Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Щойно полиці книгарень поповнила чудова новинка — захоплива повість Тетяни Стрижевської «Різдвяний Бука». На її сторінках — вир дитячих пригод, мандрівка у часі і просто дуже добра, світла і щемка різдвяна історія, доповнена чудовими ілюстраціями Ярини Мозіль. 

Про ідею книги та її втілення читайте у розповіді авторки Тетяни Стрижевської.

Якось я гортала книжку з історії Києва і прочитала про духа, який забирав подарунки у неслухів на Різдво. Я подумала, що колись обов'язково напишу про Різдвяного Буку. Цій історії знадобилося більше п’яти років, щоб визріти. І ось – книжка у ваших руках! Тут багато пригод, чарів, є навіть мандри в часі. Але мені важливо було за тими пригодами не загубити головного. Я хотіла, щоб діти читали і впізнали в героях самих себе. Тому тут зображена дружба, як вона є – з жартами, витівками і сварками. Школа як вона є – з класними вчителями (і не дуже класними), з хорошими однокласниками (і не дуже хорошими). Усе, як у житті!

Це не автобіографічна повість, але дещо особисте в ній є. Наприклад, мій тато теж був військовим, як і тато Власика, головного героя. Власик страшенно за татом сумує і понад усе хоче, щоб він був поруч… Не спойлеритиму, чи здійсниться бажання Власика. Просто натякну – це ж добра різдвяна книжка, де навіть неможливе – можливе.

Це справжня магія – писати дитячу книжку: можна навіть здійснювати свої бажання на її сторінках. Я безліч своїх здійснила у «Різдвяному Буці». Наприклад, мені завжди цікаво було подивитися, як у позаминулому сторіччі у Києві святкували Різдво. Вуаля, у повісті є мандрівка в часі! Я хотіла собаку-самоїда – тому у Таськи, подруги головного героя, є такий пес! Я мрію, щоб ми пам’ятали наші традиції – відтак у тексті з’явився Дідух, теж забутий старовинний дух.

Я завжди за магію, пригоди й отаку багатошаровість у дитячих текстах. Сподіваюся, «Різдвяний Бука» знайде своїх читачів.



Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage