Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Шиманська Анна

Старий Лев підготував для дітей інтерактивну книгу про будні лікарні «Стань лікарем на 24 години!», що вийшла в перекладі Ірини Дух. На її сторінка – добірка цікавої інформації про роботу лікаря, її виклики та, часом, курйози. А ще цікаві завдання, виконуючи які кожен читач зможе випробувати на собі цю надскладну професію. Чому книга буде цікавою як дітям, так і дорослим – у нашому матеріалі.

1. Одне з головних завдань лікаря – правильно встановити діагноз пацієнта. Коли хвороб десятки, а симптоми бувають подібними, то часто розпізнати саме ту хворобу може допомогти один-єдиний симптом. І лікар повинен чітко знати ознаки апендициту, пневмонії та її відмінності від грипу чи застуди. Тому читачу, який спробує себе у ролі лікаря, доведеться встановлювати діагнози пацієнтам, що прибувають до лікарні – хлопчику з болем у животі, дівчинці з нежиттю та, навіть, милому чоловіку, який прийшов до лікарні з тюленем! Але не хвилюйтеся, на кожній сторінці є підказки та інструкції, тому дрібка терпіння та уважність до деталей – і ви точно встановите усі діагнози. 

2. Жодна лікарня не зможе повноцінно працювати без відповідного обладнання, що допомагає лікарям проводити обстеження та призначати лікування. Тож книга детально розповість вам і про нього! Як працює апарат ультразвукової діагностики (УЗД)? Для чого лікарням потрібні запасні електрогенератори? Який пристрій знадобиться лікарям, щоб дослідити внутрішні органи пацієнта? Що таке стетоскоп? Як працює лабораторія? Цікаві ілюстрації та влучні описи зроблять екскурсію лікарнею дуже інформативною.

3. Мріяли побачити внутрішню кухню лікарні та познайомитись з персоналом? Тоді книга «Стань лікарем на 24 години!» – чудова нагода! Як пацієнта готують до операції? За що відповідає анестезіолог та операційна медсестра? Як відбувається операція з пересадки органів? Та чому пацієнт, що очікує на пересадку, має завжди бути на зв'язку з лікарнею?

4. Робота лікаря – це щоразу нові виклики і супер складні завдання! Нерідко, хорошому лікарю недостатньо вміти ставити діагнози та призначати рецепти. Він ще й повинен вміти залагоджувати критичні ситуації (наприклад, відшукати пацієнта, що сховався від аналізів), заспокоїти маленьку налякану дитину та переконати дорослого одягти медичний одяг. А ще розуміти мову жестів. Для чого? Дізнаєтесь у книзі :)

5. З книгою «Стань лікарем на 24 години!» читач пройде шлях лікаря від першої до останньої години роботи під час 24-годинної зміни: зустрічатиметься з пацієнтами та колегами, розчитуватиме аналізи, обідатиме, можливо йому (і тобі), навіть, вдасться подрімати у кімнаті відпочинку. На кожному етапі спілкування з пацієнтом читача чекатиме нове завдання, яке негайно треба розв’язати, адже на кону – чиєсь життя. Наприкінці книги ви обов'язково знайдете правильні відповіді на усі завдання та перевірите своє вміння бути лікарем!

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage