Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дронь Артур

За вікном замітає снігом, а в кімнаті вже пахне мандаринками й гілочками ялинки? Тоді для святкового настрою вам залишилось тільки одне: різдвяна книжка, яка подарує ще більше затишку й магії. Сьогодні Старий Лев порадить вам декілька таких різдвяних книжок для читачів різного віку, тож готуйте какао й обирайте саме вашу!

«Сніговірші для малят»

Упорядниця — Наталка Малетич.

Для читачів віком 3-5 років.

Дошкільнятам ще більше різдвяного настрою принесе це велике видання зимових віршиків. Українські автори Мар’яна Савка, Галина Малик, Галина Кирпа, Катерина Міхаліцина, Олександр Дерманський, Ігор Калинець, Оксана Лущевська, Оксана Кротюк, Григорій Фалькович, Тетяна Винник, Юля Смаль, Наталя Поклад, Олеся Мамчич, Іван Андрусяк та Олександра Орлова дотепними, веселими й затишними поезіями розкажуть маленьким читачам про сніг, про подарунки Святого Миколая і радість Нового року, а також про різдвяні дива.

Спільне з батьками читання зимових віршиків стане для діток ще одним теплим спогадом із дитинства — часу, коли магія Різдва відчутна по-особливому.

У кожного свята свій колір і смак

І, звісно, свій запах, без нього ніяк.

Погодьтеся, то не порожні слова:

Найкращий на світі – це запах Різдва!

«Хто зробить сніг»

Автори — Мар’яна Прохасько, Тарас Прохасько.

Для читачів віком 6-8 років.

Після довгої перерви в українських книгарнях знову з’явилася легендарна книжечка про родину кротів з Букового лісу! «Хто зробить сніг» Мар’яни Прохасько і Тараса Прохаська вперше вийшла у 2013 році, а цьогоріч повернулася спеціально для того, аби зробити свята ваших дітей ще теплішими. Книжка розкаже про тринадцять маленьких кротенят і їхнє життя. Про дружбу, сімейну любов, турботу й підтримку.

Разом із книжковими героями маленькі читачі задумаються над тим, хто ж щороку сипле сніг з хмаринок і насипає його аж стільки, що можна кататися на санках чи лижах. Разом намагатимуться дізнатися, хто робить сніг. І разом дізнаються.

— Мартіно, це сніг! — кричав він і бігав довкола зайченятка. Він підстрибував, падав, котився, перевертався, вставав і біг знову. Повзове щастя було таке справжнє і сильне, що Мартіна, дивлячись на нього, сама почала реготати.

«Різдвозавр та список Нечемнюхів»

Автор — Том Флетчер.

Для читачів віком 9-12 років.

Колись хлопчик Вільям попросив у Санта Клауса на Різдво справжнього динозавра! А на Різдво дива трапляються, правда ж? Так письменник Том Флетчер познайомив читачів з Різдвозавром іще в першій книзі про Вільяма і його пригоди. Цього року у «Видавництві Старого Лева» вийшла уже третя частина історії — «Різдвозавр та список Нечемнюхів». Вона запросить дітлахів у нову пригоду з Різдвозавром. Йому доведеться відшукати дітей зі списку Нечемнюхів і допомогти їм пізнати справжній дух Різдва. Можливо, тоді вони опиняться в списку Чемненьких і отримуватимуть подарунки від Санти?

Ця книга додасть читачам веселощів і радості у святкові дні. А захопити історія може настільки, що радимо брати одразу всі три книги Тома Флетчера!

Різдвозавр не завжди вмів літати, але завдяки вірі свого найкращого друга Вільяма Трандла цей особливий динозаврик тепер може розганятись у небі так, що навіть чарівні олені проти нього — як Бембі на замерзлому озері. Тож тепер, коли Санта щороку розвозить подарунки всім дітям, яким поталанило опинитися в списку Чемненьких, саме Різдвозавр летить на чолі.

«Поцілунок у Нью-Йорку»

Авторка — Кетрін Райдер.

Для читачів віком 16+.

Ця романтична історія Джеймса Нобла і Стефані Елліот, які пишуть під псевдонімом Кетрін Райдер, розповість читачам про дива, які трапляються на Різдво. Ентоні і Шарлот зустрілися у Нью-Йоркському аеропорту. Дівчина хотіла втекти в Лондон після складного розриву стосунків. А Ентоні кинула його дівчина просто в аеропорту.

Молоді люди познайомилися й вирішили разом скористатися порадами з книжки «Забудьте своїх колишніх за десять простих кроків!». Елліот і Шарлот хочуть залишити минуле позаду й відкритися новим почуттям. А чим ця історія закінчиться (чи почнеться?), герої дізнаються на Різдво.

Знову спогади переплетені з уявою, бо як же можна було закохатися у когось, хто не любив мене? Хіба кохання — це не тоді, коли двоє люблять одне одного, хіба ні?

«Різдвяна історія»

Автор — Чарльз Діккенс.

Для читачів будь-якого віку.

Як можна було б радити різдвяні книги й оминути легендарну повість Чарльза Діккенса, правда ж? Якщо ви досі її не читали, то хай саме цей рік подарує вам таке важливе знайомство. А якщо читали, то й самі розумієте, яке це задоволення — перечитувати «Різдвяну історію» знову й знову. Заново знайомитися зі старим скнарою Ебенезером Скруджем. Дивуватися його сухості й нелюбові до одного з найбільших свят у році. Разом із ним зустрічати духів Минулого, Теперішнього і Майбутнього Різдва. І, знову ж таки, разом зі Скруджем подивитися на своє ставлення до життя по-новому. Із більшою кількістю любові. І Різдвяних див.

Я намагався в цій невеличкій книжці з привидами показати Привид Ідеї, яка не полишатиме вас, мої читачі, незалежно від того, в якому ви настрої, з ким ви, де й коли, зі мною чи без мене. Хай він оселиться у ваших будинках і завжди буде з вами.

Ваш вірний друг і слуга

Ч.Д.

Грудень 1843 р.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage