Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Рудюк Анастасія

Різдвяні свята — це найказковіший час року, коли повітря наповнене запахом ялини, мандаринок та теплого глінтвейну. Це період, коли усі ми хочемо вірити в дива та добро не лише на сторінках книг, а й в житті. І зараз нам важливо бути поруч з рідними та створювати різдвяну атмосферу тепла та затишку.

А якщо ви втомилися від усім відомих фільмів про Гаррі та Кевіна (той, що сам удома), Старий Лев підготував для вас добірку цікавих екранізацій на Різдво! Усі книги є в українському перекладі :)


«Різдвяна історія» — анімаційний фільм режисера Роберта Земекіса

за однойменною повістю Чарльза Дікенса.

Ну хіба можуть бути зимові свята без «Різдвяної історії» Дікенса? Ця книжка опублікована аж у 1843 році, але вона досі важлива та актуальна для нас. 

Історія починається з Марлі, компаньйона Ебензера Скруджа. Він помирає, а його напарник забирає усі статки, навіть не плануючи витрачатись на похорон. Через сім років у переддень Різдва Марлі повертається. Виявилося, що на тому світі жадібного чоловіка наздогнала відплата — до його ніг прилаштували ланцюга з камінням, щелепа вивалюється, а спокою немає. Він повернувся, аби врятувати Скруджа. Для цього за ним слідують три примари — минулого Різдва, нинішнього та майбутнього…

Ебензер Скрудж не вірить у Різдво, не любить людей та не має сім’ї. Дуже цікаво спостерігати за тим, як впродовж його історії все змінюється.


«Хлопчик, на ім'я Різдво» — фільм режисера Гіла Кенана, 

знятий за книжкою Метта Гейґа

13-річний Ніколас і його батько Джоел, дроворуб, живуть у лісі. Мати Ніколаса померла й хлопчик дуже за нею сумує. Спокійне життя батька та сина порушує оголошення короля: він обіцяє велику нагороду тим, хто знайде чарівне місце Альвгельм. Джоел приєднується до групи мисливців і залишає Ніколаса під опікою тітки.

Ніколас знаходить карту, яка підтверджує існування Альвгельма і відправляється на пошуки батька, щоб передати йому карту. Тут і починається велика подорож маленького хлопчика, який вірить в дива та казки. 


«Різдвяне диво Джонатана Тумі» — фільм режисера Біла Кларка, 

знятий за історією Сюзан Войцеховскі

Джонатан Тумі — найкращий різьбяр у всій долині. Після втрати своєї сім'ї Тумі майже ні з ким не спілкується, завжди буркотить та ніколи не усміхається. З нього кепкують місцеві діти, а Джонатан тим часом лиш цілими днями різьбить фігурки з дерева. Одного раннього зимового дня вдова та її маленький син звертаються до нього з особливим проханням, яке повністю змінює життя Тумі. Раптом Джонатан знову знаходить щастя та близьких людей. 

Це різдвяна казка для усієї родини про кохання, надію та добро, навіть у найтемніші часи.


«Санта Хрякус» — фільм режисера Вадима Жана

за мотивами книги «Батько Вепр» Террі Пратчетта 

Полюбляєте всесвіт Террі Пратчетта? А як щодо різдвяної історії та фільму про Дискосвіт?

Ніч перед Страшріздвом зазвичай найочікуваніша доба у Дискосвіті, коли діти очікують на подарунки та прихід Санта Хрякуса. Але цього року улюблений дідусь кудись зник. І все життя Дискосвіту раптом наражається на страшну небезпеку, бо якщо діти перестануть вірити у Санта Хрякуса, сонце більше не зійде! Доля всього світу в руках яскравої команди — Смерті, помічника Санта Хрякуса (фальшивого ельфа-п’янички), внучки Смерті, Бога Похмілля, та кількох чарівників…

Як команда збирається врятувати світ та знайти Санта Хрякуса — читайте у книжці та дивіться у фільмі!


«Чоловік, на ім'я Отто» — фільм режисера Марка Форстера,

за мотивами роману «Чоловік, на ім'я Уве» Фредеріка Бакмана

Якщо ви ще не читали жодної книжки Фредеріка Бакмана, рекомендуємо почати саме з цієї! Спочатку дивіться фільм, а потім книжку (чи навпаки), але ви точно полюбите цю історію.

Отто — буркотливий старий, що втратив дружину. Він дуже сумує за своєю коханою, і планує покінчити життя, щоб швидше зустрітися з нею. Своїм нестерпним характером Отто відлякав усіх колег та сусідів, які хотіли підтримати чоловіка та подружитися з ним. 

Все кардинально змінюється з появою нових сусідів. Подружжя з двома маленькими доньками поступово розтоплює кригу Отто, він починає добріше ставитися до людей та навіть заводить кота! Невже доброта здатна змінити навіть найозлобленіших людей?  



Сподіваємось, вам припали до душі ці книги та фільми. Зробіть собі вихідний та приділіть час на читання чи перегляд екранізації. Бо різдвяна атмосфера не створюється сама по собі, її створюємо ми. Так само і з дивами!

Старий Лев бажає вам спокійних та затишних свят поруч з рідними. І не забувайте завдяки кому ми маємо зимові свята — дякуємо ЗСУ!

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage