Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Бутенко Анна

«Кулінарія — це любов, що стала зримою»

Книга-новинка «Розум & боули: посібник із свідомого харчування та приготування їжі» Джої Галін — не просто про харчування, збалансовані наїдки, а про їжу як частину близьких відносин між людьми і землею. Про те, як важливо дослідити кожній людині власні звички, стосунки з їжею, а також надихнутися на створення яскравих та корисних боулів, що стали надзвичайно популярними зараз по всьому світу. 

«Їжа, харчування та стосунки з власним тілом — це теми, які можуть бути дуже чутливими та глибоко особистими, тому мета цієї книжки — підкреслити унікальність та індивідуальність кожного з нас»

А ось і п’ять корисних порад, які розширять світогляд кожного читача та внесуть корисні зміни у їх життя:

  1. Активно практикувати навичку, яка називається майндфулнес (по суті, бути думками, тілом, всім станом тут і зараз, в теперішньому конкретному моменті). Займатися такою практикою означає бути свідомо присутнім у власних переживаннях саме у той момент, коли вони з нами трапляються. «Ми нічого не можемо контролювати в цьому житті, окрім власної реакції на нього. Завдяки цілеспрямованій майндфулнес-практиці ми можемо перейти від реакції до відповіді, а також створити для себе набагато спокійнішу реальність, яка б надихала»

  2. Усвідомлене харчування дуже важливе у вашому житті, адже воно дає можливість жити і втілювати свої цінності. «Усвідомлене харчування — це щось більше, ніж просто свідоме приготування та куштування їжі. Це здатність помічати емоційний стан, в якому ви перебуваєте перед та під час споживання їжі; прислухатися до свого тіла й аналізувати те, що ви відчуваєте під час і після приймання їжі; звертати увагу на те, звідки походить їжа, яку ви обираєте, і як вона була вирощена та вироблена…»

  3. Важливим є і те, як ви приймаєте їжу, і те, як підходите до цього заняття. Перед кожним приймання їжі або напою зробіть паузу, відчуйте аромати і звуки навколо, прислухайтеся до власного тіла, організму і його бажань в цей момент, подивіться на зовнішній вигляд страви чи напою, зауважте, наскільки це вам подобається.

  4. Погане, неякісне харчування прямим чином впливає на розум, енергію та на загальне сприйняття світу людиною, тож спробуйте бути уважнішими до того, що ви їсте. «Ваше тіло дозволяє досліджувати світ, отримувати задоволення, творити, працювати і відчувати. Але водночас воно потребує любові, пального, відпочинку, поживних речовин, вітамінів і мінералів для того, щоб процвітати»

  5. Готувати їжу потрібно з розумінням, неначе ти готуєш для дуже важливого гостя або для коханої людини, з безмежним позитивом і любов’ю, адже їжа насичується енергією під час приготування. Потрібно любити себе через їжу в тому числі. «Я зобов’язалася їсти так, як людина, яка безмежно любить себе і заслуговує на добре харчування»

Також у книзі Джої Галін «Розум & боули: посібник із свідомого харчування та приготування їжі» ви знайдете багато рецептів корисних і поживних боулів, які зможете приготувати для себе і своїх рідних, а також вдосконалити ці рецепти на свій лад. Тут знайдуться рецепти і боулів на сніданок, і боулів як перших та основних страв, а також пудинг-боули та інші десерти.

Приємного вам читання книги і смакування приготованих страв!

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage