Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія

Насмішки, залякування, підбурювання – все це ознаки булінгу, з якими діти так чи інакше можуть зіткнутися, вийшовши у великий світ. Та як захистити себе, не піддаватися хуліганам-задиракам та взагалі самому не стати булером? Про це дізнаєтеся на сторінках трьох книг для діток різного віку, які зібрали для вас.

«Здолай булінг разом із героями казок», Елеонора Форнасарі

Для діток 6-8 років

Книга познайомить юних читачів та їхніх батьків із темою булінгу на прикладі найвідоміших казкових персонажів: Мауглі, Червоної Шапочки, Гидкого Каченяти та інших, адже вони, виявляється, теж потерпали від булерів. Що таке булінг, як його розпізнати та як діяти, якщо проти вас застосовують певні прийоми цькування: насмішки, залякування, погрози, заздрість – дізнаєтеся на сторінках книги. А ще інколи навіть самі булери потребують допомоги, тож книга розкаже і що можна зробити, щоби змінити їх і перетворити з кривдника на друга.

«Ларс. LOL», Ібен Акерлі

Для дітей 9-12 років

Тема цькування – одна із багатьох важливих тем, яку авторка вклала у цю історію. Книга знайомить читачів із Ларсом – хлопчиком зі синдромом Дауна – та Амандою, що має стати його наставницею протягом навчального року. Перед дівчиною непросте завдання: вона не тільки має знайти спільну мову з Ларсом, який може стати їй веселим та вірним другом, а й захистити його від можливих цькувань... Та часом суспільний тиск та хибні уявлення можуть завдати сильної шкоди, і з помічника для Ларса Аманда може стати для нього булером. Чи вдасться дівчинці повернути дружбу Ларса і виправити ситуацію – дізнаєтеся у книзі.

«Страшні дівчата», Ліса Б'єрбу, Юганна Ліндбек, Сара Ульссон

Для дітей 12-15 років

Ця повість шведських авторок допоможе підліткам навчитися протистояти булінгу, повірити у власні сили та усвідомити свою цінність попри будь-які оцінки зовнішності.

У центрі історії – три дівчинки: новенька у школі Тільде, красуня Ясмін та розумниця Елені. Одного дня фото Тільди опиняються на інстасторінці «Страшні дівчата», де хтось публікує не зовсім вдалі світлини викладачок, знаменитостей та учениць Фрея-школи, а це провокує насмішки та образливі коментарі. Зачіпає ця історія і Яснім та Елені – у кожної свої мотиви. Тож героїням не лише доведеться боротися з булінгом, який виникає після цих публікацій, а й вести своєрідне розслідування, щоби викрити анонімного зловмисника.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage