Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Хоменко Марія

Що вже встиг принести 2023 рік для наших читачів за перші тижні? Цілих 6 книжкових новинок, що відравилися до друкарень перед новим роком і вже встигли з'явитися в наших книгарнях та на сайті. Тут знайдуться видання на різний смак: і гостросюжетний трилер, і захоплива дитяча література, і збірка малої прози, й щемкі історії про сучасну війну. Знайомтеся з першими новинками року від Старого Лева!

«Андрофаги», Данило Клочко

Випускника Львівської школи міліції Дениса Чорного направляють працювати молодшим слідчим у невелике містечко на Київщині з таємничою назвою Холодне Поле. А що події відбуваються наприкінці 90-х років минулого століття, то Чорному доводиться мати справу і з кримінальними структурами, і з дивною релігійною сектою. А незабаром у місті починають коїтися несамовито жорстокі вбивства з однаковим «почерком»: кривавий маніяк не жаліє ані підлітків, ані жінок, ані тварин. Від пазурів і зубів таємничого вбивці гине також наречена слідчого. Мешканці міста залякані. Холодне Поле починає говорити про Звіра, адже людина не може бути здатна на таку жорстокість. Чи упіймає Денис маніяка і чи вдасться йому вціліти самому?

«Жити не можна померти», Олександр Осадко

Це збірка оповідань і новел Олександра Осадка (позивний «Танго»), який загинув на Донеччині улітку 2022-го, виконуючи бойове завдання й урятувавши побратима.

Економіст за освітою та будівельник за фахом, він ніколи не вважав себе людиною творчою і не надто серйозно ставився до своїх письменницьких спроб. Та ті кілька історій, які устиг створити, свідчать про його неабиякий хист, про витончене почуття гумору, про вміння помічати й майстерно змальовувати деталі, а також обирати персонажами харизматичних сільських мешканців, зображених вправним та влучним словом. А ще автор мав незбагненний дар зазирати в майбутнє, яке постає таким буденним і пророчим з реплік його героїв.

«Чужа-своя-рідна», Ірина Феофанова

Героїні збірки новел «Чужа-своя-рідна» — звичайні українські жінки, життя яких перевернулося догори дриґом із початком повномасштабного вторгнення держави-агресора росії на територію України. Ірпінь, Буча, Ізюм, Херсон, Маріуполь — це міста, звідки героїні — самі, з малими дітьми або й цілими родинами — утікають у пошуках притулку й спокою. Про їхні переживання — часто затаєні для найближчих — авторка розповідає щиро і співчутливо, часом з нотками легкого гумору й суму. Книжка, сповнена реалістичних описів і життєвих діалогів, зацікавить широке коло читачів. Особливо тих, хто почуває у серці глибокий жаль до кожного українця та українки, які через війну втратили дім, друзів і рідних.

«Шелест бамбукового гаю», Станіслав Асєєв

У новій книжці короткої прози поет, прозаїк і публіцист Станіслав Асєєв постає перед нами як тонкий лірик, твори якого виринають ніби з позачасся, із сутінків, — так, наче бачиш змальовані події уві сні. Відомий широкому загалу насамперед як публіцист, автор книжок «"Світлий шлях" : історія одного концтабору» та «В ізоляції» (за останню здобув Шевченківську премію у номінації «Публіцистика та журналістика») Станіслав здивує читачів пронизливими різножанровими текстами, що були написані у період між 2011-2021 роками. У них чарівна леді своїми сльозами освічує темряву байдужого міста, священник і убивця змушені ділити одну в'язничну камеру на двох, коханці вирушають на край світу, а бізнесмен-торговець знай прораховує на калькуляторі усе своє життя.

Також у книжці подано щоденник, що його автор вів у 2014-2016 роках. Розпочинаючи зі сумнозвісного "параду полонених" в Донецьку й закінчуючи похороном терориста Мотороли.

«Пінгвін Айнштайн», Айона Рейнджлі

Одного похмурого передрізвяного дня, аби не нудитися вдома, родина Стюартів вирушає до Лондонського зоопарку. Дітям, Арту­рові та Імоджен, так сподобався один дружелюбний пінгвін, що вони захотіли забрати його додому. Але хто ж забирає тварин із зоопарків? Та іноді тварини приходять самі! Того ж вечора пінгвін із рюкзачком за спиною з’являється у Стюартів на ­порозі й перевертає їхнє розмірене життя з ніг на голову! Айнштайн, новий пернатий друг сім’ї, допомагає Артурові подолати невпевненість у собі, а Імоджен — повірити в її детективні здібності. Але ж чому пінгвін утік із зоопарку? Юна інс­пекторка Імоджен та її помічник Артур беруться за розслідування.

«Стінк і найсмердючіші кросівки у світі», Меґан МакДоналд

Клас Стінка Муді вирушає на екскурсію до музею науки, щоби відвідати виставку «Ото гидота!», і Стінк не може дочекатися, аби побачити всі ті дивні штуки. Коли ж він опиняється біля особливо смердючих експонатів, то виявляє, що його власний ніс має дивовижні здібності. А ще дізнається про професійних нюхачів, які навіть працюють на НАСА!

Супернюхач і суперрозумака Стінк так захоплюється всім пахучим, що бере участь у конкурсі на найсмердючіші кросівки! Чи будуть його кросівки достатньо суперсмердючими, щоби виграти кубок Золотої Прищепки? Та, здається, нюх стане йому в пригоді для зовсім іншої справи...

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage