Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія

Війна, на жаль, стала невід’ємною частиною життя усіх українців, навіть найменших малюків, які лише прийшли у цей світ та починають його пізнавати. Їхні емоції гойдаються від радості від побаченого на лузі метелика до страху через повітряну тривогу чи суму за покинутою домівкою. Як же говорити з дітками про війну та все те погане, що вона зі собою несе? Як налаштувати на позитивний лад і підтримати? Допоможуть у цьому книги – кілька таких радимо до прочитання у нашій добірці.

«Війна, що змінила Рондо», Романа Романишин і Андрій Лесів

Ця книжка-картинка – історія про те, що війна не має серця і не розуміє жодної мови, зате торкається кожного і на всіх залишає шрами. За допомогою яскравої графіки та зрозумілого сюжету Романа Романишин і Андрій Лесів пояснюють дітям, що таке війна і чим вона небезпечна. На сторінках книги зло намагається захопити і знищити місто Рондо та його мешканців. Але якщо об’єднати сили, то можна подолати ворога та пролити світло добра навіть у найчорніший морок.

 

«Таємниця Життя і смерті», Світлана Ройз

Книга стане у пригоді батькам, які планують поговорити з дитиною про смерть як явище та безпосередню втрату близьких людей. На її сторінках читачі знайдуть багато практичних порад та відповідей на складні питання, а також думки про щоденну цінність Життя. Розповідь ведеться у форматі діалогу між донькою та мамою, що відверто розповідає дівчинці про об'єктивні причини смерті, розказує про вміння відпускати рідних та час, який знадобиться, щоб у порожнечі після втрати з’явився не тільки сум-любов, а й пам’ять-любов.

 

«Ключі сили», Світлана Ройз

Ще одна книга відомої психологині допоможе батькам та діткам проговорити різні емоції та навчить малечу їх розпізнавати, керувати та перетворити їх в особисту силу. Як впоратися, скажімо, зі страхом темряви? Як дитина може виявляти свою злість, щоб не поводитися агресивно і водночас не придушувати емоцію всередині? Чому ми сумуємо і чи можна заприятелювати з печаллю? Яким чином сила провини може перетворитися на відповідальність? І чому насправді так важливо отримати силу, яку дає радість? Про все це Світлана Ройз розповідає на зрозумілих прикладах із життя героїв книжки – дитини та дорослих, що її оточують.

 

«Яків і мокрий вечір», Катерина Міхаліцина

Страх, біль, радість, зворушення – безліч емоцій можуть викликати плач. Та часто діти не вміють чи бояться проявляти свої емоції, думаючи, що сльози – ознака слабкості чи щось погане. Книжка «Яків і мокрий вечір» допоможе дитині зрозуміти, чому ми іноді плачемо і що плакати — зовсім не соромно. А завдання наприкінці допоможуть дітям осмислити власні емоції та зрозуміти почуття інших.

 Комплект книжок

«Емоції Ґастона», Шін Орелі Ш'єн Шо

Ціла серія книжечок, яка допоможе малюкам розпізнавати власні емоції та керувати ними. Разом із грайливим єдинорогом на ім’я Ґастон (його грива грає різними барвами, як часом різні емоції переповняють героя) маленькі читайлики дізнаються про радість, сум, страх, шаленство і те, як давати цим емоціям раду.

 

«Жовтий метелик», Олександр Шатохін

Ця «тиха книжка» покаже юним і дорослим читачам життя після війни, розбитої та обмеженої війни. Колючий дріт на початку з павуком — то образ обмежень і сковувань та страху, що дає війна. Війна, як колючий дріт, заганяє тебе в певні рамки, обмеження, несвободу. Метелики — це те, що було до війни, ніби душі, ніби місця, які були зруйновані війною. Дівчинка — це власне Україна — та, що тікає і протестує проти обмежень, рабства. Зустрічаючи метеликів, незважаючи на все вільних і яскравих, дівчинка розуміє, що життя буде продовжуватись, свободу метелика неможливо обмежити чи знищити…

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage