Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава

Увага-увага! У «Видавництві Старого Лева» в наявності чудовезна новиночка – ілюстрована колекція історій про домашніх улюбленців відомих науковців, митців, письменників та музик – «Хвостаті друзі»! На її сторінках ви знайдете не тільки чимало цікавих та невідомих раніше фактів про видатних особистостей, а й про їхніх найвірніших друзів – домашніх тваринок. Тож приємних читань!

1.     Пінка – натхненниця та муза Вірджинії Вулф

Вірджинія Вулф – одна із найвизначніших письменниць ХХ століття, яка ще у юні роки усвідомила, що для щастя їй треба небагато: лише... писати й завести собаку! Тому Вулф часто брала песиків із притулку, а одна із її домашніх улюбленець, собака Пінка стала справжньою компаньйонкою для талановитої жінки: прогулюючись зі своєю собачкою, Вулф обмірковувала сюжети майбутніх книжок!

Пінка стала героїнею і прототипом для однієї із книг Вірджинії: коли  та  писала біографію поетки Елізабет Баррет від імені її кокер-спаніеля, то його вона «списала» саме з  Пінки.

Маленька волохата красуня сповнювала життя Вірджинії радістю й любов’ю та допомагала їй творити.

2. Мініатюрний леопард Сальвадора Далі

Усі знають Сальвадора Далі як ексцентричного та харизматичного художника, для якого не існувало рамок та умовностей. Але не усі пам’ятають, що Далі надихали тваринки, особливо екзотичні та химерні. Гуляти паризькими вуличками з велетенським мурахоїдом на повідку? Залюбки! Привести  до свого будинку коня? Й таке бувало!

Мініатюрний леопард на ймення Бабу став для Сальвадора найкращим другом: художник брав його зі собою на зустрічі, водив у ресторани та на автограф-сесії! Бабу навіть пощастило побачити Францію та Америку, адже Далі брав свого улюбленця і у далекі мандрівки. Звичайно, очікувати від леопарда послуху – марне діло, тому часто ті, хто зустрічав «розмальованого кота», часто лякалися, а подерті меблі у паризьких готелях викликали обурення власників. А ще у Бабу була подружка – леопардиха Буба! Ех, пощастило ж йому!

3. Карл Лаґерфельд та його спадкоємиця – кішка Шупетт

Карл Лаґерфельд – один із найбільш визначних дизайнерів та фотографів ХХ століття, законодавець моди. Хто б міг подумати, що Карл має таке чутливе серце і ніжно любить тваринок, особливо кішок!

Бірманська кішка Шупетт підкорила чоловіка: їй було дозволено їсти з ним за одним столом, носити діамантові кольє (уявіть тільки-но собі!), а ще кицюня мала дві служниці, власного шеф-кухаря та перукаря. Шупетт стала медійною зіркою і фотосесії, модні покази та сторінки у соціальних мережах стали для неї звичною справою! А ще кішка стала спадкоємицею Лаґерфельда і його справжньою, відданою любов’ю. Кицюня, яка мала на своєму рахунку мільйони євро – ось хто така славнозвісна Шупетт.

4. Папужка на День народження для Альберта Ейнштейна

Напевно, про чоловіка, який позує для портрету із висолопленим язиком – чув кожен школяр. Альберт Ейнштейн – геніальна і водночас проста, сором’язлива й щира людина; Нобелівський лауреат з фізики, який ніколи не вважав себе особливим, а кращими його друзями були кіт Тигра та пес Чіко.

На свій 75-й День народження Альберт отримав у подарунок… папугу! Виявилось, що характер у Бібо непростий: той весь час був похнюпленим і не звертав на нового господаря жодної уваги. Ейнштейну довелося розповідати папужці анекдоти, смішити його і завойовувати довіру птаха. Так вони стали справжніми друзями.

5.     Оленятко з Блакитного дому Фріди Кали

Екстравагантна художниця з Мексики Фріда Кало була оригінальною та неповторною в усьому, хоч що б робила. Жінка любила правду та щирість – тому й малювала автопортрети, де ніколи себе не прикрашала: густі брови та шрами після багатьох операцій – Фріда приймала себе такою, яка вона є.

У Блакитному домі у Кало був цілий рай екзотичних тварин: хижа птаха-скопа Гертруда-Біла-Какулька, бешкетливі мавпочки, веселі папужки та енергійні песики.

Та улюбленцем видатної художниці стало плямисте оленятко Ґранісо, яке полюбляло спати у ліжку господарки. Саме його Фріда зобразила на двох  своїх відомих картинах. Ґранісо надихав Фріду та зігрівав своєю присутністю і любов’ю – саме мистецтво та численні звірята були підтримкою Кало у важкі часи.

6.     Загадковий шпак-музика і Вольфґанг Амадей Моцарт

Вольфґанґ Амадей Моцарт – геніальний композитор і музикант, який народився і ріс у творчій родині, де завжди була велика кількість домашніх улюбленців, у тому числі кілька видів співочих птахів. Одного дня із Моцартом відбувалася цікавезна історія – на звичній прогулянці, проходячи повз пташину крамницю, Вольфґанг почув знайому мелодію, яку наспівував… шпак! Це були ноти концерту, який Моцарт давав кілька тижнів тому. Додому Вольфґанг Амадей повертався вже з новим дивовижним другом, який надихнув його на написання двох великих опер «Весілля Фіґаро» та «Дон Джованні». А ще шпак швидко запам’ятовував та наспівував нові мелодії і так же швидко забував їх.

7.     Такса Лумп і Пабло Пікассо

У шанованого митця Пабло Руїса Пікассо за усе життя було більш ніж шістнадцять домашніх улюбленців псів! Але маленький такса Лумп став його справжнім ідейним натхненником! Якось під час обіду Пікассо навіть намалював свого улюбленця на дні тарілки і подарував Лумпові. Так песик отримав у нагороду за вірну дружбу картину самого Пабло Пікассо :) А ще художник носив свого друга на руках, дозволяв спати у своєму ліжку та забігати у свою творчу майстерню (що заборонялося усім іншим).  І навіть у серії етюдів на тему славетних «Фрейлін» митець намалював таксу замість мастифа – так він любив свого вірного Лумпа!

*****

Хочете дізнатися більше цікавих фактів про видатних особистостей та їхніх домашніх улюбленців? Ґоу читати книжку

Завдяки захопливим історіям у перекладі Анни Вовченко та неймовірним атмосферним ілюстраціям Кетрін Квінн дітлашня зрозуміє цінність та важливість справжньої дружби між людьми та їхніми домашніми улюбленцями, усвідомить відповідальність господарів за своїх маленьких друзів і буде ставитися до тваринок із повагою  та любов’ю.  

Батьки, увага! Велика ймовірність, що після прочитання цієї книжки й ваша малеча попросить собі вусо-лапо-хвосто друга! А ще – кілька додаткових книг-енциклопедій про життя вже знайомих видатних особистостей  :)

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage