Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Стань лікарем на 24 години!» – це захоплива мандрівка закуліссям роботи лікаря та функціонування лікарні. На її сторінках – десятки справжнісіньких медичних проблем, з якими пацієнти звертаються до працівників медичних установ, екскурс світом медичної техніки й термінології та прецікаві завдання для уважних читачів. Чим ще цікава книга та кому варто її прочитати – у розповіді перекладачки Ірини Дух, завдяки якій «Стань лікарем на 24 години!» побачила світ українською.

***

Для перекладача кожна нова книжка – це занурення у нові глибини, як у пізнавальному, так і професійному плані. Останньою книжкою, яку я перекладала перед роботою Паскаля Прево і Анн-Шарлот Ґотьє був роман для підлітків з історії раннього християнства. Під час праці над нею я для себе відкривала світ патриціїв, рабів-гладіаторів, а насамперед світ римських катакомб і перших християн, які в дуже непростих умовах переслідувань виявляли свою стійкість. Книга «Стань лікарем на 24 години!» – це зовсім інший світ, який треба було пізнати! Це світ медицини, де ти зустрічаєшся з вірусами, бактеріям, новими медичними інструментами та новітніми лікарськими професіями. Складність полягала не лише і не стільки у професійній медичній термінології, а насамперед у тому, як донести такі з першого погляду складні матерії дітям. Але мушу сказати, що французькі автори, творці цієї неперевершеної книжки, з цим чудово впоралися. Мені слід було йти уважно за їхнім слідом. Книга написана не лише зі знанням справи, а й неперевершеним почуттям гумору. Хоч у ній мовиться нібито про справи дорослих, але читається по-дитячому легко. Юні читачі, напевно, також звернуть увагу на ілюстрації, зроблені у неординарній колористиці і в незвичній стилістиці.

Для кого ця книжка? Вона насамперед для тих невсидючих читайликів, які задають сто питань водночас, а також не звикли гортати сторінку за сторінкою, бо хочуть перестрибнути з першої на десяту, а потім знову повернутися на четверту. Ця книга саме для таких. Бо саме завдяки їй вони зможуть стати справжніми дорослими лікарями на 24 години!

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage