Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

На полицях книгарень уже з’явилася яскрава зимова новинка — книга-картинка «Подарунок», яку написав і проілюстрував Олександр Шатохін. Це історія про Різдвяне диво, про тепло і мрію, які всі ми так чекаємо! Ну і звісно, в книзі багато подарунків, куди ж без них?

Малювати ілюстрації для дитячих книжок — то моя мрія, що здійснилась. Це можливість відчути свободу в малюванні і можливість створювати цілі світи зі своїми персонажами, ситуаціями, емоціями, пригодами.

Перша книжка проілюстрована мною була десь років 5 тому. З того все і почалось. Зараз я вже малюю власні книжки-картинки, так звані «тихі» книжки. Відчуваю більше впевненості і маю можливість експериментувати зі стилем малюнку і тим, яке рішення обрати для тої чи іншої ілюстрації в книжці. 

Книжка «Подарунок» виникла із малюнка зайчика в зеленому зимовому костюмі. Зазвичай в мене так і зʼявляються ідеї для майбутніх книжок. Спочатку персонаж, його характер, а потім він ніби обростає сюжетом і пригодами. В додачу до всього цього я намагаюсь знайти візуальне рішення, те, як я намалюю цю історію. Чи буде там чіткий контур, чи взагалі його не буде, чи, можливо, там буде кривенька, легка промальовка. Думаю які кольори краще використати. Це все так само важливо для мене, як і сама історія, бо все вкупі створює атмосферу книжки і одразу дає настрій і певні відчуття від розглядання ілюстрацій. 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage