Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія

Сьогодні у нашій добірці – пізнавальні книги для діток різного віку, які допоможуть їм відволіктися від новин у цей непростий час, перевести подих за читанням та дізнатися багато цікавого.

3-6 років

«Емоції Ґастона»  серія книжечко, яка допоможе малюкам розпізнавати власні емоції та керувати ними. Разом із єдинорогом на ім’я Ґастон маленькі читайлики дізнаються про радість, сум, страх, шаленство і дізнаються, як давати цим емоціям раду.

«Незвичайна дружба у світі рослин і тварин» – яскравий віммельбух, на сторінках якого дітки дізнаються про те, як між собою пов’язані різні тварини і рослини, як можуть допомагати чи шкодити одне одному, наприклад, риба-клоун і актинія чи білка і горіхи. 

«Рік у лісі» – ще одна барвиста книга-розглядалка для малюків. Присвячена вона змінам пір року і тому, яким є життя лісових мешканців в різний час року. Хто де мешкає? Хто спить вдень, а хто — вночі? Хто що їсть? Хто як готується до зими? Роздивлятися найдрібніші деталі – дуже цікаво буде і малятам, і дорослим. 

 

7-10 років 

«7 звичок щасливих дітей» у форматі казкових історій навчає наймолодших читачів бути активними, визначати пріоритети, намагатися зрозуміти інших та міркувати за принципом «виграш-виграш». Окрім самих історій, книга містить низку практичних запитань й завдань для дітей та батьків. 

Книжка «Лесеві історії. Експериментуй і дізнавайся» розкаже допитливим діткам багато цікавих експериментів та цікавих фактів про наш світ. Що таке атоми, молекули, протони? Чому лід може бути гарячим? Як заховати туман у склянці? А перетворити яйце на гумовий м’ячик? Про це – у книжці. 

«Маленькі історії Великих людей». Всі ці невеличкі видання у простий і цікавий спосіб розповідають про людей, що увійшли в світову історію. Що зробило генієм Леонардо да Вінчі? Чому Марі Кюрі вважають суперзіркою науки? Чому Фріду Кало вважають іконою стилю? Чому Фернана Магеллана вважають визначним мореплавцем і дослідником? 

«Подорожі. Головоломки» – це 97 відривних аркушів із вікторинами, завданнями, кросвордами і загадками-головоломками, які можна взяти зі собою будь-куди. Розгадувати їх буде цікаво та пізнавально! 

 

11-15 років 

«Вибухова історія людства» розкаже читачам про те, як еволюціонували знання про хімію, як ними користувались середньовічні вчені та сучасні науковці, як виникали різні види небезпечних речовин та як вони впливали на життя людства. На її сторінках –шлях від винайдення пороху і грецького вогню до динаміту і ядерних бомб. 

«Школа скаутингу. Все, що треба знати для пригод просто неба» – цікавезний і дуже корисний посібник, який навчить багатьох тонкощів життя на природі. Тут знайдуться поради як розпізнавати дерева та ідентифікувати птахів і тварин, обирати спорядження для мандрів та правильне місце для табору, будувати укриття, надавати першу медичну допомогу. 

«501 факт, який треба знати з історії» та «501 факт, який треба знати з географії». Ці книги геть не схожі на підручники, але розкажуть вам багато цікавого про наш світ та його історію. Зокрема, цікаву інформацію про материки, океани й атмосферу та результати досліджень незвичних природних явищ і екокатастроф. А ще про утворення і розпад могутніх імперій, про правителів і лідерів, які вели за собою цілі народи, і про те, які незначні деталі були вирішальними для епохальних подій, а прості випадковості змінювали перебіг історії.

«Тут усередині». Що таке мозок? Як він формується, за які процеси відповідає і як розвивається сьогодні? Ми відчуваємо емоції мозком чи серцем? Як ми навчаємося, пам’ятаємо та усвідомлюємо себе? Відповіді на всі ці та багато інших цікавих питань ви знайдете у путівнику глибинами мозку «Тут усередині».

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage