Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава

Шкільні роки – це час першої (другої, третьої…) закоханості, період розбитих сердець і навіть (й таке буває) найбільших у житті любовних драм. Адже у юному і дуже чутливому віці ми все сприймаємо аж занадто близько до серця! Нова книга Лоредани Фрескури та Марко Томатіса «Роберто і (не)наречені» саме про такі італійські пристрасті! І байдуже, що герої книги тільки у п’ятому класі. Адже кохання – це, повірте, не лише суто «доросла» справа!

Присвячено тим, хто не боїтьсяизакохуватися і… читає до кінця!

Л. Ф. і М. Т.

Чи можливе кохання, коли у тебе брекети на зубах ?

Головний герой історії, Роберто – ще той зухвалець. Йому тільки десять років, а в нього вже була сила-силенна наречених! Дівчата самі змагаються за його увагу і пропонують йому заручитися! От пощастило хлопцю! Хоча, постривайте…

Ой… здається, це головному герою просто наснилось! Адже дійсність у Роберто – трошки інша. Він вважає себе ледь не найбільшим невдахою на світі, адже саме йому одночасно довелось почати носити і брекети, і окуляри! Чи можливо, що хтось у тебе закохається, коли у тебе залізяки у роті?!

Та якщо не вдається привабити дівчат зовнішнім виглядом, потрібно використовувати інші методи! Шукати свої сильні сторони! А коли Роберто надибує у скверику, де торгують старими книжками, стареньку книженцію «Заповіді любові» – з цього починається зовсім новий етап у житті хлопця! Бо, здається, це справжня інструкція для героїв-коханців!

Роберто слідує порадам із книги: намагається поводитися як джентльмен, робити компліменти, дбати та допомагати дівчатам: він готує для Анни-Марії гамбургери; дарує Сарі книжку віршів, які їй страшенно подобаються; знаходить (чи підмінює?) зниклого котика Маріанни Пепе, тільки щоб вона не сумувала…

То й не дивно, мабуть, що наш Роберто заручився із 5-тьма дівчатами одночасно! Але без халеп та непорозумінь, звичайно ж, у такій ситуації не обійдеться!

Тим паче, наш герой все шукає відповідь на запитання, що ж воно таке, справжнє кохання. Адже у нього немає бажання ні підійматися над землею від любові, він не відчуває метеликів (чи будь-чого іншого) у животі… Роберто не втратив апетиту, серце у нього не б’ється частіше, ніж завжди… Нічого, що б свідчило про те, що Роберто закохався, хоч у якусь із своїх наречених!

А коли одного дня у відповідях хлопця на любовні листи від його коханих він переплутує їхні імена… ось тоді почнеться справжній любовний хаос!

«У кімнату я повернувся, аж трохи спітнівши. Третій лист. Сара.

"Коли я тебе бачу, моє серце підстрибує, ніби коник-стрибунець у траві на луці".

На малюнку й було серце у траві. Серце з коником-стрибунцем усередині. Але коник, як на мене, був тут не надто доречний, тож я узяв ще один аркуш паперу і написав:

"Моє серце – як сарана".

Бо ж сарана стрибає краще за всіляких коників. Я пошукав у підручнику зображення сарани і перемалював її на своєму аркуші, а тоді підписався: "Роберто"».

 

Тому, хто справді прагне любові, варто дійти до кінця

Дуже легка, смішна, тепла, і просто прикольна повість для дітей молодшого шкільного віку, сповнена гумору та романтики. 

Тут вам і шкільні пригоди, і стосунки між братами й сестрами, численні цидулки із пропозиціями заручитися, ревнощі, зради, викриття обману і навіть майже справжній арешт поліціянтками!

А ще читач дізнається про 5 різних технік поцілунку від «досвідченого» друга Роберто – Россано, який поставив собі за мету до 15-ти років поцілувати 100 дівчат (попереджаємо: видавництво та авторка тексту не несуть відповідальності за інфо від такого «навіженого поцілуйка», як Россано :)

«Роберто і (не)наречені» чудово підходить для відпочинку, розвантаження думок та для покращення настрою!

Крім того, ця історія про стосунки у родині, батьків і дітей, про родинне тепло та взаємопідтримку, взаєморозуміння та про прийняття себе таким, яким ти є.

Ну, і звичайно ж, після прочитання книги читачу стане достеменне зрозуміло, як не треба себе поводити з дівчатами, щоб не потрапити у таку халепу, як Роберто! Дуже важливо вміти визнавати свої помилки та вчасно попросити пробачення (хоч це буває й складно), зважати не тільки на свої почуття, а й на почуття інших, і пам’ятати, що кохання – не ділять!

Ілюстрації Карлотти Нотаро розсмішать та здивують, а переклад Андрія Маслюха чудово передає усі нюанси та тонкощі життя італійських школярів! Загалом, ця історія легко може стати однією із ваших улюблених!

Любов, кохання – це те, що хвилює у будь-якому віці! А найцікавіше, що справжні почуття виникають тоді, коли зовсім цього не чекаєш! І ніякі умовності чи перешкоди не стануть коханню на заваді!

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage