Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Кізима Олеся

Коли, як не на Різдво, загадувати бажання, вірити в дива та читати затишні, атмосферні книжечки! Розповідаємо про чудові книжки від Старого Лева, які заряджають різдвяним настроєм та повертають віру у добро, справжню дружбу і здійснення заповітних мрій.

Агнєшка Мєлех, «Емі і Таємний Клуб Супердівчат. Свята наближаються!»

Ви теж обожнюєте Різдво, але не в захваті від усієї цієї передсвяткової метушні? Ба більше, залюбки проспали б нудні походи до крамниць і генеральне прибирання? Тоді приєднуйтеся до Таємного Клубу Супердівчат (і Одного Суперхлопця!), щоб взяти участь у новій таємній операції: «РОЗСЛАБИМОСЯ ПІД ЧАС СВЯТ». Подарунки, листівки, різдвяні декорації для дому й святкові страви – цьогоріч Таємний Клуб усе приготує власноруч!

 

Том Флетчер, «Різдвозавр та список Нечемнюхів»

Усі пам’ятають про списки Чемненьких та Нечемнюхів? Так-так, саме ті списки, від яких залежить, що ви знайдете у своїй панчосі різдвяного ранку: омріяні подарунки чи вугілля? Так-от, майбутнє Різдва знову опинилося під загрозою, а все тому, що до списку Нечемнюхів потрапило забагато імен! Тож уся надія – на єдиного в світі динозавра, Різдвозавра, який повинен допомогти дітлахам виправити їхні помилки, а головне – пізнати справжній дух Різдва.

 

Джонатан Стуцмен, «Малюк Санта»

Незабаром Різдво, а Санта почувається як ніколи старим і дуже втомленим. Ще б пак! Впродовж віків саме йому доводиться приборкувати північних оленів, видиратися на дахи, залазити в димарі, тягатися з подарунками… Хо-хо-охх… А що, якби закликати всю магію Різдва, щоб помолодшати на декілька століть? Бажання Санти здійснюється, проте не так, як гадалося: він перетворився на... малюка у підгузку! Хто ж допоможе врятувати свято? Дізнаєтеся у книжці!

 

Ульф Старк, «Різдво у лісі»

Гном Буркотун відмовляється святкувати Різдво, а все тому, що вітер поцупив його улюблену червону шапку та рукавиці, звіявши їх хтозна-куди. Тим часом кроленята Ніна і Кайн натрапляють на дивні подарунки поблизу своєї нори, а ще на табличку з написом «СКОРО ПРИЙДУ. Г...». Невже до них навідається гном, який приносить Різдво? Лісові мешканці старанно готуються до свята, та бажаний гість все ніяк не приходить. Тож двійко кроленят вирушають на пошуки гнома, аби Різдво таки завітало до лісу...

 

Віка Мізюк, «Муха, дзвоник і Різдво»

Четвертокласниця Муха, яку насправді звуть Марійка, дуже любить своїх бабцю Жабцю та кота Генріха. Її батьки не повернулися з мандрів, коли підкорювали Еверест, а нещодавно ще й бабуся потрапила до лікарні... Скоро Різдво, а у Мушки – стільки клопотів: дати раду собі й котові, зграям птаства, що чомусь заполонило місто, як і загадковій Білій Пані, що походжає вулицями. Та найважливіше – довідатися, хто й навіщо подарував їй на Миколая срібний дзвоник з чарівною силою.

 

Мая Люнде, «Снігова сестричка»

Різдво завжди було найпрекраснішим днем у році для десятирічного Юліана. Та цьогоріч у його сім’ї наче геть забули про наближення свята – жодної кольорової гірлянди-світелка чи навіть найменшої зірочки на вікні... Лише знайомство з дівчинкою Гедвіґ повертає Юліану святковий настрій, адже її віллу, де діти разом проводять декілька днів, так чудово причепурили до Різдва! Тільки от, дивина: в будинку увесь час нікого, крім них двох, немає, а довкола вілли блукає якийсь похмурий незнайомець...

 

Дзвінка Матіяш, «Перше Різдво»

Понад усе на світі малий Давид мріє стати пастухом. Пасти овець, так само, як його дідусь, котрий вірить, що Давидова нога неодмінно видужає А ще – знати так само багато, як він, і також гарно розповідати різні історії, як-от про прихід Месії, котрого народ Ізраїлю давно чекає... І хто б міг подумати, що пастушок Давид буде першим з людей, які привітають Боже Дитя з днем його народження. З першим Різдвом.

 

Дзвінка Матіяш, «Мене звати Варвара»

Бувають у житті такі події, після яких життя цілковито змінюється, – саме так стається з юною Варварою, відколи вона розпочинає дізнаватися історію походження свого імені. Чому святу Варвару вважають захисницею артилеристів, саперів, металургів, гірників, а багато країн обрали її за свою покровительку? А якщо у день святої Варвари зрізати і покласти у воду черешневу гілочку, що й робить дівчинка, Barbarazweig справді розквітне на Різдво? І чи не з розквітлою Barbarazweig пов’язана таємниця Варвариного народження?

 

Гайді Лінде, «Олівія і два її життя»

Знайомтесь, Олівія – десятирічна дівчинка, яка проживає подвійне життя. Її батьки розлучені, тож у парні тижні вона живе з мамою, а в непарні – з татом. В одній її хаті панують гамір та веселощі, в іншій – тиша та порядок. Так, Олівії нíколи нудьгувати! Та от халепа: нова татова дружина чекає на маля, яке точно любитимуть більше за Олівію! А ще в класі з’явилася новенька, яка перетягує на себе всю увагу! Як тут не тривожитись, не сердитись й не коїти дурниць? Проте все змінюється напередодні Різдва, коли Олівія з Корнелією стають подругами, а новонароджена сестричка об’єднує дві родини...

 

Чарльз Діккенс, «Різдвяна історія»

Найвідоміша різдвяна повість, яка вперше вийшла друком ще у 1843 році, заклавши основи своєрідної «різдвяної філософії», що культивується відтоді, як у Англії, так і всьому Західному світі.

У центрі сюжету – старий самотній скнара Скрудж, котрий просто терпіти не може Різдва: це ж бо суцільні фінансові збитки, хоч куди глянь! Аж поки однієї передріздвяної ночі до нього не навідується дух померлого компаньйона Марлі, сповіщаючи про неминучий прихід трьох Привидів – Минулого, Теперішнього і Майбутнього Різдва...

 

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage