Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія

Радіємо, що не лише українські книги, а й фільми набирають щораз більше популярності у світі. Сьогодні зібрали для вас кілька вартих уваги кінопроєктів від українських творців, які ви можете переглянути на Netflix. Сподіваємося, згодом вони будуть доступні у якомога більшій кількості країн.

Віддана

Це екранізація роману Софії Андрухович «Фелікс Австрія», створена Film.ua.

За сюжетом, події розгортаються наприкінці XIX – на початку XX століття у місті Станіславів (тепер Івано-Франківськ). Йдеться про непрості стосунки між двома жінками: дочкою лікаря Аделею та її служницею Стефою, з якою вони разом виросли в одному будинку. Героїні намагаються зрозуміти, хто вони одна одній, але кохання, ревнощі та трагічне минуле розмивають межі їхніх стосунків ще більше.

У ролях: Маріанна Янушевич, Алеся Романова, Роман Луцький.

 

Носоріг

Кримінальна драма «Носоріг» – другий повнометражний фільм Олега Сенцова, автора книг «Жизня», «Маркетер», «Хроніка одного голодування. 4 з половиною кроки» та «Другу також варто прочитати».

Події розгортаються в Україні у 90-х. Безгрошів’я та негаразди у родині підштовхнули Вову на прізвисько Носоріг ближче познайомитись з кримінальним світом. Сильний, безжальний, до того ж здібний спортсмен – він швидко добивався поставлених цілей, проте трагічна втрата навертає його на новий шлях.

У ролях: Сергій Філімонов, Євген Черников, Євген Григор’єв

 

Дике поле

В основу фільму ліг роман «Ворошиловград» Сергія Жадана.

За сюжетом, Герман змушений повернутися у своє рідне містечко на Донбасі. Його старший брат зник, і тепер герою доведеться захистити сімейний бізнес — стару бензоколонку. Разом із нею — друзів дитинства та кохання у боротьбі проти тих, хто захоплює шматок за шматком землю, перетворюючи її на кукурудзяні поля та залізницю, котра нікуди не веде.

У ролях: Олег Москаленко, Володимир Ямненко, Олексій Горбунов.

 

Сторожова застава

Фільм знятий за мотивами однойменного роману Володимира Рутківського.

Стрічка розповідає про сучасного школяра Вітька, який через загадковий портал часу потрапляє у минуле — на тисячу років назад. Так починається його небезпечна, сповнена пригод подорож. Попереду смертельні небезпеки, чорна магія, зустріч з новими друзями і справжніми героями-богатирями. Вітько опиняється в самому епіцентрі неймовірних подій, вступає в битву з міфічним істотами і дізнається, що таке справжня хоробрість.

У ролях: Даниїл Каменський, Єва Кошова, Олег Волощенко.

 

Мої думки тихі

У центрі сюжету – молодий звукорежисер Вадим. Зазнавши безліч невдач в роботі та особистому житті, він отримує змогу розпочати все спочатку. Просте завдання – записати голоси закарпатських тварин – може стати його шансом назавжди залишити «незручну Україну» та вирушити в «привабливу Канаду». Подалі від проблем. Але його плани йдуть шкереберть, коли його мати вирішує приєднатися до подорожі.

У ролях: Андрій Лідаговський, Ірма Вітовська, Ірина Веренич-Островська.

 

Захар Беркут

Екранізація однойменної історичної повісті «Захар Беркут» Івана Франка.

1241 рік. Монгольська орда на чолі з ханом Бурундою рухається на захід, винищуючи все на своєму шляху. Дійшовши до високих Карпатських гір, військо зупиняється біля підніжжя. Однак вночі кілька місцевих мисливців, братів Беркутів, потайки пробираються в табір та звільняють полонених. Несамовитий від люті хан вирішує йти навпростець, щоб помститися і знищити карпатські поселення. Для цього він знаходить зрадника серед місцевих, який відкриває йому таємний прохід у горах. Однак невеличка громада гірських жителів під керівництвом Захара Беркута має свій план, щоб назавжди зупинити численного ворога.

У ролях: Роберт Патрік, Томмі Фленаґан, Поппі Дрейтон.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage