Stary Lev Logo

Нова книжка дитячої письменниці Наталки Малетич «Кіт Левчик і Святий Миколай» розповідає про пригоди незвичайного кота Левчика. А незвичайність його полягає у тому, що він обіймає посаду котячого мера. І коли в країні лихо, то не лише люди, а й коти беруться допомагати і рятувати тих, хто потребує допомоги найбільше. Тож Левчик працює, не покладаючи лап. А ще мріє вирушити в мандри, до своєї любої матусі-киці. Одного дня він наважується написати листа святому Миколаєві й розповісти про свою мрію. 

Доповнюють цю світлу і сповнену див історію чудові малюнки Олександра Шатохіна. Про них — у розповіді ілюстратора:

«Гарна, щира, різдвяна історія. Коли почав малювати для книжки, то не знав, що у Львові дійсно є котячий мер, і що ця історія заснована на реальних подіях, так би мовити. Тож хотілось, щоб ілюстрований котик був схожим на реального. Цікаво, що в книжці є герої, які дійсно існують, як от польський художник Анджей Кот. На мою думку, це класно, коли є таке переплетення вигаданого і реального. Щоб підтримати цю тему я переробив одну ілюстрацію і додав туди Бориса Джонсона, який якраз в той час відвідував Львів і зустрічався з котячим мером. Подумав, що було б прикольно додати, зафіксувати цей момент у книзі. 

У цій історії Наталки Малетич є все: і любов, і дружба, і волонтерство, і віра, і найочікуваніша зустріч в житті кота Левчика. Ну і, звісно, різдвяна магія».

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage