Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Нова книжка дитячої письменниці Наталки Малетич «Кіт Левчик і Святий Миколай» розповідає про пригоди незвичайного кота Левчика. А незвичайність його полягає у тому, що він обіймає посаду котячого мера. І коли в країні лихо, то не лише люди, а й коти беруться допомагати і рятувати тих, хто потребує допомоги найбільше. Тож Левчик працює, не покладаючи лап. А ще мріє вирушити в мандри, до своєї любої матусі-киці. Одного дня він наважується написати листа святому Миколаєві й розповісти про свою мрію. 

Доповнюють цю світлу і сповнену див історію чудові малюнки Олександра Шатохіна. Про них — у розповіді ілюстратора:

«Гарна, щира, різдвяна історія. Коли почав малювати для книжки, то не знав, що у Львові дійсно є котячий мер, і що ця історія заснована на реальних подіях, так би мовити. Тож хотілось, щоб ілюстрований котик був схожим на реального. Цікаво, що в книжці є герої, які дійсно існують, як от польський художник Анджей Кот. На мою думку, це класно, коли є таке переплетення вигаданого і реального. Щоб підтримати цю тему я переробив одну ілюстрацію і додав туди Бориса Джонсона, який якраз в той час відвідував Львів і зустрічався з котячим мером. Подумав, що було б прикольно додати, зафіксувати цей момент у книзі. 

У цій історії Наталки Малетич є все: і любов, і дружба, і волонтерство, і віра, і найочікуваніша зустріч в житті кота Левчика. Ну і, звісно, різдвяна магія».

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage