Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава

Із супернишпоркою восьмирічним Тімом та його командою (яка, що тут приховувати, складається лише із однієї людини – старшої сестри Тіма Єнні) ми вже знайомі.  Пам’ятаєте, як малий геній-детектив вивів на чисту воду викрадача діамантової каблучки за сто тисяч крон?  (Йдеться про попередню книгу серії – «Супердетектив Тім і команда. Таємниця зниклого діаманта» Гільди та Клауса Гаґеруп).

Тепер на Тіма та Єнні чекає задача аж ніяк не простіша: знайти зловмисника, який спричинив жахливу пожежу у старовинному готелі та викрав коштовну картину! Нові виклики – нові пригоди! 

(повість для молодшого шкільного віку)

 

Великодні канікули

«Як прикро, що дорослі не помічають деяких очевидних речей...»

Славнозвісна родина Барків винайняла малесенький будиночок  Проблиск у засніженому, наче залитому сріблом  містечку Сультоппені, щоб сповна насолодитися великодніми канікулами.

«Був перший день великодніх вакацій. Мама, тато, Тім і я сиділи в кав’ярні Сультоппенського готелю. Ми пили какао й чекали Лунне Пера, який мав приїхати по нас, щоб відвезти до будинку.

– Лижі, сніг, сонце, Великдень і какао пані Плоґ, – сказав тато. – Чи можна мріяти про щось іще?»

 

Але вакації, які обіцяли бути лінивими і розміреними, перериває низка прикрих «випадковостей»: у готелі Ельси Плоґ спочатку виходить із ладу морозильна камера, пральна та посудомийна машини; потім у номері 13 стається потоп… Ну, а зрештою –у готелі спалахує справжнісінька пожежа!

 

«Тато вийшов зі спальні з наплічником на спині.

– Ну от, – жваво вигукнув він та потер руки. – Поїхали! Нас чекають неймовірні пригоди!

З усього було видно, що пожежа його не жахала.

Здається, тато наче був навіть радий».

 

Крім того, напевно провидіння вирішило, що халеп у засніженому Сультоппені й досі бракує, бо із-під самісінького носа власниці викрадають коштовну і старовинну картину «Дівчина в човні при заході сонця».

Тім та Єнні розуміють, що з’ясувавши, у кого був мотив злочину, вони наблизяться до розгадки таємниці усіх цих дивних та трішки моторошних подій, які відбуваються навколо…

 

 

Шерлок Голмс. Версія 2.0.

«Як на мене, нема нічого кращого, ніж пригоди»

То хто ж тут головний зловмисник ? Сама Ельза Плоґ ? А, може, Белле, працівник готелю? Заможні пані Корнелія та Курт, які давно мають намір відкрити спа-салон у цьому містечку? Чи, як одна із найнеймовірніших версій Тіма,  – це його тато?!  

Серед доказів суперкоманда має:

-         обгорілу сірникову коробку (доказ № 1);

-         порожню пляшку від рідини для розпалювання (доказ № 2);

-         сухі сірники Інгвара Гансена (доказ № 3);

-         зникла картина, знайдена у Гансеновій повітці (доказ № 4)…

То що, винуватця розкрито ? Чи, можливо, не все так однозначно ?

Але завдяки розуму, спостережливості, кмітливості Тіма, а  також спритності, відчайдушності та сміливості Єнні ніякий злочин не зможе залишитися нерозкритим, і всі таємниці будуть розгадані!

 

Читачі, цілком занурюючись у цю історію, зможуть взяти участь у Сультоппенському лижному забігу, від якого захоплює подих (і він виявиться набагато небезпечнішим, ніж можна було того очікувати!),  милуватимуться краєвидами та незвичайною природою Норвегії навесні; проявлять усі свої дедуктивні здібності та перевірять інтуїцію, намагаючись самостійно з’ясувати, у кого із героїв «нечисте сумління»; і просто насолоджуватимуться драйвовою детективною історією про геніального Тіма та його сестру, яка не перебуває у тіні брата: адже у кожного своє призначення і мрії!

 

«Тепер я сама, та ще природа і лижня, що нагадувала білі лінії на тлі гори.

Це було те, про що я мріяла.

Це й була мрія.

Я відчувала себе живою.

На самоті, але не самотньою.

Дівчина на лижах під великоднім сонцем.

Я відчувала себе легкою, як повітря.

Я йшла на лижні першою.

Я всіх перегнала».

 

А ще у цій  історія показана туга за рідною домівкою (і які руйнівні наслідки вона може мати), випробовування геніальністю, цінність сімейного затишку та взаємодопомоги, коли брати і сестри – стоять одне за одного горою, щоб там не було.

Смішна, хвацька, адреналінова книга для молодших підлітків. Тім і його суперкоманда стануть для вас справжніми друзями!

 

« І попри те, що їм обом давно минуло сорок років, Ельза Плоґ поцілувала Руара Плоґа в губи, ще й прицмокнула. Дорослі зааплодували. Супердетектив Тім і команда утрималися. Усьому є межа».

 

Цю історію прекрасно доповнюють чудернацькі ілюстрації та малюнки, створені із легкої руки Елли К. Окстад. Книга, яка чудово підходить для читань усією сім’єю.

 

Книгу видано за фінансової підтримки NORLA

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage