Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава

А ви вірите у духів та примар? Навіть якщо ні, але історії про надприродні явища чи загадкових істот змушують ваше серце битися частіше, то прочитайте нову повість Андрія Бачинського «Примари Чорної діброви» (для середнього шкільного віку), і химерні створіння зможуть вас ще й як подивувати, адже у цій історії вони втіляться у неочікуваних іпостасях! Крім того, Андрій Бачинський зумів поєднати динамічну пригодницьку повість із екологічною проблематикою та історією про справжню дружбу, а ще додав у оповідь дрібку романтики! Заінтриговані? Тоді поговоримо про новинку від «Видавництва Старого Лева» детальніше!

 

Коли літні канікули перестають бути лайтовими…

Коли їдеш до дідуся на літні канікули, то навряд очікуєш якихось карколомних пригод, таємничих легенд та боротьбу зі злочинцями. Ось і один із головних героїв повісті Рома (Ромчик) їх також не очікував. Проте… дідусь у Роми – таких ще пошукати, будь-хто позаздрить! Мандрівник та авантюрист, який десятиліттями розгадував таємниці світу, щоб тільки розмінявши сьомий десяток повернутися до рідного краю. Уявіть лише собі, скільки неймовірних історій такий дідусь може розповісти, яким досвідом поділитися!

Крім діда, у Романа друзів не було: місцеві підлітки насторожено і дещо вороже поставилися до незнайомця… Довелося Ромцю пройти «мале-е-е-еньку» ініціацію, і з того часу він став «своїм» у компанії симпатичної та кмітливої Ірки, її двоюрідного брата-задираки Дмитра, знавця «косарок та екскаваторів» Петьки, сина священика Ігоря… Ох, і компашка зібралася! J

А тут і  пригоди/випробування  не забарилися.

Як виявиться, деякі «бізнесмени» планують повністю знищити місцевий дубовий ліс, вирубати Чорну Діброву, яка приносила стільки втіхи та радості не одному поколінню жителів, а натомість обіцяють збудувати басейн чи аквапарк!

І, складається враження, що ніхто не може (чи не хоче?) цьому перешкодити, ані влада, ані самі місцеві!

Але Ромчик з друзями (ще й коли дід може дати безліч безцінних порад, і його знання китайської філософії стане тут у нагоді) не залишать таке неподобство безкарним! Друзі вирішують будь-що зупинити зловмисників, навіть якщо це буде капець як небезпечно! Їх не лякає й те, що вони можуть отримати від рідних добрячої прочуханки…

Адже хто не знає, що дерево – живе, і має величезну цінність?! Однісінький дуб за рік виробляє кисню для забезпечення життєдіяльності восьми людей! Та не усіх це, на жаль, хвилює…

Друзі потраплять у безліч небезпечних та таких, від яких просто дух захоплює, ситуацій, і стануть справжньою командою, яка може не тільки ліс та річку врятувати, а й справді… викликати Примар Чорної діброви! ;)

«… бо предки наші вірили, що тричі стукаючи по дереву, найчастіше дубові, вони просять заступництва у доброго духа, здатного їх захистити й оберегти…».

 

Берегти та захищати своє, рідне

Ця історія про щиру та віддану дружбу, завдяки якій ти відчуваєш себе безстрашним навіть перед обличчям ворога. Вона про взаємодопомогу та підтримку, про правду та добро, які завжди, у кінці кінців, перемагають.  Ця книга про родинне тепло та про першу, таку тендітну та несміливу, (але найщирішу та найтрепетнішу) симпатію; повагу до традицій та звичаїв своєї сім’ї  та наших предків, бережне ставлення до природи та усвідомлення того, що саме вона дарує нам життя.

Ніколи не пізно замислитися над тим, скільки шкоди ми приносимо Природі, яка нас створила, і припинити шкодити самим собі.

То хто ж вони такі, Примари Чорної діброви? І чи існують насправді лісові духи, які захищають свою домівку? Прочитайте цю цікаву, динамічну та захопливу книжулю і (можливо J) дізнаєтеся відповіді на усі свої запитання! 

«… вигадки чи ні, а хіба людині не належить захищати те, що їй даровано: красу і багатство землі?»

Цікавих, затишних та приємних вам читань!

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage