинах», а 46% «перевантажені вибором дитячих книжок». Натомість 61% батьків стурбовані тим, скільки часу їхні діти проводять за гаджетами.
 
«Ми знаємо, що батьків все більше турбує кількість часу, яку діти проводять перед екраном, особливо через популярність YouTube серед маленьких глядачів. Наше дослідження говорить, що потрібно забезпечити дітям реальний вибір альтернативних друкованих видань, будь то журнали, графічні романи, комікси чи ілюстровані книжки», – зазначила Елісон Девід.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage