Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

А ви знали, що книги можуть не лише розважати, надихати і розкривати якісь цікаві теми, але й творити добро? У «Видавництва Старого Лева» є кілька книг, частину коштів з яких ми передаємо на благодійність. Тож ми вирішили зібрати ці видання у одній добірці, щоб ви знали, з якими книгами можна робити добрі справи:

  

Планета у лапах. Як тварини оберігають довкілля

Олексій Коваленко, «Планета у лапах. Як тварини оберігають довкілля»

10 грн від продажу кожного примірника цієї книжки Видавництво Старого Лева буде перераховувати у Реабілітаційний центр для птахів «Вільні крила».

Анотація:

Наша планета – прекрасна й дивовижна. Життя на ній влаштоване так, що кожен – і малесенька бджілка, і велетенський кит – дуже потрібний і важливий.

Але яка користь планеті з того, що дощові черв’яки їдять землю? Як зміниться підводний світ, якщо не буде акул? Чи можете ви уявити алігатора – садівником, а слона – копачем криниці? Погодьтесь, тварини вміють здивувати! До того ж вони є справжніми екозахисниками й щодня роблять нашу планету кращим місцем для життя. А от як їм так вдається і чим кожен із нас може їм допомогти – дізнайтесь на сторінках цієї книжки.

Видано за підтримки Miroslav Šašek Foundation

Єнот Ракета та інші герої

Євгенія Завалій, «Єнот Ракета та інші герої»

10 гривень від вартості цієї книжки буде перераховано UAnimals – організації, яка здійснює порятунок тварин із зони воєнних дій в Україні.

Анотація:

Тварини, як і люди, потерпають від війни в Україні. Але і господарі, і волонтери щодня рятують своїх улюбленців із зони бойових дій. У новій книзі Євгенії Завалій — історії порятунку 12 тварин, які зворушать серця і маленьких, і дорослих читачів. Авторка вміє і розчулити, і розсмішити, розповідаючи про відважних месників, які не лише потребують порятунку, а й самі допомагають боротися з окупантами, як‑от цап Борис, совеня Джаміль, бджілка Яся чи хоробрі єноти Комета і Ракета. Ми віримо, що ці історії порятунку і спротиву допоможуть маленьким читачам пережити важкі часи війни і дадуть надію на краще.

Тут були ми

Артур Дронь, «Тут були ми»

Весь прибуток від продажу цього видання буде перераховано у благодійний фонд «Голоси дітей».

Анотація:

Вірші цієї поетичної збірки написані на фронті, але вони не про війну. Вони про людей, які люблять більше, ніж бояться. Які були тут і не пішли звідси. Такою мовою солдати згадують своїх, а діти пишуть листи на аркушах шкільного зошита. Нею говорять про біль і надію. Прощаються і люблять.

Книжка Артура Дроня «Тут були ми» проілюстрована роботами Катерини Сад і уривками листів, які військові отримали від дітей. Можливо, це і є найкращий спосіб говорити про складні часи. Поєднуючи наш різний досвід у спільне промовляння. Називаючи наш біль і надію на імена.

Котик, Півник, Шафка

Олександр Михед, «Котик, Півник, Шафка»

10 грн від вартості кожної книжки буде перераховано у Зоо Патруль UA.

Анотація:

Котик, Півник і Шафка наче й казкові, але водночас дуже справжні – врятовані й збережені у зруйнованій російськими обстрілами Бородянці під Києвом. Готові боротися і попереджати про небезпеку, у цій казці вони оберігають всесвіт однієї родини – бабусі Лізи, дядька Андрія і онуки Соні – родини, яка покоління за поколінням циклічно проживає історію і врешті стає сильнішою, ніж будь-коли. Нагріта теплом дідусевих рук Шафка, подарований на свято Півник і врятований Котик втілюють силу й незламність, бережуть рід і дарують надію. Це надія на майбутнє, у якому рани будуть заліковані, але пам’ять про скоєне зло житиме у віках. У майбутньому, після нашої перемоги.

Місія

Євгенія Завалій, «Місія "Порятунок": ведмеді»

10 гривень від вартості кожної книжки буде перераховано на підтримку Ведмежого притулку «Домажир».

Анотація:

Маленьку ведмедицю Христю ловлять у лісі і змушують працювати в мандрівному цирку. Щоб Христя танцювала, її ставлять на гарячу платформу, тож вона змушена перебирати лапами під музику. Дресирувальник — жорстокий чоловік, він погрожує не дати ведмедиці їсти та часто б’є її, коли вона відмовляється танцювати. На щастя, до цирку приходять зоозахисники і звільняють тварин з жахливих умов. Христя потрапляє у притулок, де інші ведмеді, яких визволили з неволі, розповідають їй свої сумні ­історії. Багато хто з них уже не здатен повернутися до життя в дикій природі. Але це не про Христю. Адже в Карпатах її чекають мама і брат…

Залізницею додому

Мар'яна Савка, «Залізницею додому»

Купуючи «Залізницею додому», ви донатите 10 грн у фонд проєкту #ЗалізнаРодина. Кошти йдуть на допомогу родинам залізничників, які загинули або постраждали внаслідок війни.

Анотація:

Потяг «Укрзалізниці» мчить золотими полями. Єва з мамою і новими друзями повертається додому з найдовшої своєї мандрівки. У часі повномасштабної війни дівчинці, як і дуже багатьом українським діткам, довелося сісти в евакуаційний потяг і поїхати якнайдалі від дому, тікаючи від танків, ракет і бомб. «Залізницею додому» - чуйна оповідь Мар‘яни Савки, проілюстрована Мартою Кошулінською, про любов до Батьківщини і дому, дружбу та родину і про непересічну роль українських залізничників у новітній історії нашої країни.

Татусева книга

Володимир Вакуленко, «Татусева книга»

Увесь прибуток від цього видання буде передано родині Володимира Вакуленка, його батькам та сину Віталіку.

Анотація:

Хоч і не кожен татко пише вірші для своїх малюків, однак читати цю книгу може кожен! Бо ці веселі, грайливі віршики, написані люблячим татом, Володимиром Вакуленком-К, для свого сина, безперечно, стануть улюбленими серед багатьох українських дітей. Вірші цікаві, ритмічні, їх легко запам’ятовувати і декламувати. А яскраві малюнки Наталки Гайди можна розглядати годинами і щоразу знаходити щось кумедне і цікаве!

Свідчення

Вікторія Амеліна, «Свідчення»

Увесь прибуток з першого тиражу спрямуємо на Нью-Йоркський літературний фестиваль, який заснувала Вікторія Амеліна.

Анотація:

Перша поетична збірка української письменниці, документалістки та документаторки воєнних злочинів Вікторії Амеліної. Вірші з цієї книжки Вікторія почала писати на початку повномасштабного вторгнення росії на територію України, а останній — був написаний за декілька днів до її загибелі від ракетного удару по Краматорську 27 червня 2023 року. Те, що ви відчуєте, коли читатимете ці вірші, — реальне. Пустку, яка залишиться на місці незрозумілих для вас емоцій після прочитання збірки, можна заповнити лише пам’яттю і боротьбою за справедливість.

Абрикоси зацвітають уночі     Яра

Оля Русіна, «Абрикоси зацвітають уночі»; Маруся Щербина, «Яра»

10 грн від продажу кожного примірника цих книг Видавництво Старого Лева буде перераховувати у Благодійний Фонд «Голоси дітей».

Анотація книги «Абрикоси зацвітають уночі»:

Високо в небі над Донбасом літав безпілотник, а потім він зустрів хлопчика Устима і його собаку Жменьку. Життя поблизу окупованих територій, де живе хлопчик, — незвичне, але й там можна зустріти справжнього друга, побачити світ іншими очима і знати, що на твоїй вулиці неодмінно цвістимуть абрикоси.

У цій книжці багато такого, що може здатися казкою, але вона про справжніх людей і безпілотників, які досі літа­ють й охороняють українські землі, а ще — мріють. Тому, коли закінчиться війна…

Анотація книги «Яра»:

Коли тікаєш від війни, що забирає у тебе дім, рідних і таке спокійне життя, а лишає хіба що спогади, тривожні сни і багато болю, мимоволі забуваєш, як жити. Сімнадцятирічна Яра жила танцями, але після переїзду з рідного міста до маленького сірого містечка мусить заново вчитися танцювати і жити. Знаходити друзів, закохуватися, бути сильною і дорослою, коли рідним навколо бракує дорослості й сили, піклуватися про тих, кого любить, вірити у світло й усміхатися Богові.

Любов, Америка і світлоНаталія Ясіновська, «Любов, Америка і світло»

10 гривень від вартості цієї книжки буде перераховано до благодійного фонду «Таблеточки» на допомогу онкохворим дітям в Україні.

Анотація книги «Любов, Америка і світло»:

Минуло два роки, відтоді як Олесина мама повернулася з Америки, а Олесин учитель і друг поїхав туди вчитися. Тепер і Олеся наважилася на пригоду – вона на цілий рік їде у Штати. Як прийме її нова родина? Чи знайде вона друзів, а може, й кохання? Чи побачиться там із Ігорем? Що вона відчуває до учителя – дружні почуття чи щось значно більше?

Поки Олеся відкриває для себе Америку і нову себе, в Україні починається війна…

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage