Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Крисюк Тетяна
«Аврора та інші принцеси»: казки про любов, відданість і щастя
Random
«Щасливі люди святкують життя»
 
Усе розпочинається з казок, які вселяють дітям віру у дива і навчають їх творити добро. Чотири принцеси, про яких йдеться у цій невеличкій книжечці, як і годиться, стоять на боці правди і добра. Вони зупиняють війни, вирощують особливої краси троянди, читають книги і віддано кохають своїх принців.
 
Аврора та інші принцеси обкладинка
Тираж закінчився
Перша принцеса – Аврора
 
Принцеса Аврора живе з Королем і Королевою, які доводяться їй батьками, у королівському палаці. Разом із матусею дівчинка вирощує у саду незвичайні троянди, кожна з яких має ім’я і особливі прикмети.
 
Крихітка Мімі рясно всіяна дрібними квіточками, елегантна Белла має особливий аромат, Крістал дивує найширшим і найгустішим листям, ніжно-кремова Бароко, квітнувши, нагадувала книжку.
 
Незвичайні троянди дуже любили Аврору, а от виткі троянди-пліткарки насміхалися над принцесою, вважаючи її божевільною. Вони шкрябали їй руки і пальці, а потім сердилися, що вона не приділяє їм уваги (от дивачки!).
 
Та якось сталося лихо – майже всі трояндові кущі загинули. Залишилася лише красуня Крістал, яку принцесі допомогла врятувати Трояндова Жаба. Завдяки їй принцеса пережила зиму і розлуку із матусею. Ба більше, завдяки їй Аврора об’єднала королівську сім’ю.
 
Тож мораль цієї казки дуже проста – якщо знаєш, як зарадити біді, просто спробуй це зробити, йдучи за покликом свого серця.
 
 
 
Друга принцеса – Вона
 
Чи доводилося вам читати казки з багатьма невідомими, коли імена казкових персонажів настільки неважливі, що ви не помічаєте їхньої відсутності? Друга казка – саме така. Є лише Він і Вона. І їхнє крихке щастя, яке Вони відшукали, не шукаючи його зумисно.
 
«Бо щастя було в них самих. Вони відчували, як щастя вихлюпується назовні, й готові були поділитися ним з усіма зустрічними».
 
Читаючи її, ви потрапляєте у дивний світ, де значення має лише час, якого бракує двом закоханим серцям, і одна прикра обставина. Обставина, яку вам, як і мені, теж захочеться змінити.
 
Мушу вас попередити, що ця казка закінчується не так, як ми звикли: «і жили вони довго і щасливо». Вірніше кажучи, житимуть Вони, можливо, й довго, але не разом... Бо інколи так трапляється, що «щастя – це мить, і повторити чи продовжити її – неможливо».
 
Тож мораль цієї казки – дозволяйте щастю бути, навіть, якщо воно короткотривале.
 
 
Третя принцеса – Жоржина
 
Жоржина – найсерйозніша принцеса, адже вдалося зупинити війну, врятувавши увесь світ. Бо війна – це завжди страшно і дуже боляче. Замість того, аби дбати про добробут людей, правителі будуть змушені відкривати госпіталі для поранених, виготовляти зброю…
 
«Слово «війна» відлунювало всередині, різало вуха, щеміло в грудях».
 
Тому Жоржина, проявивши неабияку мужність, зуміла зберегти мир. Вона написала 40 листів сорока правителям різних держав. А потім переконала «злого» правителя Країни дощу не підривати тунель, яким їздить швидкісний поїзд «Єдиноріг».
 
Жоржині, як то буває у казках, допоміг чарівний перстень. Маючи його, вона зрозуміла всіх правителів, не знаючи їхніх мов. Опісля принцеса подарувала його правителю Країни дощу, щоб він міг розуміти інших. Бо це дуже важливо, чи не так?
 
Тож мораль цієї казки – усі проблеми можна вирішити без війни, адже немає нічого ціннішого за мир і життя.
 
 
Четверта принцеса – Косана
 
Косана – найбільш романтична і залюблена у книги принцеса. Якщо Аврора вміла вирощувати троянди і зцілювати любов’ю, Безіменна принцеса віддано кохати на відстані, Жоржина домовлятися зі злими правителями, то Косана мала чарівне волосся. Чи допомагало воно їй? Навпаки, додавало клопотів.
 
«Так, відколи Косана подорослішала, з її волоссям ставалося все більше див. Те, про що дівчина щойно замислювалася, опинялося в неї на голові, заплутувалося між волосин, чіплялося за них, мов реп’ях.
 
Іноді вона носила на собі якусь зовсім невчасну пору року. Або дощ посеред цілком сонячного дня. Або пташку і ціле гніздо з барвистими яєчками».
 
Та все ж знайшовся чоловік, який покохав Косану. Відтак у її волоссі почали розцвітати лілії, наповнені дощем. Думки принцеси заспокоїлися і вилилися на папір. І стали світлими казками.
 
Тож мораль цієї казки проста – любіть і творіть, усе інше життя впорядкує.
 
Усі чотири казки цікаві і повчальні. Кожна із них навчить ваших дітей чогось хорошого. Наприклад, не зраджувати своїм принципам, віддано любити, читати хороші книги і сіяти добро.
 
Більше ілюстрованих казок для дітей знайдете за  посиланням

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage