Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Крапка Ксенислава
Перекладачка Ксенислава Крапка про книгу «Ловець пластику та інші професії майбутнього»
Книга Софії Россі та Карло Канепи «Ловець пластику та інші професії майбутнього»— це новинка для сміливих мрійників. Вона розповідає дітям, які неймовірні професії можна буде опанувати в недалекому майбутньому. Садівники розмовлятимуть із рослинами, програмісти створюватимуть самосвідомих роботів, а митці робитимуть скульптури з невидимої матерії!

А ще, завдяки цій книзі діти дізнаються більше про довкілля, кліматичні зміни та повагу до природи. Про це, а також про важливість навчання дітей мріяти розповість перекладачка «Ловця пластику та інших професій» Ксенислава Крапка. 
 
***
 
Коли я беруся за переклад дитячих книжок, то передусім думаю, чи дала би цю книжку своїй доньці. Чому її навчить це видання? Які емоції викличе? Які цінності перейме з нього моя дитина? І чи не шкодуватиму я, коли вона вирішить упровадити набуті знання у життя?
 
«Ловець пластику» — це книжка, що дорослим дає надію, а дітей вчить мріяти в правильному керунку. Ми розповідаємо їм, що світ змінюється: льоди тануть, природні ресурси вичерпуються, тварини та рослини зникають, а пластику в світі скоро буде більше, ніж лісів. Ми вчимо їх сортувати сміття й ходити до крамниць із торбинками, економити воду і папір, поважати природу — але чи не замало цього? Чи здатні ці дріб'язкові ініціативи запобігти змінам — або хоч зменшити тривожність наших дітей перед лицем дедалі серйозніших загроз планеті? Але що ж робити? А що як…
 
А що як навчити їх правильно мріяти? Бути сміливими фантазерами, спроможними вплітати у свої мрії фізику і хімію, біологію та робототехніку... У мріях можна навчитися чому завгодно — створювати айсберги, використовувати сонячну енергію для руху автівок або ж вирощувати кавуни на Марсі... «Ловець пластику» — це книжка для свідомих батьків і сміливих маленьких мрійників, і я радію, що доклалася до її виходу в світ. Хтозна, може, саме це видання допоможе зробити світ трохи кращим.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage