Stary Lev Logo

Чиркова Дар'я
Смакуємо по-весняному: рецепти з книжок відомих кулінарів
Після важких зимових страв організм потребує легких весняних смаколиків. У «Видавництві Старого Лева» можна віднайти корисні книги з рецептами, які допоможуть в приготуванні різноманітних страв і не залишить вас байдужими до готування.
 
У будні і свята  обкладинка
Тираж закінчився
Наприклад, Даря’ Цвєк на вечерю пропонує салат із яблук та цибулі.
 
4-5 яблук натерти на крупній терці разом зі шкіркою та окропити олією, щоб яблука не почорніли. Цибулю нарізати півплястерками, запалити окропом і відразу злити воду. Потім скропити оцтом і посипати цукром. З‘єднайте яблука з цибулею та присипте нарізаною зеленню петрушкою та кропом. Після цього вимішуємо, поливаємо олією, солимо, додаємо цукор. Зверху прикрашаємо кільцями томату і посипаємо по дробленим волоським горіхом.
 
Вечеря готова!
 
Готовий раціон на тиждень можна знайти у книзі Дар’ї Цвєк «У будні та свята».
 
Енн Баррел та її книжка «Підкори свою кухню» допоможуть вам стати справжніми майстринями кулінарного мистецтва.
 
Я вже посмакувала рагу з весняних овочів з пармезаном. Готується страва всього 45 хвилин, а смак приємно вражає надовго.
 
Для початку вам знадобиться дві каструлі: з окропом та холодною водою.
 
Першою в окріп іде спаржа, чекаємо поки вода знов закипить, виймаємо спаржу й кладемо її в холодну воду охолоджувати. Коли вона охолоне вилучіть її з води й відставте вбік.
 
Так само зробіть і зі стручками гороху.
 
Потім покладіть до окропу картоплю, доведіть до кипіння й варіть 4 хвилини. Дістаньте картоплю з води і розкладіть на дошку для охолодження. Невеличкими кусочками наріжте спаржу та стручки гороху.
 
Дно пательні змастіть оливковою олією, додайте цибулю, посоліть і поперчіть червоним перцем. Поставте на середній вогонь і пасеруйте доки цибуля не пом’якшає. Додайте цукіні. Посоліть. Готуйте ще 2-3 хвилини. Додайте до пательні спаржу, горох і картоплю. Добре перемішайте і додайте бульйон.
 
Готуйте доки бульйон не википить наполовину.
 
Після того вимішайте ескаріол (листя цикорного салату) і дайте йому зм’якнути.
 
Знімайте страву з вогню. Додайте масло та пармезан. Енергійно вимішайте і подавайте до столу! Це весняно :)
 
Джеймі Олівер ділиться рецептами у своїй книзі «Супер'їжа на кожен день». Оскільки ми вже поїли, варто обрати напій.
 
Всі знають, як важлива вода для нашого організму. Але якщо вам важко змусити себе пити просту воду, Джеймі пропонує багато варіантів напоїв на основі води. Мій фаворит — весняно зелений. Вам знадобиться огірок, яблуко та м’ята. Дрібно наріжте яблуко. Огірок наріжте вздовж смужками за допомогою овочерізки. Покладіть нарізку в глечик і додайте льоду.
 
Останній крок — м’ята. Додайте кілька свіжих листочків м’яти, перемішайте. Насолоджуйтесь неймовірно свіжим та корисним напоєм.
 
Окрім того, Старий Лев пропонує:
 
«Спадщину чотирьох господинь» Яку написала Ярослава Зелинська-Джонсон. У ній вас чекає безліч рецептів на будь-який смак. Тим, хто власноруч випікає паски варто передивитися рецепти, які запропоновані Ярославою. Наприклад, я примітила собі сирну. Спекти власноруч не обіцяю, а попросити бабусю — вже!
 
Кулінарний записник «Галицькі смаколики» — народна кухня, якою вона є. Рецепти й секрети української кухні, які роками передавались з вуст в уста від покоління до покоління нарешті знайшли своє втілення в книзі.
 
Тож смакуйте, насолоджуйтесь приходом весни та закликайте справді весняну погоду настроєм на кухні.
 
Смачного!
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно