Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Від підлітків – підліткам: 6 книжок на зимові канікули
Кажуть, щоби мотивувати підлітків до читання, треба читати самим. Водночас навіть найвідданіші дорослі читачі часом хиблять із порадами й рекомендують читати те, що колись, за царя Гороха, було цікаво саме їм. Однак механізм книговірусу працює інакше: найкраща порада – від однокласника чи однокласниці. У цій добірці – про книжкові відкриття учнів середньої школи Britannica School. Діти розповідають про ті видання «Видавництва Старого Лева», які можуть зробити яскравішими зимові канікули однолітків.
 
Пес на ім'я Мані  обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
Міша Дворник, 5 клас
Бодо Шефер, «Пес на імя Мані»
 
Мене захопила книжка «Пес на імя Мані». Її написав бізнесмен Бодо Шефер. Це історія про те, як дівчинка Кіра завдяки своєму білому лабрадорові Мані навчилася правильно заощаджувати гроші. Потім дівчинка відкрила свою справу та стала успішною. На початку книжки Кіра мало що знала про те, як працює бізнес. Однак Мані допоміг своїй господарці правильно розподіляти кошти та витрачати їх. І не тільки це: Кіра навчилася заробляти гроші, вигулюючи сусідських собак.
 
Книжка «Пес на імя Мані» не тільки корисна, вона надихає. Прочитавши її, розумієш, що можеш втілити в життя будь-які свої мрії.
 
Катя Ігнатюк, 5 клас
А. Аудгільд Сульберґ, «Хто проти суперкрутих»
 
Усім одноліткам можу порадити серію романів норвезької письменниці А. Аудгільд Сульберґ. Ця серія називається «Хто проти суперкрутих», вона складається з чотирьох частин. Сюжет побудовано довкола взаємин дівчинки альбіноски Анне Беа та її однокласниць Теї, Рони та Ширін – трійці суперкрутих. Анне Беа протистоїть їм, і, якби не найкращий друг Нільс, життя дівчинки перетворилося б на пекло, яке важко уявити.
 
Одного разу Анебіно (так подругу кличе Нільс) та її друг вирішують взяти участь у шкільному конкурсі талантів. Так друзі хочуть не тільки виступити на змаганні, а й дати відсіч суперкрутим, які цькують Анне Беа. У наступних частинах історії «суперкруті» починають сваритися між собою, а от Анне Беа та Нільс беруться грати в найкращому рокбенді школи! Це ще не всі пригоди. Тут і святкування Гелловіну, і поїздки до моря та в гори, і навіть зустріч із привидом у готелі! А ще – перше кохання, зрада, ревнощі, перемоги і навіть дружба з ворогом.
 
Я раджу почитати цю книжку, тому що в ній показано реальні взаємини між однокласниками, учителями. Тут ідеться про булінг і, на противагу, про справжню відданість у дружбі. Книжка викликає захоплення, я ніби опинилася на місці героїні й переживала її історію разом із нею.
 
Лєсовий Захар, 6 клас
Валентин Бердт, «Все починається в 13»
 
Мені дуже сподобалася книга «Все починається в 13» Валентина Бердта. Чим мене захопила ця книжка? По-перше, цікавим сюжетом. Автор торкається проблем, які є й зараз у житті кожного підлітка. По-друге, книжка містить те, що я люблю: горор, пригоди, є елементи комедії. Тобто у деякі миті під час читання книжки ти можеш посміятися, а потім твій сміх може різко перерватися відчуттям страху і разом із тим зацікавленості: а що ж буде далі?
 
Всім пропоную прочитати цю історію. Можете, як і герої перед поїздкою в село, налаштуватися на страшенну нудьгу. Але я переконаний, що вже кілька перших сторінок здатні примусити вас прочитати книжку до кінця.
 
Диваки і зануди  обкладинка
Тираж закінчився
Кукош Вероніка, 7 клас
Ульф Старк, «Диваки і зануди»
 
Мене захопила книжка «Диваки і зануди» Ульфа Старка. Там ідеться про дівчинку Симону. Її імя відіграє велику роль у розвитку сюжету, адже одного дня вона стане … Симоном! Коли дівчинка перейшла до іншої школи, її помилково сприйняли за хлопця, тому що її волосся було сховане під шапкою. Найцікавіше, що Симона вирішила прикинутися юнаком.
 
Ця книжка викликала в мене суперечливі емоції. З одного боку, дівчинка робить неправильно, бо обманює однокласників і не розповідає про це своїй сімї. З іншого боку, так Симона привертає увагу до себе, адже їй не вистачає уваги мами, друзів. І ще одного юнака.
 
Я раджу почитати цю книжку й поринути в цю історію з головою. Тоді є шанс отримати ціле море емоцій від читання!
 
Даніл Андрійченко, 8 клас
Террі Пратчетт, «Правда»
 
Ви коли-небудь читали книжку справжнього лицаря? Я – так. Його звали сер Террі Пратчетт. Проте він більше відомий Дискосвітом, аніж своїм мечем із метеоритного заліза. Тому розповім про правду, написану цим чистокровним (і дуже популярним) англійським автором. Про «Правду».
 
«Гноми вміють перетворювати свинець на золото», – написано у другому абзаці книжки. І це золото – дещо інше, ніж золото. Це – друкарство, щойно винайдене в найепічнішому місті, Анк-Морпорку. Ось чутка про це досягла вух Вільяма де Ворда (і, як пише автор, там і зупинилася, адже він її записав), майбутнього засновника першої газети Дискосвіту – «Анк-морпоркський Час». Незабаром він і його команда: фотограф-вампір Отто, що відчайдушно намагається не пити рідину на літеру «к», і відповідальний редактор Сахариса – будуть встановлювати перші журналістські стандарти, конкурувати із жовтою пресою, мати діло із впливовими ворогами й розслідувати справу патриція міста – авторитарного Ветінарі.
 
«Правда» є частковою відсилкою до Вотерґейтського скандалу, де преса відіграла впливову роль. А ім’я головного верстальника й винахідника верстата, гнома Доброгора, перекладається так само, як і Гутенберга, винахідника друкарства в реальному світі, – хороша гра. Майстерна сатира, яскраве фентезі, смак детективу й політичних інтриг – усе це довершується неповторним пратчеттовим стилем: численною грою слів, нестандартними метафорами й англійським гумором.
 
Книжка буквально створена для поціновувачів якісного гумору та філософського фентезі. Дякую «Видавництву Старого Лева» за приємний переклад і крутий дизайн, а також за насолоду від читання.
 
Єва Кідонь, 8 клас
 Андрій Бачинський, «140 децибелів тиші»
 
Головний герой цієї історії – хлопець на ім’я Сергій. У нього чудові друзі та родина. Сергій має абсолютний музичний слух та дуже талановиту сім’ю. Саме завдяки рідним юнак навчився грати на піаніно. Він живе насиченим життям. Але одного дня все змінюється… Сергій потрапляє в аварію. Уся його родина загинула, а він стає глухонімим…
 
Ця книжка відкриває портал до іншого світу, світу без звуків. Вона показує весь біль та складність такого життя. А головний герой не може змиритися з тим, що він більше не належить до світу звуків, тим, що він тепер у світі глухонімих. Ми можемо побачити, як змінюється Сергій від початку і до кінця. Можемо пережити всі події разом із ним! Його щасливе життя на початку книги, переломний момент та його примирення з жорстокою дійсністю.
 
Я рекомендую цю книжку всім, хто хоче дізнатися про інший світ, який знаходиться зовсім поруч із нами. Сама перечитувала книжку 10 разів!!! Дуже душевна, іноді сумна, але така реальна історія про нелегке життя людей, які поруч, але яких мене не помічаємо…
 
Інформацію зібрали вчительки Тетяна Синьоок, Оксана Коцур, Соломія Гриців.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage