Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Шиманська Анна

«Життя іграшкових овечок» – це нова історія від письменниці Галини Вдовиченко. Цього разу у центрі розповіді – гурт овечок та баранців. Вони сваряться і миряться, влаштовують піжамні вечірки, читають книжечки і прибирають рідний ліс від сміття. Ціквезні історії про це галасливе товариство доповнені повітряно-легкими ілюстраціями від Олександра Шатохіна. Як створювались образи героїв, яка ілюстрація найулюбленіша та чому варто прочитати книгу – у розповіді Олександра.

«Цікавинкою було те, що у героїв книги були так би мовити "реальні прототипи", тобто справжні іграшки овечок і баранців. І треба було орієнтуватися на них, але мені хотілося зробити їх по-своєму, трохи додати їм якогось шарму грайливості. Знаю, що Галина Вдовиченко мала своє бачення персонажів, але я зробив їх по-своєму, як мені здавалось буде краще пасувати до книги і стилістично і більш гармонійно. Тож не знав чи зайдуть овечки в моєму виконанні. У результаті всім сподобалось і от книжка готова.

Мені хотілося зробити ніжні повітряні ілюстрації з мінімальною кількістю темних тонів і відтінків (додавав їх там, де було потрібно). Розвернутись було де, адже самі історії розбурхують фантазію. Тож працювалось легко і швидко.

Найулюбленіші ілюстрації – про Миколая, де він здоровий і овечки підсвічують його ліхтариком, та овечки у лісі, де можна знайти вовків. Ці ілюстрації мені здаються дуже вдалими і характерними.

Тож є що в книжці що почитати (історії справді зігрівають), і є що пораздивлятись»

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage