Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Хоменко Марія

Душа потребує мистецтва навіть у найскладніші часи: воно може зцілювати, надихати й заспокоювати! У цій добірці знайдуться різні книжки про митців та мистецтво: це і нон-фікшн, який проведе вас у світ мистецьких напрямів, технік, робіт, цікавих фактів та біографій художників, і художні твори, що змусять поринути в прекрасне разом з героями історій!

«Коротка історія фотографії», Іан Гейдн Сміт

Це ілюстрована книжка, що містить знакові світлини, роботи культових митців з часу перших експериментів із фотографією від початку ХІХ століття до періоду сучасного цифрового фото. «Коротка історія фотографії» розкаже про ключові жанри, теми, митців, техніки та фото, що змінили світ! А дизайн книжки і продумана структура допомагає читачам не лише легко засвоїти інформацію, а й отримати задоволення.

«Коротка історія мистецтва», С’юзі Годж

Цей кишеньковий порадник допоможе відстежити розвиток мистецтва від найдавніших часів, дізнатися про найвидатніших представників культурних епох і мистецьких рухів та переглянути їхні найвідоміші роботи. Кожну із них розглянуто в історичному контексті, а короткі біографічні анотації дають ширше уявлення про авторів і першоджерела їхньої творчості. З цим виданням ви точно розберетеся з розмаїттям течій та стилів, технік і матеріалів, дізнаєтеся про розвиток нових ідей та новаторських стилістичних прийомів та про взаємні мистецькі впливи.

«Домівка для минулого. Про музеї, історію та мистецтво», Роман Клочко

Збірка оповідань запрошує читачів за лаштунки різноманітних музеїв та розповідає, як вони працюють.

Яка знахідка допомогла розшифрувати давньоєгипетські написи? Як всесвітньо відома «Мона Ліза» опинилася… в королівській лазні? Що означають сцени, зображені на легендарній Скіфській пекторалі? Як узагалі з’явилися перші музеї, яка річ може стати експонатом та як відбувається реставрація? Шукайте у книжці відповіді на всі ці питання, а також дізнавайтесь про «смачні», літературні, технічні музеї та навіть про цілі музейні містечка!

Серія книжок про життя митців («Це Далі», «Це Ван Гог», «Це Воргол», «Це Моне», «Це Маґрітт», «Це Караваджо»)

До серії ввійшли ілюстровані книги про життя відомих митців. У цих надзвичайно красивих біографіях зібрано репродукції картин, фотографії, важливі моменти життя художників, що дають ключ до розуміння їхніх творів, та цікаві факти, що зможуть вас здивувати. Ці видання ідеально підійдуть для тих, хто цікавиться мистецтвом ХІХ-ХХ століття і просто хоче мати книжки надзвичайної краси у своїй бібліотеці.

Музична трилогія Кетіля Бйорнстада

Мистецтво музики – червона нитка, що наскрізно проходить цією трилогією. Роман «До музики» занурює читача у складний і емоційний світ молодих піаністів, які товаришують, конкурують, знемагають під постійним тиском батьків, учителів, критиків і власних амбіцій. Понад усе вони люблять музику, яка стала для них життям, мірилом успіху, спортом, єдиним сенсом.

«Ріка» — чуттєвий і відвертий роман про несамовиту пристрасть до музики і відданість фаху. Свою індивідуальність у музиці і власне, унікальне звучання понад усе прагне віднайти й головний герой роману, вісімнадцятилітній Аксель Віндінґ. «Дама з долини» — завершальна частина трилогії про Акселя і його пошуки власного звучання в музиці і в житті.

«Художник хиткого світу», Кадзуо Ішіґуро

У центрі історії – доля славетного художника Оно Масудзі. Друга світова забрала у нього сина і дружину. Митець постарів і вже не малює. Він, мов привид, блукає місцями молодості й заново проживає свою особисту й суперечливу історію. Єдине, що залишилося Оно зараз, — видати заміж дочку, але задля цього він мусить зректися минулого, в якому так важко зрозуміти, де межа між зрадою та відданістю і наскільки велика відповідальність митця перед викликами історії. Та чи корегує час «правильність» вчинків та дій і чи може перетворити праведника на зрадника, коли хиткий світ навколо змінюється і змінюються його ідеали?

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage