Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Хоменко Марія

Свята наближаються, а з ними і бажання читати щось затишне й атмосферне! Сьогодні розкажемо про книжки, що створять святкову атмосферу дорослим читачам! Тут ви знайдете і що почитати, і що подарувати! Тож закутуйтесь тепліше, наливайте горня чаю/кави/какао та обирайте книгу для своїх зимових читань!

«Три чоловіки для Вільми», Ґюдрун Скреттінґ

Одинока Вільма, самотня вчителька гри на фортепіано намагається уникати небезпек та ризиків, їсти лише корисну їжу, і кожен її день схожий на попередній. Аж от священник і судмедексперт приносять сумну звістку про смерть її батька, з яким вона навіть не була знайома, та купку листів від нього. Ці листи стають для Вільми своєрідним адвент-календарем, завдяки якому жінка дізнається багато прихованих сімейних таємниць. Ця книга сповнена загадок, гумору, різдвяного настрою та тепла, якого особливо хочеться зараз! 


«Моє тихе Різдво»

Володимир Арєнєв, Катерина Бабкіна, Христина Венгринюк, Надійка Гербіш, Артур Дронь, Таня Єрмак, Євгенія Кузнєцова, Олена Лотоцька, Василь Махно, Олександр Михед, Романишин Романа і Лесів Андрій, Ірина Славінська, Людмила Таран, Мар'яна Савка, Ірина Савка, Петро Яценко, Гаська Шиян.

Нова збірка короткої прози сучасних українських письменників, що продовжує традицію різдвяних антологій від «Видавництва Старого Лева». Герої цієї книги надзвичайно різні та абсолютно не схожі одне на одного: це і велика галицька родина, що зібралась за одним столом, і волонтерка, яка чекає смс-ки з фронту, і атеїстка, яка старанно готує 12 страв. Усі вони шанують давні традиції та створюють нові, шукають сенси та чекають див. Вони радіють, ностальгують, смакують, згадують дитинство, шукають ідеальні різдвяні сюжети.

Ця збірка точно сповнить вас теплом і сімейним різдвяним настроєм.


«Поцілунок у Нью-Йорку» та «Поцілунок у Парижі», Кетрін Райдер

Це дві книги про підлітків, що волею випадку, зруйнованих планів, невдач чи то пак волею долі зустрічають одне одного напередодні Різдва і проводять цей передсвятковий час разом посеред Нью-Йорка в першій частині і Парижа в другій. До яких пригод приведе та чим закінчиться їхнє знайомство дізнаєтеся з цих книжок. Якщо вам хочеться чогось легкого, ненав’язливого, романтичного й атмосферного на один вечір, то ці історії для вас!

Ці книги найбільше сподобаються підліткам, проте старші читачі й читачки також не опиняться байдужими! 


«Різдвяна історія», Чарльз Дікенс 

Книжка, що не потребує ні зайвих представлень ні розповідей про сюжет! Безсмертна класика від Чарльза Дікенса, яка щороку знімається з поличок перед святами, щоб створити неперевершену атмосферу! Можливо, цей рік не стане винятком? До речі, так, хоч ми всі читали Різдвяну історію в школі, перечитування її в дорослішому віці дарує зовсім інші відчуття та знаходження нових сенсів.


«Батько Вепр», Террі Пратчетт 

Вепроніч — чарівний час, коли до всіх чемних дітей приходить добродушний товстун-веселун Батько Вепр. Він залазить у домівки через димар, залишає подарунки, частується хересом і печивом та, звісно ж, примовляє «Хо-хо-хо!». Але цього року щось пішло не так... Подарунки розвозить семи­футовий скелет із фальшивою бородою. Що ж трапилось? Навіщо Смерть узявся виконувати чужі обов'язки? Куди подівся Батько Вепр? І чи вдасться Смерті врятувати дух Вепро­ночі і зберегти віру людей у чудеса?


«Твій милий Скрудж», Меґан Квінн

Нола точно знає, як це — ненавидіти свята і різдвяну атмосферу. Вона розійшлася зі своїм хлопцем і повернулась у рідне містечко, де намагається уникати святкової метушні та зустрічей із Калебом, який багато років тому розбив її серце. Одного дня Нола отримує лист від загадкового Скруджа, який так само ненавидить Різдво, і починає листуватися з незнайомцем. Але чи можна закохатися у того, кого зовсім не знаєш?

Ця настроєва добра історія — про те, що різдвяні дива таки трапляються, надто ж тоді, коли хтось дуже хоче допомогти їм статися. 



«Кондитерка-втікачка», Луїз Міллер

Віртуозна шеф-кухарка Олівія Ролінґз переїжджає з Бостона в ідилічне тихе містечко до своєї подруги Ханни і починає працювати у старенькому готелі «Цукровий клен». Кухня, що пахне корицею і свіжим хлібом, звуки банджо і скрипки, мальовничі краєвиди, привабливий син фермера, нові друзі, конкурс на найкращий яблучний пиріг — дівчина захоплюється життям у сільській місцевості. Однак стати частиною спільноти не так вже і просто. Дівчині доведеться подорослішати й усвідомити: якщо не тікатиме від стосунків, дружби, проблем, зможе нарешті проживати життя своєї мрії.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage