Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Чудасії, кумедії і колоритні персонажі, що не відповідають казковим стереотипам, – збірка оповідок Слави Світової завдяки цій комплектації буде зачитана і залюблена малюками. Проілюстрував книжку «Зараз щось як розкажу! Весела книжка чудес та історій» Олександр Шатохін, детально промальовані герої веселять і розчулюють. З ними не занудьгуєш! Ось що розповідає авторка про свою збірку зворушливих і смішних казок на сучасний лад.

***

«Я ніколи не думала, що стану писати для дітей. Але з моменту, як у мене народилася донька, все змінилося, історії та вигадки стали частиною нашого життя! З пелюшок Поліна слухає казки та історії, я навчилася безпомилково обирати для неї дитячі книжки, бо знаю, якого штибу оповідки вона любить: смішні, бешкетливі, пригодницькі, динамічні! Саме такою є книжка «Зараз щось як розкажу! Весела книжка чудес та історій».

Історії з'являлися одна за одною, іноді Поліна вигадувала персонажів, а я – перипетії! Як от, пригадую, на мене напав авторський ступор! Я знала, що хочу написати щось кумедне, але жоден персонаж не приходив до мене. Я запитала Поліну: про кого ж мені написати? Якусь мить вона перебирала в голові ідеї, а тоді сказала: про жирафа! Напиши про жирафа! Окей, відповіла я, мені сподобався герой-жираф. Але що ж з ним відбуватиметься? Чого він хоче? Знайти свою другу половинку, безапеляційно відказала Поліна. А я зловила хвилю натхнення! Так само Поліна вигадала дракона, який подався у відпустку, і назвала смарагдову привидку Кришталіною. Мені пощастило з донькою: бо вона одночасно мене надихає на численні ідеї, і також є моєю найпершою бета-рідеркою! Якщо її очі блищать, вона хіхікає і просить «Ще! Ще! А що було далі?!», я знаю, що я на вірному шляху. Казку про Насінину я просто почала розповідати їй під час прогулянки! «...І насінина полетіла у світ, який ніколи не закінчувався!», «Я хочу стати сильною, як баобаб! Ні, красивою, як орхідея!! Ні-ні, багатою і успішною як фікус!». Ми йшли вулицею і були в епіцентрі великої пригоди, що трапилася з маленькою насіниною, яка спершу стенала у спортзалі, щоб накачати м'язи як у баобаба, потім пофарбувала волосся у фіолетове, зробила завивку і полетіла на острів робити йогу, як орхідея, потім рахувала щось на калькуляторі й так знудилася, що геть засумувала. Зрештою, її знайшла маленька дівчинка, поклала у ґрунт, полила водичкою і поставила на сонце, і так насінина виросла, швидко і легко, і стала... собою! Нам так сподобалася ця історія, що я негайно її записала, і здивувалася, якою простою і якою водночас глибокою вона вийшла, як багато запитань можуть ставити маленькі чомучки, і як багато хороших, довірливих розмов може виникнути між дитиною і батьками після прочитання цієї (і не лише цієї!) казки.

Колись давно одна дуже мудра жінка дала мені пораду: «Пиши так, як би ти писала для себе маленької. Запитай себе: чого я, маленька, боюся, про що я мрію, що мене смішить, і пиши сміливо!» Відтак, у мене було дві маленьких дівчинки, які допомагали мені створити цю книжку: та яка все ще живе всередині мене, і моя непосидюча й вигадлива Полінка. Гадаю, що шматочок мене є у кожному персонажі! Моя близька подруга впізнала мене у лютій феєчці, сказала: «Когось вона мені дуже нагадує!». Я також бачу себе у корові Аврорі, яка відчайдушно (і незграбно також!) рухається (чи то пак ковзає!) до своєї мрії, бачу себе у наляканій усім світом привидці Кришталіні, у самотньому Жирафові, який відчайдушно намагається знайти свою другу половинку, хоча його друг Носач запевняє його, що він і так «ціленький», я той Дракон, що на ладан дихає від перевтоми, і це мені послання із цидулки «перш ніж рятувати увесь світ, подбай про себе». Ця книжка це безперечно одна величезна й весела пригода, і я запрошую пірнути у неї з головою не лише дітей, але й дорослих(дітей) також.

Рекомендую читати разом, хихотати разом, дискутувати разом, вигадувати свої власні кінцівки і продовження! Ця книжка, за відчуттями, найкраще із того, що я писала. Увесь цей трішки божевільний і геть неідеальний світ чудернацьких героїв мені дуже і дуже симпатичний, в кожному із них можна трішечки впізнати себе.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage