Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія

Дружина, мати, професіоналка своєї справи, ікона шоу-бізнесу, розгадувачка таємниць… Жінка постає в літературі в різних іпостасях. Сьогодні у нашій добірці – кілька книг, головними героїнями яких є саме жінки та історії про їхні такі різні, часом дивовижні, а іноді непрості долі.

Кейт Стейман-Лондон, «Обери мене»

Головна героїня цієї книги Бея Шумахер — відома стильна «плюс-сайз»-блогерка. У Беї чудові друзі, натовпи фанатів і… вщент розбите серце.

Як і мільйони глядачів по всій країні, Бея з захватом дивиться популярне реаліті-шоу, де вродливий холостяк обирає собі кохану. Неймовірні побачення, любовні перипетії, інтрига — а хто ж цього разу покине проєкт? — від телевізора неможливо відірватися! Неочікувано Бея отримує запрошення стати наступною зіркою цього шоу – і її життя перевертається догори дриґом. Перебуваючи під прицілом камер, дівчина розуміє, що все набагато складніше, ніж вона очікувала. Бея потрапляє у вир розкішної моди, інтернет-хейтерів, сексуальних чоловіків, романтичних пригод та можливості знайти реальне кохання посеред казки, створеної для телебачення.

Райлі Сейґер, «Останні дівчата»

Ця історія зацікавить шанувальників детективного жанру. Головна героїня історії Квінсі Карпентер вижила під час жахливої ночі убивств у Сосновому котеджі десять років тому. Друзі дівчини загинули, а їй судилося врятуватись і стати однією з «останніх дівчат». Так журналісти називають Квінсі, Саманту і Лізу — трьох щасливиць, яким вдалось неможливе.

Тепер у житті героїні (майже) все чудово і спокійно, але до моменту, коли одну з останніх дівчат знаходять мертвою. Тож Квінсі вимушена все-таки повернутися до жахливих подій минулого. Дізнатися, що насправді відбулось і як вона вижила. Дізнатися все…

Елізабет Ґілберт, «Місто дівчат»

«Місто дівчат» — роман про жіночу сексуальність і свободу, про відвагу бути собою і право жити так, як тобі хочеться, розказаний з іронією й оптимізмом. А ще — історія дуже незвичайного кохання, на яке наклала свою тінь війна, та справжньої дружби, яку нелегко знайти, зрозуміти та оцінити.

Дія роману відбувається в 1940-х роках у Нью-Йорку. 19-річну дівчину Вівіан Морріс виключають з престижного жіночого коледжу, тому батьки вирішують відправити її до тітки на Мангеттен. Там на юну Вівіан чекають усі принади і спокуси богемного життя – свобода, мистецтво, алкоголь і секс. І це лише початок шляху Вівіан довжиною в життя, який необхідно пройти, щоб зрозуміти: ти не мусиш бути хорошою дівчинкою, щоб бути хорошою людиною.

Євгенія Кузнєцова, «Спитайте Мієчку»

Ця книга наповнена жіночими долями, а ще – любов’ю і теплом. На її сторінках – три покоління жінок, кожна зі своєю історію, які розуміють одна одну з півслова, рішення, які приходять самі собою, варто лиш почекати, жарти, несподівані повороти сюжету та кумедні ситуації, в якій втрапляють героїні, сміх крізь сльози, а також світлий сум.

У романі є й чоловічі персонажі, але всі вони другорядні. Все-таки це історія про жінок. Жінок на схилі віку, які знають, що стояти на порозі – не завжди означає готуватись увійти в будинок. Жінок, які не можуть вибрати, якого чоловіка люблять, якого життя хочуть у майбутньому. Кожна героїня Євгенії Кузнєцової має свої проблеми, які дуже важливі у її віці, статусі та з її характером.

Саллі Руні, «Де ж ти дівся, світе мій прекрасний?»

Як і в попередніх книгах авторки – «Розмови з друзями» та «Нормальні люди» – одну із центральних ролей новинки Саллі Руні є жінка та її стосунки з іншими. Еліс, талановита письменниця, зустрічає Фелікса, який працює на складі, і запрошує його полетіти з нею до Рима. У Дубліні її найкраща подруга Ейлін, працівниця літературного журналу, розійшлася зі своїм хлопцем і починає фліртувати із Саймоном, якого знає з дитинства. Еліс, Фелікс, Ейлін та Саймон — молоді та пристрасні, однак життя минає. Вони прагнуть одне одного, кохаються, бентежаться через секс, розмовляють про дружбу та світ, у якому живуть.

Вчинки та роздуми героїв розгортаються, наче карта, що відображає актуальні питання сьогодення. Це неймовірна прекрасна історія звичайних людей, з усіма своїми чеснотами та недоліками, такими схожими на усіх нас, де авторка у своєму вже звичному стилі, у розмовах та листах пише про важливе.

Галина Вдовиченко, «Пів’яблука. Інші пів’яблука»

Історія жіночої дружби, що дозволить читачеві поглянути на звичні речі по-новому, оповідь про долі чотирьох подруг — таких різних, але однаково близьких – чекає на сторінках роману «Пів'яблука. Інші пів'яблука».

Одного разу подруги знаходять незвичайний сувенір. Те, що спершу здавалося просто цікавою іграшкою, починає у дивовижний спосіб змінювати життя жінок, виконуючи найпотаємніші бажання кожної з них... Знахідка стане початком нових пригод, вона покаже, чого насправді бажають подруги. Хто зміг створити цей шедевр? І чому майстер Пінзель, найзагадковіший галицький скульптор XVIII століття, що далі помітніше впливає на тих, хто живе у XXI столітті? Про це – у книзі!

Меґан Міранда, «Ідеальна незнайомка»

Це одна книжка, яка зацікавить любителів містичних і загадкових історій. «Ідеальна незнайомка» – чудове поєднання елементів детективу, динамічного трилера з актуальними нині темами: харасмент, активне «так» та вміння не замовчувати важливі факти тощо.

На сторінках книги ви познайомитеся із Лією Стівенс. У її минулому – кар’єра журналістки і життя, сповенен невдач і болючих помилок — їх не вийде ні загладити, ні забути, ні притлумити плином часу. Аби якось налагодити життя, Лія втікає в Пенсільванію разом із вірною подругою Еммі. Вона хоче зачаїтися, принишкнути. Але привид минулого невтомно переслідує її. Біля річки знаходять жінку, дуже схожу на неї. Усі довкола тепер дивляться на Лію з підозрою. Здавалося б, Еммі могла б допо­могти розплутати ситуацію, але біда — поліціянти в один голос стверджують, що Еммі насправді ніколи не існувало. То чи була вона насправді – це і доведеться з’ясувати головній героїні книги, і вам разом із нею.

Елізабет Ґілберт, «Суворі чоловіки»

Ласкаво просимо у світ Рут. Їй – вісімнадцять і вона живе на одному із двох маленьких островів, між якими триває ворожнеча за право ловити омарів у спільних водах. На цих землях діють свої закони і традиції, не підвладні прогресу чи впливу сучасності. Чоловіки заробляють на життя, жінки займаються домом та господарством. У кожного з острів’ян — своя історія, свої сімейні проблеми. Хтось мріє вирватися на велику землю, а когось — як головну героїню — навпаки, тягне на рідний острів.

Вісімнадцятирічна Рут нехтує порадами рідних переїхати на материк і вступити до коледжу. Вона мріє продовжити справу своїх пращурів і займатися риболовлею. До того ж закохується у хлопця з ворожого острова, та сподіватися на примирення двох спільнот — марна справа. Але Рут в особливий спосіб виборює право бути щасливою там, де її справжній дім, і встановлює свої правила гри у світі, де споконвіку все було скроєне за суворими чоловічими правилами.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage