Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Рік тому життя українців та усього світу раптово змінилося через повномасштабне вторгнення країни-агресора – росії. Це був рік повний важкої боротьби, розлук та втрат, але також рішучості, стійкості та віри в Перемогу. Літературний контекст також змінився, відображаючи сучасні реалії. Тепер все більше українських захисників вкладають свої переживання у щемкі тексти, а письменники рефлексують на суспільні події звичним для себе способом – крізь слова на сторінках нових книг. Тож ми зібрали для вас важливі книги для дорослих і дітей, які вийшли з 24 лютого 2022 року у «Видавництві Старого Лева», про повномасштабну війну та навколовоєнні події.

«Війна 2022», упорядкував Володимир Рафєєнко

Видання, у якому зібрано рефлексії сучасних українських письменників на події повномасштабного вторг­нення, яке змінило життя не тільки України, а й усього світу. Тут ви знайдете тексти Сергія Жадана, Катерини Бабкіної, Ліни Костенко та інших відомих українських письменників у вигляді фрагментів щоденників, есеїв та віршів.

 

«Чужа-своя-рідна», Ірина Феофанова

Чуттєва збірка новел, де головні героїні – це жінки, які змушені залишити свій дім та вирушити у пошуку безпечного місця для себе та своїх родин, адже життя у їхніх рідних містах – таких як Ірпінь, Буча, Ізюм, Херсон, Маріуполь – було зруйноване повномасштабним вторгненням держави-агресора.

 

«Жити не можна померти», Олександр Осадко

Збірка короткої прози бійця з позивним «Танго», який захищав Україну та загинув на Донеччині улітку 2022-го, виконуючи бойове завдання й рятувавши побратима. Ці сім невеликих історій свідчать про неабиякий письменницький хист Олександра Осадка та вміння помічати й майстерно змальовувати деталі.

 

«Моя УПА», Любов Загоровська

39 розповідей про людей, які стали рушійною силою в боротьбі за незалежність України майже 100 років тому. Це історії про тих, хто воював у складі УПА або всіляко допомагав українській армії. Їх також можна прослухати в аудіоформаті, скориставшись QR-кодами на сторінках книги.

 

«Котик, Півник, Шафка», Олександр Михед

Книга про незламність українського народу, зокрема про напівказкових Котика, Півника і Шафку, які водночас дуже справжні – врятовані й збережені у зруйнованій російськими обстрілами Бородянці під Києвом. 10 гривень від вартості кожної книжки буде перераховано у «ЗооПатруль UA».

 

«Жовтий метелик», Олександр Шатохін

Це особлива, «тиха книжка» про війну, яка, ніби колючий дріт, заганяє тебе в певні рамки. Але вона також про надію, яку неможливо обмежити чи знищити, прямо як метелика у момент польоту… Тут немає жодного слова, проте є глибокий сенс, який відгукнеться кожному.

 

«Залізницею додому», Мар'яна Савка

Чуйна розповідь про Єву, яка повертається з мамою додому після довгої відсутності: через небезпеку повномасштабного вторгнення дівчинка мусила виїхати евакуаційним потягом. Підтримка родини, щасливі зустрічі та любов до Батьківщини – усе це читається тут між рядками. Купуючи «Залізницею додому», ви донатите 10 грн у фонд проєкту #ЗалізнаРодина. Кошти йдуть на допомогу родинам залізничників, які загинули або постраждали внаслідок війни.

 

«Півник», Зоряна Живка

В основу оповіді лягла реальна історія про евакуацію літньої жінки з півником із Маріуполя. Письменниця трансформувала новину у життєствердну казку про дива і перемогу світла! Невелика історія-легенда про півника, якого полюбила та усіма силами оберігала самотня жінка. Вона навіть не знала, що одного дня цей півник магічним способом врятує жителів міста під час ворожої облоги.

 

«Абрикоси зацвітають уночі», Оля Русіна

Хлопчик Устим і його собака Жменька подружилися з безпілотником, які то вирушає у політ, то повертається і розповідає, що він побачив на вулицях міста. Це історія про життя поблизу окупованих територій у 2015 році та надію на те, що абрикоси неодмінно зацвітуть. 10 грн від продажу кожного примірника цієї книжки Видавництво Старого Лева буде перераховувати у Благодійний Фонд "Голоси дітей". Фонд у режимі нон-стоп допомагає постраждалим дітям та сім'ям з усієї країни, надає термінову психологічну допомогу, асистує в процесі евакуації.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage