Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава

А ви пам’ятаєте, як захопливо було у дитинстві розгадувати незбагненні таємниці? Проводити власні детективні розслідування? Шукати небезпечного злочинця? (Хай навіть ним виявлявся сусід, який прихопив із чужої яблуні кілька соковитих яблук). Дитинство – час, наповнений загадок, неймовірних явищ та подій. Але якщо хтось вважає, що справжні детективні розслідування – це суто «доросла» справа, то вам точно варто прочитати повість Гільди та Клауса Гаґеруп «Супердетектив Тім і команда. Таємниця зниклого діаманта» для молодшого шкільного віку. То що, вперед, до пригод?!

«У кімнаті пролунав гучний і дзвінкий крик. Наймоторніший з усіх, що я колись чула. Очевидно, що людина, яка кричала, таки вміла кричати.

То була пані Корнелія.

– Мій діамантовий перстень зник! – репетувала вона»…

 

Родина Барків на відпочинку

Можливо, за інших обставин родину Барків можна було б назвати звичайнісінькою собі сім'єю. Але не тоді, коли одна дитина в ній – геній-детектив, а інша – письменниця!

Тім на вигляд ну ніяк не схожий на справжнього, крутого детектива, якого малює наша уява: він маленький і худенький, його важко помітити серед інших членів родини. Він не привертає до себе зайвої уваги, а натомість… помічає усе про інших до найменшої деталі! Вміє вибудовувати такі логічні ланцюжки, що будь-який слідчий позаздрив би! А йому ж тільки вісім років!

І хоч його старша сестра Єнні вважає себе звичайною, пересічною дитиною у тіні «генія» брата, але саме вона записує та розповідає нам усі ці історії про складні загадки та таємниці. А ще вона надзвичайно смілива й ще та авантюристка!

Та про все по-порядку…

Сім’я Барків їде на відпочинок до засніженого Сультоппену, який заховався десь поміж гір. Там родина придбала собі малесеньку хатинку: слаломи, снігоходи, лижні прогулянки, перекуси з апельсинами та сандвічами – яких тільки цікавих пригод не передчувають діти! Просто подих захоплює від майбутнього активного відпочинку! І все б добре, якби не…

 

Зникнення діаманта

Барки потрапляють на щорічний зимовий карнавал у Сультоппені, де важко когось впізнати, адже усі приховані під дивакуватими масками та кумедними костюмами: клоуни, метелики, супергерої, гноми й ціла команда піратів – кого тут лише можна зустріти!

І саме на цьому святі у однієї із гостей викрадають… діамантовий перстень ціною у сто тисяч крон!

Хто ж злодій? Таксист Лунне Пер? Фокусник Курт? А може, шеф поліції Єнсен/він же Ольсен? Чи все набагато складніше ?

Через свою надмірну цікавість Тім та Єнні потраплять у страшну небезпеку! Але двоє розумак знайдуть вихід і з найскладнішої ситуації! Ох, тільки ж попсують нерви батькам двоє таких дітей-відчайдух!

Ця суперкрута книга допоможе дітям розвивати уяву та дедуктивне мислення (а також інтуїцію) і просто захопить цікавою історією! Разом із братом і сестрою читач побуває на Дикій Горі, спробує затримати небезпечного злочинця та його спільника, візьме участь у нічному лижному марафоні…

Бо вони ж бо – справжня суперкоманда!

«Вітер завивав. Сніг і дощ шмагали мене по обличчю. Але все, що тоді мало значення, – наздогнати маленьку спритну постать, яка летіла вниз попереду мене.

Спільник.

Ось хто це».

 

Хто написав цю книгу? Відомий норвезький письменник Клаус Гаґеруп у співавторстві зі своєю донею Гільдою!

Хто створив такі чудернацькі ілюстрації та малюнки? Чудова та талановита ілюстраторка Елла К. Окстад.

Хто здійснив такий якісний переклад з норвезької? Володимир Криницький!

Кому сподобається ця історія: усім, хто любить розплутувати детективні історії та сюжети. Тим, у кого дух захоплює від небезпечних пригод та драйву. Хто обожнює літературу скандинавських країн: Норвегію, її неймовірної краси природу, круті льодяні спуски й довгі сніжні зими. А ще тим, хто вміє насолоджуватися не тільки цікавезними та захопливими, а ще й затишними, теплими, родинними історіями про міцну, люблячу сім’ю та сестер-братів, які стоять одне за одного горою. Саме такі книги зігрівають довгими осінніми та зимовими вечорами.

Кому не сподобається: не знайдено :)

Чекаємо на наступні книги із цієї серії! Адже пригоди Єнні та Тіма продовжуються!

Книгу видано за фінансової підтримки NORLA.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage