Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Бутенко Анна

У «Видавництва Старого Лева» є чудова новина для діток та їхніх рідних: знову побачило світ видання віршів для малят «Чи є в бабуїна бабуся?» Мар’яни Савки. Якщо у вашій домашній бібліотеці ще нема цієї книжечки, що зачаровує читачів вже не один рік, то продовжуйте читати!

Авторка книги Мар’яна Савка вже давно пише для найменших читачів. У творчому доробку письменниці безліч книг саме для дітей. Вірші написані з великою любов’ю, щирістю та турботою. Головним доказом цього є увага читачів до кожної новинки, що виходить з-під пера авторки.

Веселі віршики для дітей у книзі «Чи є в бабуїна бабуся?» подарують безліч позитиву, яскравих емоцій, непідробної радості як для діток, так і для дорослих. Адже і дорослим іноді так хочеться повірити в казкові історії, почерпнути яскравих барв та нести їх у повсякденне життя.

Неможливо не відзначити чудове оформлення книжечки Олегом Петренком-Заневським: милі, різнобарвні малюнки з героями віршиків так і кличуть познайомитися з ними поближче. Тут родина осликів та гіпопотамів, мишеня, що ніяк не хоче спати, бешкетні совенята, хазяйновита бобриха у вишитій сорочці. Також є киця, яка дуже любить молочко і не може втриматися, щоб «та й зробила ковток/на один язичок», аж доки молока у глечику до кінця дороги не стало. Або милі бесіди жабок на болоті, які мудрують як їм краще перезимувати. А ось мама ведмедиця вкладає своє ведмежатко спати:

«Ведмежатко засинає, тулиться до мами.

Хтось барлогу засипає срібними снігами»

Є віршик і про допитливих діток в зоопарку, які не розуміють як тато може не знати:

«А чому бегемот не вилазить з болота?

І чому пелікан на спині в бегемота?

А чому у верблюда горби на спині-

то він сам їх нажив чи ні?

А чому у слона кругла спина?

А чому у зебри посмуговані ребра?..»

І татові доводиться проводити час за енциклопедіями, щоб відповісти на цікаві питання малечі.

Є і вірш про розумне зайченя, що обдурило вовка і лиску, а от чи є таки у бабуїна бабуся – це ви дізнаєтеся, прочитавши цю гарну книгу.

Книга мені дуже сподобалася, зачарувала своїм змістом та формою. Вона навчить дитину хоробрості, ніжності, допитливості, а також змалює багато-багато цікавих історій, що втіляться у віршах. До того ж вірші – чи не найперше, що чує, читає та запам’ятовує дитина, а тому дуже важливо вчасно спонукати її до вивчення та засвоєння вишуканої української мови, такої як у книзі «Чи є в бабуїна бабуся?».

Насамкінець додам, що книга має досить великий шрифт, сторінки дуже приємні на дотик, а також віршики для малечі розміщені на білому однотонному фоні для зручності читання книги маленькими дітьми, щоб текст не зливався з кольоровими малюнками. Тож з радістю рекомендую вам цю книгу для чарівних вечорів родинного читання.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage