Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Нещодавно серія «Новітня класика» «Видавництва Старого Лева» поповнилася культовим твором письменника і перекладача Леоніда Кононовича «Тема для медитації».  Ця книжка — це філософсько-екзистенційна драма, що пробуджує генетичну пам’ять українців. Голодомор і діяльність дисидентів, війна у Боснії й повстанський рух у 20-х роках, помста і спокута — все це в центрі неймовірної, психоделічної прози, де сон поєднується з явою, а дійсність із передсмертними мареннями головного героя.  

Важливим доповненням до книги стали малюнки художниці Слави Шульц.  Ілюстраторка поділилася враженнями від роботи над книгою:

Знайомство з книгою у мене відбулося в кілька етапів. Декілька разів я сідала за її прочитання, так як майже не була знайома з язичницьким світом і фольклорною традицією. Присутність глосаріїв, як самостійних елементів тексту, не полегшувала завдання. Я плуталась і не була впевнена, що «потягну» її. Але, все ж, така незвична подача інтригувала і книга мене перемогла. Її складність на початку стала викликом і в середині книги я вже не змогла відірватися. В художньому оформленні цієї книги я спробувала поєднати містичне з реальним шляхом якогось контрасту. Так з’явилася ідея з чорно-білими постатями, обличчями та кольоровими декоративними вставками. При цьому я не слідкувала за тим, щоб якось відокремити явне від уявного. В ілюстраціях все перемежовується, так само, як у тексті. Інколи не розумієш, чи це насправді сталося з героєм, чи це привиділось.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage