Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава

У складні часи так важливо мати орієнтири, які покажуть дорогу навіть у сильні шторми та бурі. Часто саме книги допомагають знайти відповіді на питання, які нас хвилюють. І сьогодні ми поговоримо про історії, які ще раз підтверджують: хоч як би складно було, Добро обов’язково переможе!

Томас Тейлор, «Маламандер» 

12-річний Герберт Лемон із дитинства працює у бюро знахідок «Ґранд Наутілус», і яких тільки дивних істот та створінь він не зустрічав: русалку-мавпу, сувору леді Кракен, хитрого містера Молюска, загадкового письменника Себастьсяна Вугорса, професійну прочісувачку пляжів місіс Копалину, Людину-Гака – кожен із цих персонажів приховує свої таємниці! І коли одного дня у комірці Гербі з’являється дівчинка Вайолет і благає її врятувати, хлопець не надто дивується.

 Знайти батьків Вайолет, розгадати таємницю жахливого Маламандера, який тримає у страху усіх прибережних жителів, та розібратися, хто твій друг, а хто насправді ворог, – чи до снаги такі випробування дітям?!

Історія про щиру дружбу та вірність; про упередження, що інколи заважають нам бачити правду; а також про родинні зв’язки та любов, що залишається у нашому серці назавжди!

Томас Тейлор, «Ґарґантіс» 

Не встигли Вайолет та Гербі прийти до тями після халепок із Маламандером, як на горизонті з’являється… Ґаргантіс – небесно-морське чудовисько, якого до дрижаків у тілі бояться усі рибалки, та і взагалі усі без винятку жителі готелю «Ґранд Наутілус»! Ось тільки наших героїв не так легко налякати! Вони готові йти на будь-які ризики, тільки щоб розгадати усі-усі таємниці!

Разом із Гербі та Вайолет юні книголюби підкорюватимуть морські простори, переживуть шторми та громовиці, розгадають столітню таємницю Ґарґантського сяйва і, найголовніше, увесь цей час будуть разом, підтримуючи одне одного. Адже справжня дружба – це те, що помножує твої сили у десятки разів! А гумор та оптимізм рятують навіть у, здається, безвихідних ситуаціях!

Друзі не дозволять впасти у відчай, а огорнуть таким теплом, любов’ю та турботою, що зрозумієш: вони – теж твоя сім’я, яка приймає тебе безумовно, яким ти є насправді.

 

Ольга Максимчук, «Світ у вулкані. Срібний і червоний» 

Восьмирічні близнюки Марко та Соня Бруми помічають за вікном велетенського білого птаха, який закриває собою усе небо. І з цього часу життя близнюків зміниться назавжди. Разом із Білим Вороном Марко та Соня помандрують у незвіданий та незнаний світ всередині вулкана, який називається Кремантура. І тут можливі будь-які дива.

Бруми дізнаються, що раніше у світі, про який ніхто вже не пам’ятає, дракони і люди були друзями, союзниками і разом творили світ Сміху, Любові і Радості. Аж доки не з’явилися Сірі… Сірі знищують позитивні емоції, перетворюють людей на похмурих та байдужих істот. Сірі розчахнули Ямму – велетенську гору, із якої вилітають блискавки. І саме від Ямми та Сірих нашим третьокласникам, а також їхньому однокласнику Агаві Мідному доведеться рятувати світ.

Ця історія нагадує, що обирати, яким ти хочеш бути – потрібно кожного дня і щохвилини. Ми часто забуваємо про Силу сміху, радості та оптимізму. Дилогія про відданість та сміливість, які допомагають перемагати будь-яке зло.

Ольга Максимчук, «Світ у вулкані. Дощ-убивця»

Продовження пригод Соні і Марко Брумів та Агави Мідного у загадковій країні Кремантурі. Разом із героями книги читачі побувають на уроках Життя (які проводить кумедна Мо із дзвінким сріблястим сміхом), Агава Мідний приведе книголюбчиків на конюшню «Дикий Захід», де вони потоваришують із гордовитим конем Іскрою та почастують його духмяною соковитою грушкою; політають на Білому вороні, будуть мчати на конях із вогняними гривами, розмовляти з драконами, спати у лялечках метеликів, побачать вирішальний двобій Іскри та Сірого.

Знову почують читачі й про Кремантуру, де дракони, розміром із невеличку квіточку, товаришують та розмовляють із дітьми, а швидкі червоногриві коні разом зі своїми вершниками вірять у справедливість та силу любові…

Дилогія «Світ у вулкані» розкаже нам про дружбу, сильнішу за байдужість, та про Любов, яка завжди живе у наших серцях, чекаючи нагоди розкритися, мов прекрасна квітка розкриває під променями сонечка свої пелюстки.

 

Джоан Ролінґ, серія книг про Гаррі Поттера

Джоан Ролінґ вдалося створити цілком унікальний, самобутній, неймовірний чарівний світ, виплеканий з любов’ю. Ця історія про Хлопчика, який кинув виклик найбільшому злу серед магічного світу, але сам не усвідомлював свою силу та могутність. Довгий час він навіть не знав, що чарівник – і терпів кпини від однокласників, родичів та двоюрідного брата. Але у день його 11-ліття усе кардинально змінюється: після знайомства із велетнем Геґрідом, який розповів хлопцю правду про батьків Гаррі – Лілі та Джеймса Поттерів та їхню чаклунську сутність.

Гаррі потрапляє у школу для чарівників – Ґогвортс, де знайде справжніх друзів і людей, які стануть йому родиною. На Гаррі Поттера чекає безліч випробувань, а одного дня повернеться Той-Кого-Не-Можна-Називати. І тоді

саме від Гаррі (і його друзів) залежатиме доля усіх добрих чарівників та чаклунок.

Читач із кожною наступною книгою серії дорослішатиме разом із головними героями та проходитиме разом із ними усі випробування, розділятиме гіркоту поразок та радість перемог.

Ця всесвітньо відома серія книг ще раз доводить, що перемагають ті, хто уміють дружити та любити. А лиходіям (це давно відомо) Любов – недоступна. Тому наша з вами найбільша сила – у єдності, умінні відчувати, взаємопідтримці та світлих, добрих почуттях.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage