Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава

Кохання буває різним, як і почуття. Ніхто не надасть правильного «рецепту», стовідсотково дієвої поради  як побудувати відносини, зустріти ідеальну для тебе людину, або як зберегти почуття. Та усім нам хочеться казки та дива, таких історій кохання, які бувають у книгах/фільмах. Тим паче у зимову пору і коли виклики сьогодення змушують сумувати або нервуватися, дуже важливо знайти відраду, джерело тепла та радості. Навіть якщо у вас немає коханого/коханої, а близькі люди далеко – атмосферні, романтичні й пристрасні історії на різний смак, які ми сьогодні для вас приготували – зможуть відволікти та покращити вам настрій! Тож, приємних читань і тихої, спокійної зими!

 

Луїз Міллер «Кондитерка-втікачка»

«Використовуй кожну можливість, щоб зробити життя солодшим»

Назва книги вже інтригує: читач очікує від цієї історії багато пригод, які пов’язані із кардинальними змінами у житті. Крім того, тут точно не обійдеться від численних згадок про смачнючу випічку та солодощі! Очікування читачів небезпідставні: ця історія надзвичайно тепла та затишна (але краще читати її, насолоджуючись улюбленими смаколиками).

Головна героїня книги – авантюрна, відчайдушна, яскрава та моментами легковажна молода жінка Олівія Ролінґз – професійна шеф-кухарка, робота якої приносить їй емоційну насолоду, натхнення та високі оцінки ресторанних критиків.

Але, коли одного дня на роботі стається серйо-о-озна халепа (ну, спричинити пожежу у ексклюзивному бостонському ресторані із поважними гостями – справді не дрібниці), та  й  коли у особистому житті не все так класно (застереження: роман із одруженим шефом – не найкраща ідея!) то жінка вирішує не розібратися із усіма проблемами, які звалилися на її постійно пофарбовану у різні кольори голівоньку, а просто… втекти!

Куди? У маленьке провінційне містечко у Вермонті, де можна почати життя з чистого аркушу! Тільки ось… чи сподобається яскравій Олівії життя  маленького міста, із його автентичними фестивалями, ярмарками, де усі мешканці – як одна велика родина, що постійно свариться,  але обов’язково прийде на допомогу у скрутну хвилину?!

Тепла, солодка, але із нотками гірчинки атмосферна історія, яка зігріє ваше серце, налаштує на позитив та подарує купу приємних емоцій та миттєвостей!

До речі: а ще, крім захопливої історії, читач отримає рецепт «переможного яблучного пирога»! М-м-м, смакота!

 

Кетрін Райдер «Поцілунок у Нью-Йорку»

«Якщо твоє серце розбите, це багато чого змінює»

Ентоні та Шарлот – студенти. Здавалося б, життя тільки починається – але молоді люди вже встигли пізнати біль та гіркоту розчарувань. Напередодні зимових святок їх зраджують та покидають кохані люди. І ось на такій, не надто веселій ноті, розпочинається напрочуд щира, душевна та навіть романтична  історія!

Ентоні та Шарлот знайомляться на Нью-Йоркському летовищі (у пригоді стає книжка під багатообіцяючою назвою «Забудьте своїх колишніх за десять кроків»!).  Нові знайомі, завдяки порадам із книжки, блукатимуть засніженим Нью-Йорком, зможуть насолодитися величчю Емпайр Стейт Білдінґ, драйвово проведуть час у зачиненому парку на Мангеттені, потраплять у неймовірні пригоди, які можуть трапитися з тобою тільки тоді, коли ти відкриєш серце і дозволиш диву ввійти у своє життя!

Чорна смуга обов’язково закінчиться, на зміну негоді вийде яскраве сонечко, а твої мрії – мають усі шанси здійснитися!       

Тож, якщо у вашому житті не вистачає дива, романтики, світла; якщо ви обожнюєте Різдво, Нью-Йорк, або якщо вам просто хочеться відволіктися від повсякденних турбот і поліпшити собі настрій, то кращого засобу, ніж ця книга – не знайти!

Цитата: «Шукайте двері. Вихід є завжди. Завжди є нова стежина. Але якщо стояти на місці, її не знайдеш, розумієте?»

 

 

Кетрін Райдер «Поцілунок у Парижі»

«Усе складається тоді, коли обоє бачать одне одного»

Серена

18-річна Серена на зимових канікулах планує подорож до Парижу: вона мріє повторити маршрут, який здійснили її батьки кілька десятиліть тому, під час свого медового місяця. Для втілення цілі їй потрібна допомога  сестри, Лари. Але як часто буває, життя вносить свої корективи і, здається, Серені прийдеться блукати найромантичнішим у світі (і зовсім  незнайомим) містом на самоті! Хоча…

Жан-Люк

Розбите серце, провальний фотопроєкт, відсутність натхнення та святкового настрою –  не найкращий набір подій і емоцій перед Різдвом, скажіть ? Тому ідея поблукати Парижем із ініціативною і дещо шаленою, як на перший погляд, американкою Сереною, не здається Жан-Люку найгіршим варіантом. Та може статися, що час, проведений із новою знайомою, розкриє хлопцю правду про самого себе. І та може виявитися не найприємнішою!

Про що книга:

Ця історія наповнена не тільки романтикою та неймовірною атмосферою передсвяткового Парижу. Вона ще й про родинні трагедії, які відлунюють у душі та серці навіть через роки; про спроби зрозуміти  та знайти себе; про людей, які можуть стати порятунком та спасінням навіть коли ти того зовсім не очікуєш.

Очима головних героїв ми побачимо Париж, намагатимемося розгадати вічну загадку «Мони Лізи» у Луврі, піднімемося (або й ні) на Ейфелеву вежу і будемо вчитися втілювати свої мрії не зважаючи на перешкоди!

Цікаво:  вже знайомих нам персонажів  із «Поцілунку у Нью-Йорку», Шарлоту й Ентоні, ми зустрінемо і у цій книжечці також!

Цитата: «тільки в кіно люди одне одному ідеально підходять. У реальному житті стосунки вимагають зусиль. Воно того варте, якщо це саме те».

 

Ґюдрун Скреттінґ «Три чоловіки для Вільми»

«На щастя, життю надають сенсу багато речей, Вільмо. Пам’ятай про це. Добро приходить через біль, світло пробивається крізь темряву, по-іншому ніяк»

Якщо вам, раптом, захотілося менш «ванільної» історії, ніж були попередні, то пропонуємо прочитати захопливу і наповнену іронією, сарказмом і місцями навіть чорним гумором книгу.

Якщо б ми зустріли головну героїню історії, 35-річну викладачку музики Вільму Ваєрьод, у реальному житті, ми б вирішили що вона ще та дивачка. Подруги? Бойфренд? Вечірки? Ні-і-і, нічого вищезазначеного у житті Вільми немає й бути не може! Жінка повністю закрилася від світу, обгородила своє серце парканом – все для того, щоб більше не відчувати такого болю, як у дитинстві.  

Та доля вирішує втрутитися і стукає у двері Вільми (і у прямому, і в переносному сенсах). Три чоловіки і 18 листів від одного з них змінять життя Вільми назавжди і доведуть, що наші можливості  і цінність кожного направду – безмежні.

Ця історія наповнена музикою, душевними переживаннями і звільненням від травматичного досвіду, курйозними ситуаціями і просто Життям…

Душевна, дещо гірка, болюча, але водночас і смішна історія (коли ти постійно хихочеш собі під носа та по-доброму підсміюєшся із головних героїв, читаючи). А ще – вона напрочуд терапевтична.

Цитата: «Пообіцяй мені у цю мить, поки ти на землі, що бігатимеш по траві, співатимеш, кохатимеш, слухатимеш прекрасну музику. Що ти не будеш боятися. Ні, відчини двері, запали світло, збережи кохання, якщо знайдеш його. Так, найдорожча Вільмо, зроби світ бодай на краплю кращим. Лише на міліметр. У свій унікальний спосіб».

 

 

Кейт Стейман-Лондон «Обери мене»

За серце дівчини змагаються 25 найуспішніших, найрозумніших та найпривабливіших  представників протилежної статі. Нічого не нагадує, фанати реаліті «Холостячка»? Але у цій книзі йдеться про шоу «Єдиний/Єдина»,  у якому приймає участь відома блогерка плюс-сайз Бея Шумахер.

Дівчині доведеться поглянути в очі своїм найпотаємнішим страхам, але, можливо, і втілити заповітну мрію: стати коханою та по-справжньому закохатися самій;  побудувати стосунки із вірним, надійним чоловіком. Але чи можливо це під світлом софітів?

У читачів є унікальна нагода  «потрапити», хоч і віртуально, за лаштунки улюблених реаліті-шоу про кохання і розібратися, як там все влаштоване насправді.

Крім того, авторка книги висвітлює й інші актуальні нині теми: сутність бодіпозитиву та фемінізму; булінг через зовнішній вигляд; формування адекватного ставлення до  асексуальності та/або гендерної невідповідності людини…

Чудова книга для того, щоб згадати: справжнє кохання – існує! Ніколи не потрібно в цьому сумніватися!

Цитата: «Усі так багато від неї хотіли – щоб вона повірила в себе і побачила свою справжню красу, але щоб не запишалась і знала своє місце. Будь чимось більшим, ніж твій зовнішній вигляд, але не говори поза своєю чергою. Не визначай себе коханням, але пам’ятай, що без нього ти ніщо. Будь принцесою. Знайди свого принца. Тобі не потрібен чоловік, щоб бути довершеною. Міцно стій на ногах…».

 

 

Саллі Руні «Де ж ти дівся, світе мій прекрасний?

«… а сенс життя завжди той самий – жити й бути з іншими людьми…»

Еліс, Ейлін, Саймон та Фелікс –  молоді, привабливі, перспективні й … неоднозначні персонажі, тобто саме такі, про яких любить писати Саллі Руні. Кожен із них – ховає безліч подряпин та ран на душі. Кожен – хоче віднайти спокій у серці, та чи це можливо, коли ти ще б’єшся проти цього світу, бунтуєш, коли хочеш щоб усі жили за твоїми правилами або просто не можеш пробачити себе за минуле?!

Таємниці, сльози каяття, пристрасть та хіть, успіх та розчарування, спроби знайти своє справжнє «Я» серед хаосу світу… Із цією четвіркою точно є про що поговорити!

Саллі Руні знову грає із читачем, поєднуючи тонкий психологізм із відвертим еротизмом  і намагаючись знайти відповідь на запитання: «Де ж ти дівся, світе мій прекрасний?»

Цитата: «Ходячи десь, навіть у поганий день, я бачила різне, точніше, справді бачила те, що переді мною: обличчя людей, погоду, машини. Відчувала запах бензину з гаража, те, як на мене капав дощ, – цілком звичайні речі. І так навіть погані дні ставали хорошими, позаяк я відчувала їх і пам’ятала свої відчуття. У такому житті було щось тонке – ніби я музичний інструмент, а світ торкається мене й вібрує в мені».

 

Елізабет Ґілберт «Місто дівчат»

«Вчися ставитися до життя простіше, пташка. Світ постійно змінюється».

 Книга Елізабет Ґілберт – ода жіночій  сексуальності та праву робити те і так, як ти відчуваєш і хочеш; розпоряджатися своїм тілом на власний розсуд. Кохати, шаленіти від пристрасті, помилятися, змінювати чоловіків, розчаровуватися, але не переставати бути собою.

 Вівіан Морріс виключають із коледжу через низьку успішність. Рідні вирішують відправити дочку  у Нью-Йорк до тітки. Але чи не було це рішення хибним? Адже у «Великому яблуці» 19-річній Вівіан буде дуже важко опиратися численним спокусам. Молода дівчина відкриє для себе яскравий, різнобарвний світ галасливих вечірок, алкоголю та до непристойності сексуальних чоловіків…

Чи «бути хорошою дівчинкою» – дорівнює «бути хорошою людиною» ? Це до болю щемка та щира історія життя волелюбної жінки, яка завжди робила те, що хотіла, тому ніколи (або майже ніколи) не відчувала  жалю чи провини за вчиненим. Та чи не втратила Вівіан чогось цінного, справжнього у цьому потоці чуттєвих насолод і сексуальних пригод у невгамовному, галасливому та метушливому «місті дівчат»?

Якщо ви хочете відчути, всотати у себе неповторну та ні з чим не зрівняну атмосферу життя Нью-Йорку ХХ століття – то  книга саме для вас!

Цитата: «Хай там як, а в житті кожної жінки настає час, коли їй просто набридає безкінечно соромитися. І тоді вона вільна стати тією, якою насправді є».

 

Саллі Руні «Розмови з друзями»

«… я – автономна і незалежна особистість із внутрішнім життям, якого ніколи не торкалася й не розуміла інша людина»

 

Ця історія має цитриново-гіркуватий присмак. Нею смакуєш, як кавою, поволі, намагаючись розпізнати усі смаки та тони. Чи  вона про кохання ? Читач вирішує для себе. Є дві талановиті подруги, студентки Френсіс та Боббі, які шукають себе, куштують життя на смак, експериментують у стосунках та сексі… Подруги деякий час зустрічалися, і це, начебто, ніяк не ускладнило їхні відносини після розриву, але… Ексцентричне молоде подружжя, яке примхою долі (чи випадку) з’являється у їхньому житті, стане неабияким випробуванням у стосунках Френсіс та Боббі.  Симпатія, пристрасть, ревнощі, непорозуміння, сварки та зради – хто з цієї четвірки залишаться «друзями»? А коханцями ?

Надзвичайно щира, відверта, моментами еротична, поетична книга-сповідь. Про творчих людей. Про помилки, які ми робимо у молодому віці (і не тільки). Ми  уважно, зацікавлено, захоплено, обурено слухаємо те, що так прагнуть розповісти нам герої роману. Але кожен із нас вирішує, які робити із їх історій висновки.

Цитата: «Навколо крутилися люди й предмети, займали позиції в незрозумілих ієрархіях, належали до систем, про які я не знала й ніколи не дізнаюся. Складна мережа об'єктів і понять. Дещо потрібно просто пережити, лише тоді його зрозумієш. Не завжди можливо зайняти аналітичну позицію».

 

Елізабет Ґілберт «Природа всіх речей»

«Чому люди роблять вчинки, які виходять за межі їхніх власних інтересів?»

Алма Віттекер у всіх вчинках по життю керувалася жагою та пристрастю. Жагою звершень та відкриттів. Жагою пізнання «природи всіх речей». Алма розумна, допитлива, пристрасна – і деколи безстрашна.  Вона мріє стає всесвітньо відомою вченою, але і не відсторонюється від світу «тілесних насолод» і прагне близькості із чоловіками.

 Ця захоплива історія, яка розкриває нам історію Алми довжиною в усе її життя,  демонструє  процес становлення  особистості, її пристрасті  до життя, до звершень, і у той же час, бажання відчути усі грані буття, усе те, що може дати нам  не тільки наш розум, а й тіло, його взаємодія із особою протилежної статі.  Чи вдасться Алмі, у непростому ХIХ столітті вибороти своє право жити і працювати нарівні з чоловіками, бути сприйнятою ними, реалізуватися та відчувати себе щасливою ?

Кохання, секс, чуття та чутливість, але найперше – становлення та розквіт себе як фахівця, професіонала – саме про це книга. Неквапна, наповнена мальовничими та яскравими описами, подорожами історія нагадає вам про цінність свободи, особистого вибору та любові. Найперше – до самої себе, до своїх мрій, бажань, почуттів. Йтиметься і про невиправдані надії  й розчарування. Адже все це складає химерний, унікальний, неповторний візерунок під назвою  «життя»!

Цитата: «Я справді вважаю себе щасливою. Щасливою, бо мала нагоду ціле життя досліджувати світ. І тому ніколи не почувалась нікчемною».

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage