Смакуємо по-весняному: рецепти з книжок відомих кулінарів
Чиркова Дар'я
27.03.2021

Після важких зимових страв організм потребує легких весняних смаколиків. У «Видавництві Старого Лева» можна віднайти корисні книги з рецептами, які допоможуть в приготуванні різноманітних страв і не залишить вас байдужими до готування.

4-5 яблук натерти на крупній терці разом зі шкіркою та окропити олією, щоб яблука не почорніли. Цибулю нарізати півплястерками, запалити окропом і відразу злити воду. Потім скропити оцтом і посипати цукром. З‘єднайте яблука з цибулею та присипте нарізаною зеленню петрушкою та кропом. Після цього вимішуємо, поливаємо олією, солимо, додаємо цукор. Зверху прикрашаємо кільцями томату і посипаємо по дробленим волоським горіхом.
Вечеря готова!
Готовий раціон на тиждень можна знайти у книзі Дар’ї Цвєк «У будні та свята».

Я вже посмакувала рагу з весняних овочів з пармезаном. Готується страва всього 45 хвилин, а смак приємно вражає надовго.
Для початку вам знадобиться дві каструлі: з окропом та холодною водою.
Першою в окріп іде спаржа, чекаємо поки вода знов закипить, виймаємо спаржу й кладемо її в холодну воду охолоджувати. Коли вона охолоне вилучіть її з води й відставте вбік.
Так само зробіть і зі стручками гороху.
Потім покладіть до окропу картоплю, доведіть до кипіння й варіть 4 хвилини. Дістаньте картоплю з води і розкладіть на дошку для охолодження. Невеличкими кусочками наріжте спаржу та стручки гороху.
Дно пательні змастіть оливковою олією, додайте цибулю, посоліть і поперчіть червоним перцем. Поставте на середній вогонь і пасеруйте доки цибуля не пом’якшає. Додайте цукіні. Посоліть. Готуйте ще 2-3 хвилини. Додайте до пательні спаржу, горох і картоплю. Добре перемішайте і додайте бульйон.
Готуйте доки бульйон не википить наполовину.
Після того вимішайте ескаріол (листя цикорного салату) і дайте йому зм’якнути.
Знімайте страву з вогню. Додайте масло та пармезан. Енергійно вимішайте і подавайте до столу! Це весняно :)

Всі знають, як важлива вода для нашого організму. Але якщо вам важко змусити себе пити просту воду, Джеймі пропонує багато варіантів напоїв на основі води. Мій фаворит — весняно зелений. Вам знадобиться огірок, яблуко та м’ята. Дрібно наріжте яблуко. Огірок наріжте вздовж смужками за допомогою овочерізки. Покладіть нарізку в глечик і додайте льоду.
Останній крок — м’ята. Додайте кілька свіжих листочків м’яти, перемішайте. Насолоджуйтесь неймовірно свіжим та корисним напоєм.
Окрім того, Старий Лев пропонує:
«Спадщину чотирьох господинь» Яку написала Ярослава Зелинська-Джонсон. У ній вас чекає безліч рецептів на будь-який смак. Тим, хто власноруч випікає паски варто передивитися рецепти, які запропоновані Ярославою. Наприклад, я примітила собі сирну. Спекти власноруч не обіцяю, а попросити бабусю — вже!
Кулінарний записник «Галицькі смаколики» — народна кухня, якою вона є. Рецепти й секрети української кухні, які роками передавались з вуст в уста від покоління до покоління нарешті знайшли своє втілення в книзі.
Тож смакуйте, насолоджуйтесь приходом весни та закликайте справді весняну погоду настроєм на кухні.
Смачного!
Коментарі
Щоб залишити коментар, необхідно