Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Казки мають терапевтичний вплив не лише на тих, хто читає, а й тих, хто пише, малює і готує до друку. Історія авторства Зоряни Живки про чорного півника, що вивів з облоги місто, написана тривожної весни 2022, подарувала стільки магічної радості для команди старолевівців! Книжка ще в друці, та зовсім скоро казка «Півник» у мальовничому оформленні Олі Гайдамаки добереться до читачів і подарує жменьку див! А поки художниця розповідає про роботу над ілюстраціями:

***

Вперше читаючи «Півника», я уявляла перед собою увесь процес перетворення курчатка у півника та козака. Створення образів дійових осіб було цікавим та захопливим завданням. Наприклад, візерунок, яким я наділила чорне курчатко, виростає разом із ним, а потім з'являється на кунтуші у козака. Одяг на жінках я прикрасила вишивкою місця сили та наснаги, мого рідного краю – Чернігівщини.

Під час роботи над «Півником» я з сім'єю жила у родичів на Закарпатті. Створення ілюстрацій супроводжувалось побутовими клопотами та піклуванням про доньку. Це незабутній процес, лишилося багато різноманітних спогадів.

Для мене важливо створювати щось нове та прекрасне на противагу жорстокості та руйнуванню, які прийшли у наше життя. Хочу подякувати Зоряні Живці за те, що подарувала світу повну надії казку. Також дякую редакторці видавництва Наталці Малетич за те, що вона побачила в мені ілюстратора, який може втілити в життя цю історію.  а команді Старого Лева за реалізацію таких важливих у нас час проєктів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage